10 lucruri pe care aș vrea să știu când aveam 18 ani
Puteți aminti ce a fost? În creștere. Nevoia de a-și asume responsabilitatea pentru viața lor. Deschiderea din lume pentru ei înșiși. Nevoia bruscă de decizii timpurii și determinarea direcției vieții sale. Interesant și în același timp senzația de descurajare și înfricoșătoare.
Privind înapoi, vrei să te în au fost cunoscute pentru unele lucruri din trecut, nu? Iată câteva lucruri pe care aș dori să învețe de la cineva în cei optsprezece ani.
Nu sunteți în căutarea unui scop; creați o destinație
Pentru o lungă perioadă de timp am fost în căutarea pentru scopul meu în viață. Această activitate poate provoca un sentiment de ceva irezistibil, descurajarea și enervant. Dar iată ce am găsit: Search este un exercițiu pasiv, aceasta înseamnă că trebuie să apară, astfel încât să putem obține ceea ce ne dorim ceva sau cineva. Acest lucru este dincolo de controlul nostru.
Prin urmare, în loc să caute scop, este mai bine pentru a crea un scop, să se angajeze în proiecte și acțiuni care par importante. Când facem acest lucru, vom trece de la un pasiv la o poziție activă de lipsa de control pentru a monitoriza de primit.
Nu sta în continuare; vă sunt în mod constant în creștere
Am folosit să cred că am fost dat un set de talente, abilități și comportamente. Și așa m-am gândit, până când am dat seama că eu nu sunt la fel, dar poate varia. Dacă vreau să fiu fericit, am nevoie doar de a schimba prioritățile. Poate că înseamnă ținerea unui jurnal de recunoștință, o expresie a aprobării sale în relație cu alții și de a exercita în a vedea lucrurile într-o lumină pozitivă.
Alegeți cu atenție persoanele ale căror sfaturi să țină seama
Oamenilor le place să dea sfaturi. Dar există un punct important: oamenii nu dau sfaturi pe baza cine sunteți, ci pe baza a ceea ce sunt. Dacă o persoană are o mulțime de experiență în afaceri, este probabil, vă va încuraja să facă același lucru. În același timp, chiar și în cazul în care persoana a avut o experiență oribilă în același domeniu, este probabil că nu va fi descurajat, dar, cel puțin, va indica capcanele.
Asta mi se pare util: asculta sfatul numai acele persoane care au făcut aceeași cale (sau similar), pe care doriți să îl selectați.
Nu trebuie să știe dorințele lor
„Urmează dorințele lor.“ De câte ori au auzit această frază, te-ai gândit: „La naiba, dar eu nu știu dorințele mele!“ Sau „am prea multe dorințe, și eu nu știu pe care să aleagă.“ În general, cred că este un sfat destul de rău. În cazul meu, a adus mai mult rău decât bine, pentru că, sincer, el este enervant mine.
Dacă știți că dorințele tale, asta e bine. Dacă nu le cunosc, nu vă faceți griji. În loc să se concentreze atenția pe căutarea dorințele lor, încep să urmeze curiozitatea. Ca și în jocul de elementele de căutare de gen, ceea ce este curiozitatea ta, este următorul indiciu. Și exact cum a spus Elizabeth Gilbert, „Dacă încetați să se gândească la pasiunea lor și vor urma curiozitatea, curiozitatea ta doar s-ar putea aduce la pasiunea ta.“
să câștige experiență, nu lucruri
Am folosit pentru a petrece o mulțime de timp de gândire despre ce fel de sac cumpăr. Dar nu mă înțelegeți greșit: Îmi place lucruri frumoase, și le pot cumpăra fără probleme. Cu toate acestea, am învățat să nu se asocieze cu ei fericirea lor.
Privind înapoi la viața mea, mi-am amintit de partidele de plajă în Republica Dominicană, o seară petrecută cu prietenii la Paris, și umbla cu sora mea în Central Park.
Schimbăm experienta. Ea ne ajută să cunoaștem oameni noi, culturi, perspective și potențial o lume cu totul nouă. Prin urmare, este rezonabil să investească banii lor.
Viața se întâmplă mereu acum, nu mâine sau săptămâna viitoare
Oh, Doamne, dacă am obține 5 cenți pentru fiecare minut am petrecut în experiențele viitorului sau în contemplarea trecutului! Este, probabil, ar fi făcut mai mult timp decât am petrecut în acest sens. Destul de ciudat, nu? Și știu că nu sunt singur în asta.
Creierul nostru, care îmi place, uneori, pentru a apela creier de maimuță îi place să distrage atenția departe de momentul prezent și viața are loc în prezent. În același timp, nu putem obține un sens deplin, atunci când corpul nostru este într-un singur loc, iar creierul nostru - în cealaltă (de exemplu, să se gândească la ce să mănânce la cină, stând la întâlnirea). Și de asta suntem aici, nu? Pentru un sentiment plin de viață. Deci, să fie în prezent, lăsați gândurile din trecut și viitor, treci ca norii pe cer.
A nu se confunda obiectivele intermediare cu scopurile finale
Obiectivele finale determina rezultatul care descrie exact ceea ce vrei, de exemplu, pentru a vedea copiii lor crescut și să devină cu adevărat fericit și de călătorie în jurul lumii. Pentru scopuri intermediare includ admiterea la anumită universitate, pentru a primi un loc de muncă la o anumită companie sau câștigarea unui anumită sumă de bani. Acestea pot fi necesare pentru a atinge obiectivele finale.
Când am început să-mi displace Paris vis de locuri de muncă ", nu am putut înțelege ce se întâmplă. Acest lucru mi-a dat tot ceea ce am dorit: un salariu bun, de călătorie și colegii interesante. Dar am dat peste cap un punct de referință cu scopul final. De fapt, am vrut să înceapă o afacere în cazul în care aș putea face, pentru a face unele contribuție, și să comunice cu ceilalți.
Comunicare, mai degrabă decât de evaluare sunt cheia succesului
Crescând, am fost foarte concentrat pe obtinerea note bune. M-am gândit că un scor bun va fi cheia pentru o viață de succes. M-au ajutat să deschidă ușa, dar cele mai importante au fost, cu toate acestea, nu notele mele și conexiunile mele.
la un nivel mai profund de cunoaștere a persoanelor potrivite și de comunicare este mai important decât tot ceea ce este scris pe o bucată de hârtie. Dar tineti cont de faptul că acest lucru este, desigur, depinde de ce ai nevoie. Dar, ca și pentru mine, privind înapoi, îmi dau seama că, în anii de studiu la universitate am făcut cel mai mare serviciu nu este evaluarea mea, și de comunicare, pe care am fost în stare să renunțe. A fost prin legături am găsit de muncă și oportunități de exprimare, și, de asemenea, în fulgeră podcast-uri, în general, tot ceea ce, ceea ce ar fi diferit, am auzit niciodată, și care nu m-ar fi cunoscut.
Toată lumea face tot ceea ce poate
Eu chiar cred în ea. Toată lumea, indiferent de cât de enervant, auto-distructive sau provocatoare poate părea, este de a face întotdeauna tot ce este posibil, în funcție de starea de spirit, experiența și nivelul de conștiință. Am folosit pentru a fi enervat sau supărat dacă cineva a fost nepoliticos sau pesimist sau nu preda proiectele la timp.
Astăzi știu că nu am dreptul de a judeca. Nu știu ce trebuie să facă față. Nu știu ce se întâmplă cu adevărat în viața lor. Pot spune cu încredere doar un singur lucru: dacă aș fi fost în locul lor, probabil aș fi făcut același lucru. Această poziție a salvat-mi o mulțime de energie, pe care am cheltuit irațional.
Cunoaște-ți „de ce“
Adesea acordăm o mare atenție la ceea ce facem și cum o facem. Dar rareori ne întrebăm de ce o facem. Dacă aș fi avut o mai bună înțelegere a mea „de ce“ în cei 18 de ani, mi-ar fi fost mai bine înțelese dorințele mele. De exemplu:
Întrebare: De ce vreau să obțineți această educație?
Răspuns: Pentru că vreau să obțineți un loc de muncă bun.
Întrebare: De ce vreau pentru a obține un loc de muncă bun?
Răspuns: Că aș putea câștiga bani buni, lucru pe ceea ce îmi place, și de a obține un rang bun.
Întrebare: De ce am nevoie de ea?
Răspuns: Pentru că vreau să se simtă protejați și liber, pentru a explora lumea, pentru a crea, care urmează să fie respectate și să comunice între ele și cu alte persoane.
Când m-am face cu dvs. „de ce“, am dat seama că am vrut să lucrez cu oameni care au propria afacere și să fie capabil de a lucra de oriunde în lume. Identificarea dvs. „de ce“ se îngustează într-adevăr lucrurile importante. Lipsa de înțelegere a „de ce“ dovedește că ne-am angajat la faptul că, nu merită eforturile noastre lor.
Mai ales pentru cititorii blogului meu Muz4in.Net - am tradus Sergey Maltsev