Sunt pentru ea, să acționeze, să vorbească mai puțin și să facă mai mult, atât de multe dintre cărțile mele despre cum puteți avea joc distractiv și schimba lumea în bine. Ea mă inspiră să-mi așa-numita „mica carte de înțelepciune.“ Dacă am rasstorena sau în cauză, dacă am nevoie de sprijin sau consiliere, mă întorc la această carte, în care am adunat o întreagă colecție de declarații ale filosofilor cele mai proeminente ale timpului nostru, inclusiv Winnie the Pooh, Dr. Seuss și Roalda Dalya. Aici sunt 10 întrebări care, în opinia mea, trebuie să se întrebe pe copii.
1. Cum ar trebui să tratăm animalele?
Este posibil ca unele animale (delfini, cimpanzei, păsări, câini, etc.) au propria lor limbă, pe care noi nu suntem încă în măsură să înțeleagă? Dar putem, la un moment dat în viitor să-l înțeleagă. Acum imaginați-vă ce ar fi de a comanda un hamburger, dacă știi ce gândesc și ceea ce spune vaca. Animalele nu se poate gândi ca noi, pentru că ei percep lumea diferit, dar asta nu înseamnă că ele nu sunt egale cu noi? Nu e treaba noastră: să aibă grijă de alte ființe vii, care nu aparțin speciei noastre?
Nu înțeleg oamenii, care este atât de puțină dragoste pentru creaturi nu le place. Se tratează animalele ca oamenii - nu e nebunie, și nici o greșeală. Nu înțeleg oamenii!
2. Ce este dragostea?
Dacă toată lumea a iubit toată lumea, probabil, lumea nu ar fi minunat? Care sunt diferitele tipuri de dragoste? De exemplu, îmi place untul de arahide, dar nu la fel de mult ca-mi place surorile mele. Desigur, iubirea este diferit. Mulți oameni - de la filozofie la staruri pop - simt dragostea o forță bună, care schimbă lumea în bine. Să nu uităm să le spunem oamenilor pe care le iubim, nu numai că noi îi iubim, dar, de asemenea, de ce. Intreaba-te, ce vrei sa spui, atunci când spui că iubești pe cineva sau ceva, și te-ai în același timp simt. Dacă vă place dușmanul tău, chiar dacă nu este ușor, fie că este vorba prietenul tău? Și dacă toată lumea face, ceea ce ar fi diferit?
Purceluș: Cum se scrie „iubire“ Pooh: Acesta nu este scris, se simte
3. Totul este interconectat în lume?
Gânditori din toate timpurile și oamenii discutau despre ideea că suntem toate conectate între ele și toți oamenii din lume afectează totul. Ce părere ai despre asta? Aici este locul unde arunci gunoiul primit - ce se va întâmpla? Și ce se va întâmpla cu aceste lucruri inutile sau ce pot deveni, dacă acestea sunt eliminate sau utilizate pentru crearea de ceva nou? Oare ce va fi povestea mai multe lucruri inutile?
„Când vom muri, corpurile noastre devin iarba, și antilope mănâncă iarbă. Deci, toti suntem conectati "
4. Bunătatea poate schimba lumea?
„Nici un fel gest, oricât de mic ar fi, nu este irosit“
5. Pot să mă simt fericit?
Dacă te concentrezi pe fericire dacă îl face fericit? Pot să simt mereu fericit, dacă te gândești mereu bine? Încercați să efectueze un „Jurnal de fericire“ și să înregistreze acolo în fiecare zi, ca un lucru care părea să-ți un frumos, un lucru care a făcut fericit, și ceva pentru care esti recunoscator. Observați modul în care aceasta afectează sentimentele și comportamentul.
„Nu plânge, pentru că este de peste, zâmbet pentru că a fost“
6. Ce este atât de bun despre viață, în general?
Bună întrebare, este greu de răspuns, dacă sunteți în mod constant ocupat cu agitația și faptele, astfel încât o dată și observați lucrurile bune. Ieși din casă, astfel încât este mai ușor să se concentreze asupra frumuseții lumii și asupra prezenței în ea, și întrebați-vă următoarele întrebări: Ce vezi în nori? Ce formă? Cât de multe culori diferite pe care le puteți vedea în jurul valorii de? Ce sunete auzi aproape? Și ce - în depărtare? Ce miroase te simți? Dacă închizi ochii, ce sentiment apare pe față și pe mâini?
„Cei care nu cred în magie nu va găsi“
7. Care este diferența dintre adulți și copii?
Nu adulți au toate răspunsurile? Copiii, de asemenea, știi ceva important? Copiii - cercetători, ei încearcă întotdeauna să afle cum funcționează și în ce constă, copiii știu cum să joace prost și să fie nesofisticat, dar este o parte importantă a vieții. Unii adulți au uitat complet cum se face. Intreaba-te, ceea ce adulții pot învăța de la copii, și vice-versa.
„Toți adulții au fost cândva copii, dar puțini amintesc“
8. Ce este prietenia?
De ce prietenia este importantă? De multe ori ne alegem prietenii în anumite persoane, pentru că ne place la fel ca și cea a lui, dar ar fi mai bine să avem prieteni cu diferite gusturi și preferințe, este astfel încât să putem învăța ceva de la ei, și ei - noi? Pot să fac prieteni cu inamicul? Sau cu cineva care nu te place, cum ar fi Wilbur (oreion) și Charlotte (păianjenul) din filmul „Web Charlotte“?
„Ai fost prietenul meu. Și că, în sine, este rece "
9. Toate cele mai bune lucruri în viață - gratis?
„Toate cele mai bune lucruri din viață pot fi obținute în mod gratuit“
10. Poate o persoană schimba lumea?
Dacă urmăriți știrile la televizor, atunci nu este nimic de a fi surprins de faptul că vin în minte ideea că nu trebuie prin ele însele, și să încerce să schimbe ceva, este încă diferența nu este vizibilă. Dar dacă încercați să schimbați o mică bucată de lume? Sunt copii care au făcut la fel de mult, și-au schimbat legile și viețile altora. Întrebați-vă ce modificări doriți să vedeți în lume? Și ce se poate face pentru a se asigura că aceste schimbări au avut loc?