Când contactul apropiat de cineva, evident, se simtă rău, primul lucru pe care striga: „? Există un doctor“ În cazul în care persoana sa întâmplat la unele gunoi grave în viață și „arde“ sistemul nervos, apoi au o diplomă psihologică nu este necesară. Primul ajutor este suficient pentru a fi o persoană vie, capabilă de empatie.
Captura este că, în cazul în care evident factori de stres - boală, moartea unei persoane dragi, un accident - acestea sunt clare și vizibile, nu sunt destul de clare. Acest lucru este atunci când o persoană este ceva daltă, scobitura - și în cele din urmă a făcut zadolbalo. Și siguranțe a început să fumeze și capacul începe să sară de la fierbere. Un ochi stare critică gol, atunci nu va identifica. Dar ochiul poate dota usor de intretinut. Deci, prietenul tău a prins și apucat de picioare toridă de stres dacă sunt cu el despre astfel de lucruri.
- Există trei tipuri de raspunsuri conditionate de un impuls puternic, „piciorul pe gaz“, „piciorul pe frână“ și „picioarele pe două pedale“. Aceasta este, în primul caz - furie, mânie, țipând, plângând. În al doilea - prea mult aloofness de capital și ciudat omul se retrage în sine, ca un melc în casă. Iar al treilea - atunci când gheața la exterior, dar în interiorul shake-uri. În primul rând vizibile a treia, a doua și mai mult și mai periculoase.
- Este acum mai urgentă - și mai mult „alte“ - o reacție la stimuli. În starea normală, de exemplu, el a fost mârlan responsabil: „Da, du-te!“ Și se poate potrivi acum să le aplice la nivelul solului. Aceste lucruri sunt acum este dificil și provoacă o creștere de reacție - umflate, sau de panică, sau melancolie.
- Omul este redus drastic simțul umorului. Dacă el nu este entuziast - și ceea ce este mai mult, mizeria reală în ochii lui - reactioneaza la încurajare, glume și antichitățile, care în stare normală de ea revigorează o dată într-adevăr ... Nu are nici un sens să-bang-ului pe umăr cu rollicking „Omule, da bine ai Cho, glume nu înțeleg?! „acum, această metodă nu funcționează.
- Nu pare a observat anterior pe o scară iritabil, temperament rapid, toane.
- El nu a fost în stare să se relaxeze, mereu ocupat, ca un șir întins.
- El simte că el este unul din întreaga lume, nimeni nu vrea - și, în general, ca un Sarochka, că „cel mai rău dintre toate.“
- E mai rău decât absorbția decât de obicei. Memorie, reacție, concentrare, creativitate - acest derapaj de capital.
- Gândurile nu sunt de multe ori aduse la sfârșitul anului și să dispară de-a lungul drum.
- El este fixat în mod constant pe negativ. Te uiți la pisoi și să fie atins, iar în imaginația a subliniat încă unul deja lovit de o mașină.
răspunsul organismului
- Stresul este plină de pobochki fizică. Și, de regulă, nu în faza acută - în cazul în care organismul este mobilizat și de multe ori „uita“ sa fie bolnav. Iar când devine cronică - și apoi, de obicei, devine un buchet de ...
- Unul dintre simptomele fizice cele mai frecvente - dureri. Cel mai adesea ei vzvalennoy „o povară“ de a suferi din spate, gât, cap.
- Inima din piept salturi, respirație grea, „- nu este întotdeauna o metaforă. Dyhalki și cardiovasculare ia prea lupta.
Deci, cum să ajute un prieten, dacă el a fost într-un serios de stres?
1. Nu te ascunde de ea
Multe infricosator la toate în nici un fel în sine arată când celălalt rău. stresul te face stres - bine și mai departe formează un lanț și un cerc virtuos. „Doamne, ce pot să fac, ceea ce spun - totul este o prostie și greșit“ ... „Cu siguranță nu depinde de mine“ ... Cele mai multe dintre toate, nu este. Și terenuri în groapa de oameni de stres confuz descoperă că el este ignorat. Încetați nu pentru a apela, scrie, vino. Nu e la fel de înfricoșător pe cât pare. Dacă el are nevoie de singurătate - așa că eu sunt sigur că va lăsa să-l cunosc.
2. Nu încerca să-l salveze
„Nu te mișca, acum te voi primi!“ - aceasta este cealaltă extremă, opusul că, „Și atunci ce pot pentru a ajuta, este mai bine să se așeze în tufișuri.“ Și același lucru este greșit. Numai în basme tratamente de apă suficient de morți și trăind puțină apă pentru a revigora pe cineva. Nimeni nicăieri parul nu poate fi eliminat complet. Întotdeauna doar el însuși. Acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să ajute. Doar pentru a ajuta - asta nu înseamnă să facă nimic pentru celălalt. Cuvântul corect nu este chiar și aici, „ajutor“, și - „Suport“.
3. Fii un prieten, nu un doctor
„Este în stresul cronic, am citit un articol - și auzi ceea ce trebuie să faci pentru a fi returnate la viață“ - care nu funcționează. Să fie în posesia toate cunoștințele lor valoroase. Nu diagnosticheze și nu dau rețeta dreapta. Pot să vă dau sfaturi - dacă ați întrebat. Și apoi - cu avertismentul pe care atât de cutelor. Panacea binevoitorii din seria „mouse-ul devin aricii“ Acționează asupra creierului este epuizat prin stres dobivatelnym.
4. Întrebați cu voce tare
„Mi-e teamă să rănesc, pentru că nu știu ce are nevoie acum - pentru a asculta, pentru a ajuta într-un mod practic - sau au rămas în urmă și a primit o odihnă într-un colț“ ... așa cere! Cum? Ei bine, asta-i cum te simți, și așa mai departe. „Știi, eu nu pot da seama de ce ai nevoie acum. Dar eu sunt gata să fac ca v-ar fi mai bine. Vrei - ceai popem și să vorbească. Vrei să fii singur - Bine, am să te sun în câteva zile. Și dacă asta - mă suni oricând, nu sunt departe de aici, știi ".
5. Doar fi aproape
După cum arată practica, de la prieteni o persoană este sub stres, nu este atât de mult ajutor și sfaturi ca un sentiment de prezență. Realizarea că lângă tine este cineva, el este viu, el este cu tine, viata nu este oprit (deși se pare că a zburat de pe șine), și continuă. De aceea, îmbrățișează umerii, țineți brațul, doar pentru a fi aproape - nu este de multe ori lucruri atât de mici! Ea dă putere. Și într-adevăr au nevoie de ea. Pentru a face primul pas este de a aduna cu spiritul și gândurile, ne dăm seama că ar trebui să ieșim - și începe să iasă. În mod independent, da. Cu puțin ajutor de la prietenii mei.
Nu uitați să împărtășiți articol: