12 din Regulamentul de politicos musulman

12 din Regulamentul de politicos musulman

Pentru a face viața interesantă și utilă, precum și a îmbunătăți cunoștințele lor de Allah omenirii a fost dată de vorbire și abilitatea de a comunica între oameni. Oamenii își exprimă gândurile și sentimentele, dorințele și îi cere în procesul de comunicare. Ca orice altă putere, este supusă îmbunătățire și deteriorare. Din modul nostru de comunicare depinde de impresia pe care o vom face pe alții. Discursul uman este capabil să atragă pe oameni să-l sau, dimpotrivă, pentru a împinge departe. Ea poate exercita, de asemenea, o influență puternică asupra stării de spirit a interlocutorului.

Prin urmare, aș dori să pe baza unor versete coranice bine-cunoscute și Hadith a întocmit un set de reguli de etică musulmane de comunicare cu alte persoane.

1. Atunci când într-un apel, vorbi încet și nu cu voce tare, păstrând un ritm pe care le-ați auzit pe toți cei prezenți.

„Acest lucru Muhammad (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui), Profetul a fost atât de clar că toată lumea este ușor să-l înțeleagă“ (Abu Dawud).

Se înțelege că Mesagerul lui Allah a spus cu voce scăzută, el a ales ritmul în care cuvintele rostite oamenii pot înțelege cu ușurință și amintiți-vă. Despre comportamentul de profet discurs chiar a spus „o mulțime de sens într-un număr mic de cuvinte“ (Dzhavamig al-Kalim).

2. Atunci când vorbim de a urma expresii faciale adecvate - nu curba gura, nu linge buzele, etc. Nu uita că, în prezența mai mare conversație umană trebuie să-l înceapă.

Odată ajuns în Medina a fost o întâlnire de asociați. Am luat cuvântul unul dintre cei mai tineri de vârstă Abdurrahman Bin Sahl. Profetul Muhammed (pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra lui) nu ia plăcut și el l-au oprit, ordonat:

-Ai dat cuvântul senior! - și din nou, el a repetat. - Dă cuvântul un senior!

Lipsa de respect pentru adulți în conversație este o indicație clară a lipsei de cultură. Acest lucru va duce în curând numai la faptul că aceasta nu va mai fi pur și simplu considerat un interlocutor serios.

3. Vorbire - o oglindă a lumii interioare, astfel încât fiecare musulman trebuie să respecte cultura comunicării, încercați să utilizați cuvinte utilizate în mod obișnuit și euphonious excluse din stratul de material de vorbire.

Profetul Muhammed (pacea si binecuvantarea Celui Atotputernic) a spus:
„Cine-mi va da cuvântul că va stoca ceea ce se află între două fălci (limbă), ceea ce înseamnă și onoarea lor, am să-i dau cuvântul meu că va merge la cer“ (Bukhari).

4. Nu au obiceiul de a exagera faptele nu mint, iar dacă nu aveți cunoștințe despre subiect de conversație, nu încercați să pară ca un cunoscator. În cuvintele profetului Muhammad (pacea si binecuvantarea Celui Atotputernic), cel care se află, nu este unul dintre noi (musulman).

5. Dacă cineva a început să vorbească cu tine, pentru a asculta, nu întrerupe, în caz contrar publicul va lua în considerare pentru insolentă. Există chiar și o zicală „jumătate de cuvânt aparține vorbitorului, iar cealaltă jumătate -. Ascultător“ Cu această ocazie, Abu Bakr (ra) a spus:

„Mai bine să rămână tăcut până când vi se cere să nu vorbească, ce să spun, până când au cerut să tacă.“

6. Dacă observați în discursul erorii interlocutorului sau o inexactitate, cel mai bun om va lua partea in care nimeni nu te va auzi, și politicos explica-i eroarea opiniilor sale.

O dată, când a murit unul dintre companionii Profetului Mohamed, în numele Uthman ibn Mahzun, soția defunctului între cuvintele odată ce am spus: „Felicitări pentru dvs. în cer, Osman meu.“ După ce a ascultat o concepție greșită a văduvei, Mesagerul lui Allah a răspuns blând ton:

„Oh, soția lui Usman! Eu, fiind un profet, nu știu dacă el va merge la cer. Nu vă grăbiți, cum știi că poți? „(Tirmidhi).

7. Dacă cineva vă spune că sunt greșite, atunci nu-ți fie rușine să recunoască greșeala lui, nu recunosc greșelile este arogant și aroganță - pe foc. Dacă sunteți sigur că nu vă înșelați, având pe ea un argument rezonabil, nu ridica vocea la disputa, și să dovedească tact punctul său. Adu argumente clare și bine definite, de preferință, susținute de fapte, nu vorbe puternice și ofensatoare. În cuvintele profetului Muhammed (pacea si binecuvantarea Celui Atotputernic)

„Este destul de păcat în tine - o dispută permanentă“. (Tirmidhi)

8. Desigur, bârfă sunt interzise, ​​chiar dacă în prezența ta, cineva bârfă, încercați să-l oprească, pentru că chiar prezența tăcută în cadrul reuniunii, în cazul în care bârfele este complicitatea în comiterea păcatului. Într-un hadis autentic spune:

„Dacă vreunul dintre voi observați răul, el ar trebui să încerce să-l repare cu mâna lui, dacă el nu poate face acest lucru, el trebuie să încerce să corecteze cuvintele sale, chiar dacă el nu este în stare să facă, el ar trebui să-l condamne în inimă, și Ea are cel mai mic act de credință „(Muslim).

Dacă acest lucru nu funcționează, părțile nu au reacționat la cuvintele tale, este mai bine să părăsească ședința.

9. Nu au obiceiul de a vorbi cu cineva să vorbească numai dimpotrivă, să păstreze un dialog plin de viață, încercați să păstrați cealaltă parte este, de asemenea, implicat activ în conversație. Foster o calitate care limba a fost supus rațiunii, și nu deranjează limba. Acest lucru poate duce la consecințe tragice.

Profetul Islamului (pacea si binecuvantarea Celui Atotputernic) a spus despre acești oameni:

„Allah nu-i place cei care spun mult, aproape spume la gură“ (Abu Dawud)

10. Atunci când se referă la un adult vorbesc cu el pe „voi“ să-l utilizați mai multe cuvinte respectuoase, arătând importanța relației tale cu ea.

11. Nu se laude cu părinții lor, sau strămoșii lor aparțin nimic. fălește ceva direct - această umilire interlocutor, pentru că, probabil, interlocutorul dumneavoastră nu are ce te lauda. Profetul Muhammed (pacea fie asupra lui) a spus:

„Doi dintre membrii mei ai comunității în necredință diminuat: discreditarea celălalt, din cauza originii sale și jale peste mort“ (Muslim).

12. Dacă nu aveți chef sau ești supărat în legătură cu ceva, nu fi nepoliticos să-l care a venit la tine cu o întrebare, spunând în același timp, pe care le monta. Poate că nu știe ce sa întâmplat cu tine, și este posibil să vii la consola.

Mesagerul lui Allah (pacea si binecuvantarea Celui Atotputernic) a spus:

„În ziua Învierii și Marele Atotputernicul Allah va imbraca in onoarea hainele in fiecare credincios care mângâiat pe fratele său în credință, în voia soartei.“

Dacă ați cerut iertare pentru infracțiunea sau greșeală - ierta, este una dintre cele mai bune oferte care fac o persoană. Allah Atotputernicul spune în Coran:

„Stai pe calea iertării, solicită bine și trase departe de ignorant!“ (Surah Al „Agraf“, versul 199).

Khabir Hazrat Hanuri
Imam Moscheea hatyyb Cheremshan

A se vedea, de asemenea:

articole similare