1. Nici editor vrut să imprime o carte despre magie băiat, scris de o femeie
„Mi sa spus că, dacă vreau să văd cartea publicată, am plăti pentru mini-circulația în sine și da-l la toți prietenii și rudele. Oricine altcineva interesat de o astfel de carte nu ar putea "
Înainte de Rowling ar putea găsi încă un editor pentru cartea ei, ea a trebuit să asculte 14 eșecuri.
Motivul principal pentru refuzul a fost că această carte este destinat pentru un băiat de doisprezece ani, și ei nu vor cumpăra o carte scrisă de o femeie.
Și chiar și în condițiile cele mai favorabile, va vinde nu mai mult de 3.000 de exemplare (acum vândut peste 450 de milioane de cărți). Chiar și după editura britanică „Bloomsbury“, a decis să ia o șansă și să elibereze 3.000 de exemplare, Joan a cerut să nu semneze numele complet și a pus pe coperta abreviat „Ioan.“, Astfel încât cumpărătorii nu știu ce carte a scris ea. Writer și un om va cumpăra mai repede.
Când Rowling sa întâlnit succes, toate sub o editura ei a refuzat mai devreme, ne-am întors și a oferit-o să continue publicarea de cărți cu ei, promițând taxe exorbitante. Joan a rămas fidel editorului, care este primul de a crede în ea.
„Harry Potter“ a adus venitul total de mai mult de 1 miliard de lire sterline și a făcut Rowling cea mai bogata femeie din Anglia. Scriitorul a depășit chiar și regina.
2. Rowling a venit cu Dementori pe parcursul anilor de depresie
„Eu însumi am trăit mult timp alături de Dementori. Ele sunt tot în jurul nostru "
Dementorii - creaturi teribile care Încuiați (non-experți) nici măcar nu se poate vedea. Ei te suge în putere, dar cel mai important, distractiv.
Dacă este prea lung pentru a fi aproape de un Dementor, atunci va începe să se gândească că niciodată nu va fi capabil de a fi fericit și nimic bun în viața ta nu se va întâmpla.
Când închideți un Dementor, tot ceea ce vă puteți gândi - este lucrurile cele mai oribile care au avut loc în viața ta.
Wizards pot fi protejate de Dementori (și chiar și atunci nu toate, ci numai cea mai bună pregătire). , Pentru că cea mai fericită memorie pe care le aveți, și o vrajă care ar provoca o Patronus (apărător) Pentru a face acest lucru, este necesar, în ciuda imposibilității de a te absorbi durere.
Dacă sa întâmplat unele durere teribilă, s-ar putea pierde capacitatea de a apela Patronus Patronus sau poate slăbi, deoarece fiecare persoană poate găsi ceva este, atunci nu va mai fi la fel din nou.
În Incuiat nici o speranță de mântuire acolo.
3. Rowling nu s-ar fi scris „Harry Potter“, dacă ea nu este mama mea a murit
„Am cunoscut multe despre moarte imediat după ce s-au ciocnit cu ea. A fost foarte important ca moartea lui Harry a câștigat "
Mama era bolnavă de un scriitor mult timp și tragic a murit tânăr. A fost apoi că Rowling a început să se gândească la ceea ce se întâmplă cu noi când pierdem pe cineva care ne-a iubit abnegație și, mai presus de toate, pentru nimic.
Tema iubirii și a morții - cartea principală și, în conformitate cu scriitorul, cartea nu s-ar fi întâmplat deloc, dacă nu pentru durerea personală cu care ea se confruntă. Moartea și victoria asupra este sensul „Harry Potter“. Villain Voldemort cel mai mult în viață este frică să moară. El a spus că principala sarcina lui - de a învinge moartea, indiferent de ce este nevoie. Că el, de fapt, își dedică viața lui.
Dar Harry, dimpotrivă, de căutare lungă a ajuns la concluzia că în viață există lucruri mult mai rele, și că nu există nici o viață, dacă sunteți în mod constant frică de moarte.
Este această conștientizare îl ajută în cele din urmă (spoiler) supraviețui.
4. Rowling a făcut ca una dintre faptele cele mai eroice din cartea a făcut mama de mers în gol a multor copii
„În lumea întrebării vrajitori de forță fizică este îndepărtată, este important puterea de puterile tale magice, așa că bărbații și femeile sunt egali. Chiar am vrut să arate că, chiar și cele mai aparent gospodina nevoinstvennaya capabil de acte teribile de indraznete, și nu poate fi subestimat "
Mama de mulți copii și o gospodină, doamna Weasley (mai mult spoiler) ucide Bellatrix Lestrange - mana dreapta personajului negativ principal Voldemort. Bellatrix înainte de jumătate de timp pentru a ucide goodies carte. Este incredibil de puternic și vrăjitoare destul de nemilos, care nu se pot ocupa de adversarii cei mai talentați.
O mamă și gospodină poate, pentru că dacă v-ați decis să se dedice copiilor lor, nu o carieră, aceasta nu înseamnă că ești slab.
În carte, există câteva, dar personaje pozitive „slab“, de la care se așteaptă nimeni, și, în același timp, ei sunt capabili să facă ceva destul de neconceput în nivelul de eroism.
Una dintre cele mai importante promisiuni ale cărții constă în faptul că noi nu putem ști cine este ceea ce în final va fi capabil să. Și mai important, noi chiar nu știu, ce putem face. Prima persoană care nu are nevoie să fie amortizată - te voi insiva.