25 CELE MAI BUNE CITATE Sergei Dovlatov
„Invidios cred că femeile sunt atrase de bărbați bogați din banii lor. Sau puteți cumpăra pentru bani. Anterior, m-am gândit așa, dar apoi a dat seama că era o minciună. Nu atrage bani femei. Nu sunt mașini și bijuterii. Nu sunt restaurante și haine scumpe. Nu-i putere, bogăție și eleganță. Și ce a făcut omul un puternic, bogat și elegant. Puterea pe care unele sunt înzestrate cu și total lipsit de alții ".
Sergei Dovlatov - una dintre cele mai cunoscute și mai citite scriitori de limbă rusă de la sfârșitul secolului al XX-lea. Cărțile sale au fost traduse într-un număr foarte mare de limbi. Multe dintre romanele sale și povestiri scurte - filmate. Incredibil de plin de umor și în același timp trist proza Dovlatov a devenit un clasic și, la fel ca aproape fiecare clasic, a mers la oameni sub formă de proverbe și zicători.
În cărțile Serghei Donatovich nu există nici un drept, pentru că există în ele, și răufăcători. Ideea lui este simplu și nobil: să spună modul în care trăiesc oameni ciudați - râde trist, tristețe amuzant. Serghei știa că raiul și iadul - se află în noi înșine.
O persoană decentă este unul care face lucruri rele fără plăcere.
Cei mai mulți oameni cred că de aceste probleme greu de rezolvat, din care soluția costume mici le.
Omul folosit să mă întreb: Cine sunt eu? E un om de știință, un conducător auto american, un evreu, un imigrant ... Dar ar fi necesar tot timpul să te întrebi: Nu mă cac?
Introducerea a fost întârziată. Trebuie să mergem la culcare sau de concediu.
Când un om aruncă un timp numit favorit, este scârbos.
Toată viața mea am suflat printr-un telescop și a fost surprins de faptul că nu există muzică. Și apoi cu atenție și se uită la trombon și a fost surprins de faptul că o vedere al naibii.
Noi la nesfârșit critica tovarășul Stalin, și, desigur, pentru cauza. Cu toate acestea, vreau să întreb - care a scris patru milioane de denunțuri?
Singurul mod onest - acesta este modul în care erorile, dezamăgiri și speranțe.
Orice altceva, dar lipsa de singurătate. Bani, de exemplu, am venit repede la un capăt, singurătate - nu ...
Aceasta este o nebunie - de a trăi cu un om care nu dispare doar pentru că leneș ...
Am fost de mers pe jos și de gândire - o lume cuprinsă de nebunie. Nebunie devine norma. Norma este un sentiment de uimire.
Știi că lucrul cel mai important în viață? Cheia este că o viață. Un minut a trecut, iar la final. Celălalt nu va ...
Mai gol fără speranță, emoțiile profunde.
Iubirea - este pentru tineri. Pentru personalul militar și sportivi ... și totul este mult mai complicat. Nu este dragoste și destin.
Prefer să fiu singur, dar lângă cineva ...
Am încetat de mult să împartă oamenii în pozitive și negative. Eroi literari - chiar și cu atât mai mult. De asemenea, nu sunt sigur că în viața crimei este urmată inevitabil de pocăință, iar pentru feat - fericire. Avem ceea ce se simt.
Tot anul între noi era ceva un fel de intimitate intelectuală. Cu un dram de ură și depravării.
acum mi trăiesc bine tolerabile de, eu nu fac nimic, și am citit Tolstoi. Dar, uneori, este atât de rău inima mea pe care vreau să umple el însuși un bot.
Cred că nu există nici o dragoste la toate dimensiunile. Există doar - da sau nu.
Om la om - ceva ... În funcție de combinația de circumstanțe.
În mod normal, du-te pentru a vizita, atunci când numele. Groaznic pentru a merge pentru a vizita atunci când acesta nu este numit. Cu toate acestea, cel mai bun - este atunci când este solicitat, și nu merge.
Familie - este atunci când sunetul pentru a ghici care este de a lua un duș.
„Viața este frumoasă și uimitor! „- ca tovarășul Maiakovski exclama sinucidere ajunul.
Nu se va schimba linoleum. M-am răzgândit, pentru că lumea este sortit.