30 citate Vital Sergei Dovlatov gândirea artistică Sergei Dovlatov simplu și nobil

30 citate Vital Sergei Dovlatov gândirea artistică Sergei Dovlatov simplu și nobil

30 viață citate Sergei Dovlatov

gândirea artistică Sergei Dovlatov simplu și nobil: să spună cum trăiesc oameni ciudați - râde trist, tristețe amuzant. În cărțile sale nu este dreaptă, pentru că nu-i și ticăloși au. Scriitorul cunoaște și raiul și iadul - în noi înșine.

1. Omul folosit să mă întreb: Cine sunt eu? E un om de știință, un conducător auto american, un evreu, un imigrant. Și noi ar trebui să ne întrebăm tot timpul: nu face nimic?
2. Cei mai mulți oameni cred că de aceste probleme greu de rezolvat, din care soluția costume mici le.
3. Singurul mod onest - acesta este modul în care erorile, dezamăgiri și speranțe.
4. O persoană decentă - cel care face lucruri rele fără plăcere.
5. Tu spui - deci nu a existat nici o iubire. Iubirea a fost. Iubirea este plecat mai departe, și tu ești în urmă.
6. Atunci când o persoană aruncă una și, astfel, numit cel mai favorit, este scârbos.
7. Toată viața mea am suflat printr-un telescop și a fost surprins de faptul că nu există muzică. Și apoi cu atenție și se uită la trombon și a fost surprins de faptul că o vedere al naibii.
8. Ce altceva decât singurătatea lipsește. Bani, de exemplu, am venit repede la un capăt, singurătate - vreodată.
9. Aceasta este o nebunie - de a trăi cu un om care nu dispare doar pentru că leneș.
10. Știi că cel mai important lucru în viață? Principalul lucru - că viața unuia. Un minut a trecut, iar la final. Celălalt nu.

21. Acum, eu trăiesc bine tolerabile de, eu nu fac nimic, și am citit Tolstoi. Dar, uneori, este atât de rău inima mea pe care vreau să umple el însuși un bot.
22. om la om - nimic. În funcție de combinația de circumstanțe.
23. OK pentru a merge vizita atunci când este solicitat. Groaznic pentru a merge pentru a vizita atunci când acesta nu este numit. Cu toate acestea, cel mai bun - este atunci când este solicitat, și nu merge.
24. Nu am de gând să schimbe linoleum. M-am răzgândit, pentru că lumea este sortit.
25. „Viața este frumoasă și uimitoare“ - ca tovarășul Maiakovski exclama sinucidere ajunul.
26. Eu aprind numai când beau. Și eu beau în mod constant. Prin urmare, mulți oameni cred eronat că eu fumez.
27. Dumnezeu nu cere suplimente.
28. Am numărat banii, fără a scoate mâna din buzunar.
29. Am încetat de mult să împartă oamenii în pozitive și negative. Eroi literari - chiar și cu atât mai mult. De asemenea, nu sunt sigur că în viața crimei este urmată inevitabil de pocăință, iar pentru feat - fericire. Avem ceea ce se simt.
30. Familie - este atunci când sunetul pentru a ghici care este de a lua un duș.

articole similare