5 mituri despre produsele ecologice, fără substanțe chimice

Expresia „produse naturale“ este comun în țara noastră este mult mai largă decât „mâncarea organică“. În timp ce acesta din urmă - singurul termen care descrie un produs alimentar de sănătate utilă produse fără chimicale. Ce alte mituri există despre agricultura ecologică și produsele ecologice?

Mitul 1 - pentru specialiștii în marketing

„Produs ecologic“ - termenul inventat de marketing, care vă permite să-și vândă mai scumpe decât produsele convenționale.

Mitul 2 - în termeni

Termenii „organic“, „natural“, „ecologic“, „biologic“ și „fermă“ sunt folosite alternativ.

Mișcarea împotriva agriculturii industriale-chimice este numai în ultimele decenii au dobândit o generalizată, la nivel mondial. Timp de mulți ani, lupta pentru o dieta sanatoasa a fost realizat separat, și nu ca un front unit, astfel încât în ​​diferite țări s-au stabilit numele lor pentru același lucru, de fapt, sistemele de producție agricolă.

În Statele Unite și cele mai multe dintre ele vorbitoare de limba engleza se numește organică, în Europa de Nord - biologice sau de mediu, în unele ferme în cazul în care legumele sunt cultivate în conformitate cu procedurile Antroposoful Rudolf Steiner - biodinamice.

În Statele Unite, termenul de „organic“ este stabilită prin lege, și nu există standarde, reglementări tehnice, autoritățile de reglementare și agențiile de certificare.

Astăzi, „organic“ - care este termenul numai fix folosit pentru a descrie legislativ alimentul pur, care nu este produsă în cadrul modelului industrial-chimic al agriculturii. Luați în considerare alți termeni populari pe piața românească.

Natural. Produsul este considerat a fi o persoană fizică, în cazul în care este „făcută“ prin natura lor, și nu sintetizate de către om în laborator. Dar aceasta nu înseamnă că produsul nu a fost crescut și prelucrate cu substanțe chimice, antibiotice, hormoni și alte droguri sintetice.

Ecologice / prietenoase cu mediul. Conform legislației românești, toate produsele realizate în rețeaua de distribuție, au trecut testul organismelor de supraveghere relevante și a priori sunt sigure pentru mediu. Mai mult decât atât, în conformitate cu SanPiN 2.3.2.1078.01 utilizarea termenului „ecologic“ este interzisă în legătură cu produsele alimentare.

În consecință, produsele care au o etichetă suplimentară pe ambalaj, induce în eroare numai consumatorii: o astfel de declarație ca producătorii să elibereze produsele lor, printre altele, cu toate că totul a fost obținută și înregistrată în conformitate cu legea generală, iar acest lucru nu este o lege privind producția ecologică.

Bio și ecologice. Deci, marca de produse fabricate de tehnologii ecologice în unele țări europene, dar aceste semne nu au nici un suport legislativ în România. Când este vorba de mărfuri autohtone, cum ar fi etichetele - un truc de marketing.

Farm. În ultimii ani, devin produse agricole foarte populare. Oamenii cred că alimentele produse la fermă (producția agricolă la scară mică), calitatea este mult mai mare decât în ​​producția de mari instalații industriale și chimice.

De fapt, fermierul trebuie să intensifice producția, iar în unele cazuri, de a investi în chimie are mai mult decât în ​​complexele agro-industriale mari, pentru a da animalelor mai mult de hormoni de crestere si antibiotice pentru a reduce riscul de pierdere și propriile cheltuieli de judecată. Prin urmare, cuvântul „fermă“ ar trebui să sperie cumpărător cel mai competent. Cu toate acestea, mulți momit etichetă „produse agricole“. În ceea ce privește calitatea cuvântului „fermă“ absolut nu semnificativ, deși este o încredere subconștient în rândul consumatorilor.

Mitul 3 - metodele de creștere

Că produsul este ecologic, este necesar să se renunțe pur și simplu utilizarea substanțelor chimice.

Baza agriculturii ecologice nu este doar o respingere a sistemului de producție aditivi sintetici și produse alimentare, care caută să mențină și să îmbunătățească fertilitatea solului și echilibrul ecosistemului.

Ideea că orice grădinar, nu utilizați în aditivi chimici dvs. grădină, produce în mod automat produse ecologice, este eronată. În plus față de respingerea anumitor substanțe chimice necesită cicluri de rotație a culturilor, metodele de cultivare a solului, de combatere a dăunătorilor, etc. Pentru sectorul zootehnic, există, de asemenea, reguli stricte.

Desigur, există susținătorii agriculturii ecologice, care respectă toate normele cu privire la propriile lor grădini private, dar cel mai probabil, acestea produc bunuri pentru uz personal. Cele de mai sus „agricultor“ al întreprinderii, oferind produse „naturale, proaspete, eco-friendly“, de multe ori nu mai mult decât o versiune modificată a grădinilor suburbane. acestea sunt de multe ori nu sunt în măsură să găzduiască producția ecologică, utilizarea drogurilor sintetice, hrana pentru animale și medicamente interzise de regulamentele organice.

Dacă nu sunteți familiarizat cu producătorul produsului care cumpără și nu sunt în măsură să verifice veridicitatea declarațiilor sale, este mai bine selectați produsele ecologice certificate. Certificarea - o garanție a calității întregului lanț proces de producție de alimente.

Mitul 4 - Siguranță și stat

agricultura convențională este reglementată de către stat, astfel încât produsele sale sunt sigure pentru sănătate.

Desigur, nivelurile diferitelor substanțe chimice în produsele agriculturii industriale-chimice sunt reglementate. Dar aceasta nu înseamnă că ele nu sunt dăunătoare.

Vrem să credem: guvernul ne protejează, și, prin urmare, nu permit rău intenționat pur și simplu pentru sănătatea noastră. Dar nu toate atât de simplu. corporații agricole mari cheltuiesc sume imense de bani pe lobby propriilor interese în organele de stat, pentru a se asigura că piețele produselor sale distructive. În Occident astfel de companii fond studii „științifice“ care susțin legenda lor, și luptă în mod activ cu inamicii sistemului industrial-chimice.

Dar, în paralel, un lucru interesant se întâmplă: piața produselor ecologice crește în mod constant, și mulți giganți agricole care dețin cele mai multe producții „rele“, au început să cumpere companii organice si branduri. Ei văd că tot mai mulți oameni aleg organice.

Mitul 5 - piață și utile produse

Produsele cele mai sănătoase și utile sunt vândute pe piețele.

Poate că odată ce a fost. Piața este caracterizată de prezența unui supermarket „legătură directă“ cu vânzătorul, și, uneori, cu producătorul produsului. Vândute pe piață arată o atenție exagerată pentru fiecare client, gata să taie o bucată pentru a gusta oferte de gust ceea ce este pe tejghea, pentru a asigura prospețimea, suculență și utilitate.

Într-adevăr, piața de a vinde, de obicei, alimente proaspete, dar nu de mult altceva. Neavând de certificare organică, vânzătorul nu poate dovedi declarațiile lor cu privire la metodele lor de calitate și de producție. Mai mult decât atât, de foarte multe ori pentru a îmbunătăți prezentarea produselor pe piață utilizează diferite aditivi sintetici.

Mulți oameni nu suna acasă profesioniști de curățare, pentru că ei cred că este scump, incomod și chiar periculos de serviciu. Cu toate acestea, în Europa și Statele Unite, astfel de servicii sunt utilizate de 40% din gospodării. Mai mult decât atât, mulți proprietari de apartament nu se tem de a lăsa unele curatatorii și du-te despre afacerea lor. Experți de servicii de curățenie acasă Helpstar 6 mituri spulberate despre activitatea companiilor de curățare. Mit №1: rușinați de curățare a ordonat servicii de curățenie acasă sunt comandate numai burlaci și rele.

Oh, încă nu am crescut la o astfel.

Cumpar, da. Mai mult decât atât, a atras imediat atenția asupra faptului că cireșe organice (pot sorta acest lucru, deși), limba nu ustura.

mă sfătuiți să beneficieze în chimie pentru începători. Vreau un copil (merge în 8 celule), locul de muncă în vara nu este de mult și de pregătire a cel puțin nu de mult. I Khomchenko (tată și fiu) ca ea, dar el (fiul), în Institutul meu a condus organice.

Centrele de cercetare pentru Controlul si Prevenirea Bolilor au aratat ca contine 212 substante chimice din corpul uman. Printre acestea acrilamide generate în timpul coacerii sau prăjire a alimentelor, de fenoli mediu, substanțe perfluorurate utilizate pentru a crea vase non-stick, compuși organici volatili, care se încadrează de produse chimice de uz casnic, produse cosmetice și de vopsele. Ele se acumulează în țesutul adipos, ficat, rinichi. Fără purificare sau cum este numit detoxifiere.

„Clean - garanția sănătății“ - cu acest mit, mulți dintre noi trăiesc de mai mulți ani. Desigur, nimeni nu solicită să renunțe la igiena personală, dar dacă este sau nu pentru a arăta fanatism în timp ce de curățare? Desigur, nu observați timpul este în aer mirosul înțepător de puritate chimică. Unii chiar place. Dar asta e cu siguranță ceva care, ca și starea de sănătate a unei astfel de „aroma“ cu siguranta nu se adauga, din cauza detergenților includ substanțe nocive. Desigur, producătorii susțin că valoarea componentelor periculoase fabricate de acestea.

Despre chimia organica. Fiica în profil clasa 10 biologie, chimie anorganică 5 ore pe săptămână. Se vor aduna în plus, opțional organic în acest an. Ca o secțiune separată va merge doar în clasa a 11-a.

Această versiune a cursului, proiectat pentru auto-studiu. Având în vedere că Jocurile Olimpice din clasa a 10-a prezentat bine organică. Dar, probabil, destul de electivă, în ciuda ceea ce va fi.

chimia mea, în general, a existat nici o școală. Putem spune că nu a fost. Angajate în clasa a 11 cu un tutore, am intrat him.vuz.

Organic subiect a fost închis) Produsele naturale pot fi găsite oriunde, inclusiv în magazine de lângă casă, ei pur și simplu nu vor muri, „organic“ este mult mai ieftin), în detrimentul udobreniy- eu râd mereu „este cultivat fără chimicale și îngrășăminte.“ Acesta este un mit.

Noi nu cumpara cârnați. Mai mult decât atât, vreau să scap de produse din carne mănâncă întreaga familie :-)

pentru că trăim într-o țară :-) cârnați, atunci nu avem de ales. Eu dau tot ceea ce mănâncă. Recent pâine ipsos cu cremă de ciocolată și fierte pune cârnați sverxu. și mănâncă.

Șervețele salicylic - Stridex, Single-Step Acnee de control, maxim, fără alcool, 55 Soft Touch Pad. Aceste fără alcool tampoane salicilic au devenit un adevarat hit în familia noastră, ele sunt toate (cu excepția câinilor, dar lucrăm la ea)) Ei dezinfecta perfect pielea în timpul căldura verii, curata porii, inhiba acnee adolescente (și asta e cea mai tânără fată a crescut și a devenit atașat la ele ), acționează ca lumina shave antiseptic fiul cel mai mare, și, desigur, să fie utilizat înainte de aplicarea grave.

7. Leul Mama lamaie - gel pentru spălat vase și accesorii pentru copii, ceai verde, de 1 litru (463 341)

Eu nu te umilesti în multe ode elogioasă această facilitate, ori de câte ori apare într-un comentariu, și mult mai iubit. Așa că m-am alăturat un număr de fani :)) miros foarte economic, plăcut, nu se usuce kozhu..i etc. etc. ))) Cumpără mai mult. Într-adevăr cred că în orice moment în curând. Eu spun același lucru. foarte economic))

8. Organic Pasta de dinti Twin Lotus plante Plus Sare (nr. 118255)

Destul de sare pasta de dinti special. În interior, de culoare gri-maro :) Dar îmi place o astfel de pastă de ciudat :))
10 cuprinde ingrediente din plante. Și aici. încă găsit: efect anti-inflamator și calmant puternic datorită conținutului de purificat pânză sepie soli.Kostnaya îndepărtează petele de cafea, ceai, țigări. Formarea Antibacterian bloc de plante medicinale placa pe tot parcursul zilei și de reîmprospătare semnificativ mai lungi decât pastele convenționale. Plante medicinale consolida gingiile si elimina vospalenie.Podhodit sa aiba grija de dintii sensibili.
De asemenea, este important ca nu conține fluor.

Asta este tot. Sper comentariul meu util pentru tine :)

Pat Alimente ecologice / organice. Alimente, hrănire administrare. Un copil de la naștere până la un an. Fetele, spune-mi, poate cineva auzit despre alimente pentru copii din SUA Organic. Cum se scrie numele exact - nu știu, pentru că-l aud numai.

Acest pământ cel mai bine lui. Am de gând să comande din America de mancare. Kashi ne place ca nu vândut. Despre ea comentarii foarte bune și nu provoacă alergii.

articole similare