10 Rețete gem de flori, ierburi și plante aromatice, care pot fi gătite în primăvară

înflorire de primăvară - este timpul pentru a face gem!

De primăvară din acest an a remarcat incapatanati. Am gink mult timp și nu a vrut să atace, dar în cele din urmă a cedat. Cercul în mugurii plin floare de arbori și arbuști. în partea de sud a înflorit cireșe și caise. Paturile sunt telina verde și măcriș. În colț, pe care l-am pus deoparte pentru gradina spițer. în fața ochilor noștri cresc menta. balsam de lamaie si tarhon. Pe culoar, deși izbucni, aici și acolo licăriri de bloturile papadii luminoase. Dar, mai ales fericit că toată această splendoare poate fi fiert cu zahăr și rola de până la bănci.

Dar dacă te uiți la blocajul cu adevărat bun tot ceea ce crește, flori și mirosuri. În Crimeea și Caucaz se fierbe bulgări de pin de munte, salvie. lavanda. flori de tei. liliac. castan cal. acacia și elderberry. Turcii o fac din iasomie, românii - de la nuferii, egiptenii - Hibiscus armeni - de petale de trandafir din flori si irisi albe. și franceză - de violete.

10 Rețete gem de flori, ierburi și plante aromatice, care pot fi gătite în primăvară

Nu fi surprins dacă în lume există un blocaj de mărar. fenicul gem sau sirop de hrean. Nu este timpul pentru noi pentru a obține bazinele prețuite cu linguri de lemn și experiment cu rețete neobișnuite?

Dulceata din verdeață și ierburi

Aproape nimeni nu se îndoiește de proprietățile curative ale plantelor, numite medicamente. Precum și că există substanțe care fac util în fiecare plantă. Prin urmare, putem spune că orice „iarbă“ gem are un efect terapeutic. Un mijloc de descărcare tratează trece în poțiunile de deversare. Deci, este mai bine să utilizați fără contraindicații bigotism și a studiat cu atenție.

Dar procesul de gătire este plăcut și distractiv. Și dacă îl conectați la copii, pentru a primi un atelier de lucru pe „poțiuni.“

Cu toate acestea, nu toate gemul, care este fiert cu zahar: cele mai multe sunt mai potrivite cuvântul „gem“, „sirop“, „miere“ sau „nectar“. Așa că numele condiționată - tradiția este tradiția.

1. Jam măcriș

Anterior, toate paturile acolo măcriș. (! Dar nu toate) sa utilă a proprietăților nu vor fi distribuite, ele sunt bine descrise în măcriș articol: bine-cunoscute și fapte puțin cunoscute.

500 g de tineri măcriș, avem nevoie de la fel de mult zahăr. Se spală frunzele în apă rece (tulpinile de culturi mai bine, dar unele dintre ele stânga) și obsushivayut. Apoi se năruie mai mici și se toarnă zahăr. Amestecand ocazional, se fierbe la foc mic pana cand se inmoaie (verificati-o stie orice gazda, dacă o picătură nu se răspândește pe placa, este timpul pentru a opri blocajul). Turnat în borcane și se rostogolească în sus.

Important. Sorrel nu poate găti într-o oală de cupru! Mai bine să ia de aluminiu, fonta sau email.

2. Jam si menta sirop

Veți avea nevoie de:
  • 250 g de mentă proaspătă
  • 1 kg de zahăr
  • 2 lamaie mediu
  • 500 ml apă

Menta si lamaie (cu coaja) tăiate, se umple cu apă și se aduce la fierbere. După 10 minute, se scoate și se lasă peste noapte. În tulpina de dimineață, se adaugă zahăr și chinuit 2 ore, la foc mic. Asta e tot) Conform unei alte versiuni (pe care eu prefer), zaharuri nevoie de mai puțin de jumătate:
  • 250 g de mentă proaspătă
  • 500 g de zahăr
  • 1-2 lămâi
  • 500 ml apă

Secvența de acțiuni este același. Cu toate acestea, gustul său de lamaie-menta, și îmi place curat, fără impurități. Pentru că am gătit sirop- „desyatiminutku“. sirop de mentă Rețetă

Ia 1 parte apă până la 2 părți de zahăr și frunze de menta (frumusețea mea parfumat deja întins până la 25 cm, și a crescut tulpini destul de gros, dar ele sunt încă foarte tânără și fragedă, astfel încât sa dus la siropul cu frunze). În cifre, se pare ca acest lucru:
  • 500 g de mentă proaspătă
  • 500 g de zahăr
  • 250 ml apă

menta mea, aruncă într-o strecurătoare și se taie fin. Pune apa si zaharul pe foc mediu, se adaugă verdeață tocat acolo și se amestecă, se fierbe totul împreună timp de aproximativ 10 minute Oprire, da siropul să se răcească complet (în același timp și prezent), tulpina, se toarnă într-o sticlă și le-a pus în frigider. Se pare o aromă de „sos“ minunat pentru caserola brânză, prăjitură cu brânză sau înghețată.

Și un alt lucru: în realitate, rezultatul nu este la fel de strălucitoare ca în fotografii. Pentru culori saturate este de obicei adăugat câteva picături de colorant alimentar.

3. Jam și cimbru sirop

Cimbrul, de asemenea, și-a intensificat din hibernare și prea mare, cu frunze tinere. În curând va fi posibil să vă și oaspeții tratează savuroase răsfățați.

Veți avea nevoie de:
  • 0,5 l de apă
  • 0,5 kg de zahăr
  • sucul de la 1 lamaie
  • 2 lingurite gelatină
  • 300 g de cimbru verde

Siropul de zahăr, apă și proaspăt stors suc de lămâie pus spălat și cimbru uscat și se fierbe timp de aproximativ o jumătate de oră la foc mic. Apoi, se îndepărtează de căldură și se filtrează. rasa Separat de gelatină într-un pahar cu apă. Întoarceți siropul de pe foc, se aduce la fierbere și se toarnă cu atenție gelatina. 4-5 minute se fierbe, opri, am turnat în bănci și role.

În cazul în care încă nu a ajuns la trei sute de grame de cimbru pe grădinile Apothecary, este posibil să se prepare un sirop antibronhitny excelent: este nevoie de numai 50 de grame de miracol parfumat.

reteta sirop Cimbru
Veți avea nevoie de:
  • 50 g de cimbru verde
  • 1 lingura. apă
  • 4 linguri miere
  • sucul de la 1 lamaie

Se umple cana cimbru de apă clocotită și insistă 15-20 de minute. Apoi se filtrează, se adauga sucul de lamaie cu miere și a pus pe un foc lent. Se fierbe 15 minute, se răcește și se toarnă în flacon.

Rețete gem de flori

Și tot același izvor gem - floare. Îți place sau nu, ierburi și plante aromatice vor crește tot felul de vară și de floare la diferite arbori și arbuști durează doar 2-3 săptămâni. Deci, sudiștii astăzi ar trebui să se grăbească cu „spațiile libere“, și locuitorii din banda de mijloc încă mai au timp pentru a satisface „recolta“ pe deplin pregătit.

4. "Med" Acacia

clusterele de salcam parfumat unic nu numai în romantism, dar, de asemenea, în sirop.

Dar, mai întâi ei vor trebui să rupă și scoateți recipientul, pedunculul și stamine. Florile albe rămase - au nevoie de aproximativ 250g - se spală în apă rece cu 0,5 linguriță suc de lămâie sau acid citric, care nu este întunecat, și se întinde într-o strecurătoare.

Intre timp, se fierbe siropul de zahăr și apă într-un raport de 1: 1 (250 g culorile noastre trebuie să ia 1 kg de zahăr și 1 litru de apă). Apoi, a fost așezat flori tomim și fiert la foc mic timp de 10-15 minute. Eliminați de la căldură, se toarnă în borcane și sigilate.

5. Blocaj de flori de soc

Pentru aroma de primăvară avem elderberry toți avem un singur epitet - „stupefiant.“ Și este într-adevăr așa. Dar este necesar să fie foarte atenți: toate părțile plantei este moderat toxic, cu excepția florilor. Inflorescențe și fructe de padure Socul servesc ca materii prime pentru medicamente, precum și ca bază pentru o varietate de decocturi și infuzii în medicina populară.

Și ei fac un util și cu aroma „osobinkoy“ gem, pentru care vom avea nevoie de:
  • 2 linguri. (Cu sănii) flori de soc
  • 1 lingura. zahăr
  • 1 lingura. apă

Ciorchini de flori de soc trebuie să se spele, uscat și le rupe cu flori. După terminarea acestei activități vertiginoasa, se toarnă tot siropul fierbinte de zahăr și apă. Ne rezervăm 12 ore (preferabil noaptea). Apoi, din nou, a pus pe foc și se fierbe timp de 20 de minute, oferindu-gem este gata, puteți închide!

6. violete Jam

În zona noastră aproape stins violete. Sper că ai mai mult noroc și veți avea timp să se pregătească și să încerce acest tratament delicat.

Pentru el, numai bune petale de violete sălbatice,-soiuri mari și hibrizi nu sunt potrivite. Pentru a evita confuzia în soiurile și speciile, uita-te la articolul O astfel de violet minunat: specii, soiuri, hibrizi și Viola: violete iubit nepoatei.

Veți avea nevoie de:
  • 250 g de petale violet
  • 500 g de zahăr
  • apă

Petale clătite, uscate și sfărâmare într-un mojar. Separat, se fierbe siropul: se toarnă zahăr într-o cratiță și se toarnă apă - suficient, astfel încât abia acoperit de zahăr. Se amestecă și se fierbe la foc mic. Imediat ce siropul incepe sa se ingroase, se adaugă la ea petalele. Continuând să se amestecă, se aduce blocajul la consistența corectă și se îndepărtează de la căldură.

Reteta sirop violet
Acest produs simplu si elegant, va avea locul său de drept în toate tipurile de deserturi. Da, și încercați să-l în forma sa pură, va fi interesant.

Veți avea nevoie de:
  • 1 lingura. petale violet
  • 1 lingura. zahăr
  • Articolul 1.5. apă

Umple violete de apă, se răcește și a pus în frigider timp de 4-5 zile de fierbere. Apoi se filtrează, se adaugă sirop de zahăr și se fierbe la foc mic pana se ingroasa.

7. „miere“ din flori de castan

Dacă aș fi fost președinte al juriului în competiția pentru cel mai frumos și expresiv inflorescenței, Buckeye ar lua acolo primul loc)

Cu toate acestea, nu se poate lauda cu aroma la fel de puternic, ca acacia sau liliacul. Prin urmare, miere floral-castan este preparat pe baza supei triplu, de stabilire în „supă“ mai multe porții de flori una față de alta.

Pentru aceasta se toarnă mai întâi în ustensilele de gătit pentru 1 litru de apă și se aduce la fierbere. Apoi, luați 300 gr flori, împărțiți în 3 părți și alternativ le omite în apă clocotită (fiecare lot este îndepărtat numai după UVAR la înmuiere). Se filtrează, se umple cu zahăr și se fierbe timp de aproximativ 30 minute la foc mic.

8. gem de liliac

În cazul în care, liliac face chiar inghetata, nu gătește din delicatețe ei gros și parfumat?

Veți avea nevoie de:
250 g de flori de liliac (nu alb!)
250 ml apă
250 g de zahăr

În primul rând, alege cu grijă toate florile:

Noi le umple cu apă și se pune pe foc. După fierbere, se fierbe timp de 10 minute, amestecând constant, apoi se îndepărtează de la căldură, se răcește și se filtrează. Acum trebuie să lira o mulțime de flori cu zahăr, apoi se toarnă siropul și se fierbe timp de încă 20 de minute.

9. „Miere“ Păpădie

Deci, avem nevoie de:
  • 350 inflorescențe de păpădie
  • 1 kg de zahăr
  • 2 lămâi
  • apă

Florile sunt curățate de tot excesul, lăsând doar partea galbenă. Spălat bine, a pus într-un castron și se toarnă puțină apă: ea trebuie să acopere numai păpădii. Și a plecat timp de 24 de ore. îmbinare După aceea Flask, colorează încă 500 ml de apă, se aduce la fierbere, zahărul pus, lămâi tăiate și se fierbe la foc mic timp de 20-25 de minute. Atunci când blocajul se ingroasa si devine ca mierea, eliminăm din căldură, tulpina și a reveni la aragaz pentru a fierbe timp de doar un minut. Acum gata)

10. conuri Jam

Site-ul nostru are cateva retete interesante pentru gem din conuri de pin și molid. asigurați-vă că să-l încercați!

Iată cum se gătește toate aceeași eroina minunată a desenului animat „Mașa și ursul.“ Și Notă: această serie nu este nimic ieșit din comun nu este a făcut)

Și gatesti blocajul în primăvară?

Am mâncat ca un copil, care este, în gem adolescenta de trandafiri, pentru interesul în timp ce un fel de noutate a decis să încerce, dar nu-mi place gem, nu, cu excepția purpura, ca și în cazul în care foarte surprins, pentru că ceva foarte gem nu au miros nici un parfum (și pentru anumite motive, se pare că acest lucru este blocajele ar trebui să miros de trandafiri) a fost foarte gustos, discret si lumina aroma a fost, dar în nici un fel asociat cu Koln, dar nu pot explica aceasta, dar asta e gem meu ponravilos- este un fapt))))))) )

Fetele, astăzi deținute de Acacia - toate inflorit, miros - un înfricoșat, impetuos, și, iată, mi-am amintit că 10 ani în urmă soțul meu și am experimentat - rețetă bunicul făcut vin din flori de salcam. Apoi am obține o băutură frumos, de culoarea chihlimbarului. Scotoci în evidențele sale, am găsit această rețetă. Acum am trata soțul ei pentru a face din nou vinul de salcam. Poate cineva are de asemenea experiență, cota.
Reteta este simpla, necesita doar o flori găleată de salcâm (nu speriat, cu cupe tastate rapid), două găleți de apă, 3 kg. 50g de zahăr. acid citric. flori de salcam colectate de la începutul lor înflorit (uscat și adunat de-a lungul drumului, știi - nu funcționează), du-te prin, elimina nuiele, insecte, în cazul în care acestea sunt frunze. Flori pus în apă clocotită și se lasă timp de 6-8 minute la fiert. După aceea, lăsați florile în apă până la rece. Apoi, de scurgere, strângeți florile sunt bune, și puteți arunca deja. Zeama se adaugă acid zahăr și citric, soluția a fost turnată într-un recipient de sticlă și se montează un orificiu de evacuare a gazului de apă (sticlă închis cu un capac, la care se fixează un capăt al tubului, iar celălalt capăt este coborât în ​​recipientul cu apă) și lăsat pentru o perioadă, până când lichidul devine transparent, și precipitatul sedimentat. După atent scurs, nu tremura, sedimentul. Apoi, se toarnă în recipiente de sticlă și închise etanș. Susținătorii pentru aproximativ 2 luni. Se pare o lumină de culoarea chihlimbarului, parfumat, lumina și vin gustos.
Din flori uscate de salcam iarna zaparivat gustoase și sănătoase ceai de salcam.

Vă mulțumim pentru retetele tale. Întotdeauna distractiv de a face ceva nou. Deja am gătit gem măcriș. El regaled vecinii să depună mărturie. Toata lumea a placut foarte mult. Cineva în comparație cu gem de coacăze, unul dintre kiwi. Fiecare prins atingerea lui. Acum, eu sunt de așteptare conuri de pin!

Înainte de LudmilaSteshenko
O referință a găsit următorul nume: Rose din Damasc / Kazanlak /, Rosa damascena auct.non Miller. Este păcat că acum nu este acel moment, altfel aș putea să te trimit. Dar acum nu se întâmplă.

Anastaska, vă mulțumesc pentru numele de trandafir, am avea, de asemenea, este foarte comună și crește sălbatic în grădini, precum și numele să caute, cum să facă față cu boala ei, nimeni nu știe doar „varenevaya Rose“ este numit și toate)) și eu, mai mult un l olarului, mai rău se simte! Cât de mulți amintesc ei (bunica mare de trandafiri de-a lungul gardului a fost, și nu numai), întotdeauna în ea, „nearistokratichny“ neîngrijite, despletit pentru speciile de trandafiri a fost întotdeauna în rugină portocaliu și molia cineva, dar acum am în plus după floare ploaie muguri incep sa se ude si putregai! ((Poate că ești în Bulgaria cunosc câteva secrete despre cum să se ocupe cu ea? Acest lucru este cel mai parfumat și ofertă trandafiri, am avea un singur decorativ nu ar schimba, dar „aspectul“ de ea și de sănătate în scopul de a aduce încă mai doresc)) vă mulțumim!

Nu știu cum arată violet, din care se fierbe gem. Link-uri nu ajuta la a determina ce să colecteze. Cum face acest lucru violet? Mâine voi cumpăra zahăr, primăvară la foc mic se va bloca. Păpădie, măcriș, menta acolo. Rămâne cazul violet.

Tanya, bună dimineața! Adecvat, de exemplu, violet parfumat. Francezii în acest scop, crescut special Parma violet, dar se reproduce în mod vegetativ. Ie Avem nevoie în altă parte pentru a găsi materialul săditor și să crească-l pe scară industrială)
În general, principalul criteriu - mirosul. Nu toate sunt la fel de violete parfumate, iar noi dorim ca aroma.
Am stins deja violete, din nou, am ratat punctul, nu-i așa) Mint din nou, voi găti toate foarte mult.

Violet parfumată (Viola odorata)

articole similare