Cum de a încălzi un apartament fără gaz? Opțiuni alternative

Lipsa unei probleme centralizate de încălzire este destul de urgentă pentru locuitorii așezărilor, așezărilor mici și locuitorilor suburbiilor, mai ales dacă nu există nicio legătură cu gazul. În această situație, problema organizării unui sistem de încălzire eficient și mai puțin costisitor este destul de acută.

Cum de a încălzi un apartament fără gaz? Opțiuni alternative

Cum se încălzește un apartament sau o casă în absența centralizată a încălzirii și a gazului? Toate soluțiile uzuale în această situație sunt amenajarea unui sistem autonom de încălzire pe baza unui cazan cu combustibil solid, cu combustibil lichid sau electric sau utilizarea unui cuptor convențional pentru încălzire. Desigur, această metodă este asociată cu cheltuieli considerabile pentru achiziționarea de materiale de combustibil, care, în același timp, necesită organizarea de depozitare corectă, care nu este o problemă pentru proprietarii de case, dar pentru locuitorii de apartamente - aceasta este mai mult decât o problemă.

Încălzire alternativă într-un apartament sau într-o casă fără gaz

Piața modernă a echipamentelor de încălzire oferă multe soluții pentru a încălzi un apartament sau o casă în absența centralizată a încălzirii sau a furnizării de gaze, dintre care:

Vom face mai multe detalii despre cum să încălziți un apartament sau o casă folosind acest echipament.

Încălzirea pompei de căldură pentru locuințe și case

Cum de a încălzi un apartament fără gaz? Opțiuni alternative

Pompa de căldură - echipamente moderne, utilizate pe scară largă în țările dezvoltate pentru apartamente și case de încălzire, în cazul în care a încetat de mult să fie o „alternativă“. Optim pompă de utilizare de căldură pentru încălzire într-o casă privată, în cazul în care există posibilitatea de a organiza un circuit extern pentru utilizarea energiei termice grad scăzut - în cazul unui apartament, puteți înlocui doar TN-aer-apă (TN sunt tipuri, cum ar fi sol-apă și aer și apă). În același timp, această soluție are mai multe avantaje:

  1. Eficiență ridicată (o medie de 300-600%), măsurată prin factorul specific pentru TN sau COP (coeficientul de performanță). Cu cât este mai mare acest indice, cu atât este mai mare eficiența pompei de căldură și cu atât mai repede se plătește.
  2. Asigurați munca nu numai a sistemului de încălzire, ci și a sistemului de alimentare cu apă caldă.

O posibilă lipsă de încălzire prin acest echipament poate fi costul ridicat al instalației și instalarea acesteia, precum și complexitatea aplicației în apartament.

Colectoare solare pentru încălzirea locuințelor și apartamentelor

Încălzirea într-un apartament fără gaz poate fi aranjată prin utilizarea colectoarelor solare. Ei folosesc căldura emisă de corpul nostru de iluminat pentru a încălzi lichidul de răcire și a transfera energia termică primită către consumator. Principiul funcționării colectorilor poate varia. Colectorii de acțiuni directe asigură încălzirea directă a apei și transferul acesteia către sistemul de încălzire sau apă caldă. Colectorii de încălzire indirectă folosesc ca lichid "anti-îngheț" intermediar, care, după încălzire, transferă consumatorului energia primită prin circuitul de schimb de căldură.

Cum de a încălzi un apartament fără gaz? Opțiuni alternative

Acest echipament este instalat pe acoperișul clădirii și funcționează în mod eficient în condiții de temperatură negativă în timpul iernii, precum și în condiții meteo noros. Utilizarea colectorilor în apartamente nu sunt complicate, în cazul în care instalarea lor este suficientă pentru a avea o zonă dorită pe acoperiș. În străinătate, astfel de instalații sunt folosite pentru a furniza căldură nu numai în clădirile private, dar și în clădirile cu apartamente. Principalul dezavantaj al unui astfel de sistem - costul ridicat, care, cu toate acestea, se amortizează foarte repede în timp ce în Europa numai din cauza costului ridicat al enegronositeley în piața noastră, precum și activitatea instabilă legată de vreme însorită, astfel încât versiunea de realitățile Ucrainei exotice și poate fi folosit ca o sursă suplimentară de căldură .

Încălzire electrică în apartamente și case fără încălzire centralizată

Este mult mai ușor și mai ieftin să organizați încălzirea apartamentului cu energie electrică decât să îl încălziți cu o casă datorită suprafeței mai mari a acestuia. În absența încălzirii centrale și a gazului, puteți recurge la utilizarea diferitelor echipamente de încălzire.

Cazane electrice. Dezavantajul unui astfel de echipament este consumul ridicat de energie și necesitatea unei rețele trifazate. În cazul în care apartamentul sau casa este încă în afara sistemului de încălzire a apei, în general (conducte și radiatoare), costul de achiziție și instalarea unei astfel de „costa un penny destul,“ și, prin urmare rațional să ia în considerare versiunea originală a pompei de căldură sau solară sau cea de utilizare din următoarele opțiuni.

Surse de incalzire. Acest echipament sa dovedit a fi o sursă suplimentară de căldură în plus față de sistemul de încălzire existent, dar nu este exclusă și utilizarea lor ca sursă principală de căldură. Acestea, ca și radiatoarele sistemului de încălzire standard, sunt montate sub spațiul ferestrei, oferind nu numai încălzire, ci și tăierea coborârii din ferestrele fluxurilor de aer rece. Principiul de funcționare al convectoarelor asigură o încălzire eficientă a aerului în incintă, creând un microclimat confortabil. Pentru a încălzi eficient un apartament sau o casă, va fi necesar să se utilizeze convectoare cu o capacitate corespunzătoare de 40 W pe unitate de volum de cameră (pentru un apartament de 50 de metri pătrați cu o înălțime a tavanului de 3 metri, vor fi necesare convectoare cu o capacitate totală de 6 kW).

Sisteme "Podea încălzită electric". Utilizarea unor astfel de sisteme face posibilă furnizarea unui microclimat confortabil în încăperi cu distribuție rațională a căldurii în încăpere, dar adesea numai utilizarea pardoselilor calde nu este suficientă, prin urmare, acestea sunt utilizate împreună cu alte echipamente de încălzire.

Panouri infraroșii. Aceste dispozitive sunt mai potrivite pentru încălzirea locală (zonă) și pot fi folosite și rațional ca supliment la sistemul de încălzire existent.

Ce echipament trebuie ales pentru încălzirea unui apartament sau a unei case?

Alegerea acestui sistem de încălzire este complet individuală și ar trebui să se bazeze pe un număr de factori. Deci, în apartament este limitată la utilizarea pompelor de căldură, și se încălzește o mare Incalzitoare de casa si alte echipamente electrice pentru a fi costisitoare. Ar trebui, de asemenea, să țină seama de viitoarea întoarcere a sistemului de încălzire, deoarece costul de achiziție și instalarea de anumite echipamente pot fi incomensurabile. De exemplu, cazanele electrice sunt scăzute în cost, dar sunt costisitoare în funcțiune, pompele de căldură și a colectoarelor solare au un cost relativ ridicat, dar costurile de operare și întreținere sunt relativ scăzute.

Dacă sunteți în căutarea unei surse alternative de căldură, atunci când nu există nici un sistem de încălzire și gaze centralizat, ia în considerare în primul rând „pro“ și contra „contra“, avea grijă de a menține căldura în cameră, aranja strat suplimentar de izolare pe exteriorul clădirii, a instala ferestre moderne, cu două sau mai multe camere, nu doar pentru a încălzirii spațiilor de metoda aleasă, dar, de asemenea, la maximum pentru ao păstra.

Suntem implicați în instalarea de pompe de căldură de orice tip (sol, aer). Vă sugerăm să instalați pompa de căldură ca sursă alternativă de căldură în locul încălzirii cu gaz. Lucrăm în Kiev și în regiune. Comandați o consultație sau sunați la tel. (044) 221-93-35 și (067) 939-29-29!