Astăzi, în clasă, veți afla ce parabola și face cunoștință cu cele două lucrări ale acestui gen.
Când Isus a crescut, el a mers să predice doctrina lui.
Predicarea - să predice.
Sermon -, este edificatoare natura omilie, religioase.
El a ales doisprezece ucenici, ei sunt numiți apostoli, și a mers cu ei să călătorească din oraș în oraș. El a spus povești mici, astfel încât să fie clar pentru toată lumea, aceste povești noi numim o parabolă.
Pilda - este o poveste instructiv într-o formă alegorică, anexând învățătura religioasă și morală. Acestea diferă prin faptul că nu au nici un instrucțiuni despre scena, indiferent de timp, nu există cifre istorice. Eroul omului de rând, omul deloc.
Și acum, uita-te la „pilda fiului risipitor."
![Clasa 6 (fratele tău mort în viață) 6 clasă](https://images-on-off.com/images/48/6klass-f967fc7a.jpg)
Fig. 1. Gustave Dore. Pilda fiului risipitor (Sursa)
Un om avea doi fii. Într-o zi, fiul mai tânăr a zis tatălui său: „Tată, dă-mi partea mea de moștenire." El a împărțit moșia, și cel mai tânăr fiu a luat propria sa, a mers într-o țară străină. Acolo a trăit distractiv, nimic nu neagă, și în curând banii pe el a plecat.
Și în acest moment a venit o foamete în țară. Tânărul a fost angajat de unul dintre locuitorii hranei pentru animale porcine. El era foame și sa bucurat când a fost în stare să mănânce hrana de porc.
Și apoi a venit în fire și a zis: „Câți dintre lucrătorii tatălui meu au produs o abundență de pâine, iar eu mor de foame aici! Mă voi duce la tatăl meu și să spună: „Tată, am păcătuit împotriva ta, și demn de a fi numit fiul tău. Iartă-mă, și voi accepta un numar de mercenarii. "
Așa că el sa ridicat și a plecat la tatăl său. Părintele de departe l-au văzut, a alergat să-l întâlnească, îmbrățișat și la sărutat. Și fiul a zis tatălui său: „Tată, am păcătuit împotriva ta, și demn de a fi numit fiul tău!“
Dar tatăl a ordonat servitorilor săi, Aduceți haina cea mai bună și pune-l pe el, și a pus un inel pe deget, și încălțăminte în picioare. Și ucide vițelul cel îngrășat, să ne sărbătoare și să fie vesel. Pentru acest fiu al meu era mort și este viu din nou, el a fost pierdut și este găsit. " Și au început să sărbătorească.
Fiul cel mare a fost în acest moment în domeniu. La întoarcerea sa, a auzit muzică și voce amuzantă. El a cerut unul dintre servitori, „Ce este?“, A răspuns Servitorul: „Fratele tău a venit, și tatăl tău a tăiat vițelul cel îngrășat, bucuros că e sănătos.“
Fiul cel mare a devenit furios și chiar nu ar intra în casă. Tatăl a ieșit și l-au numit. Dar fiul a zis tatălui său: „Câți ani ți-am slujit, mereu ascultă, dar mi-ai dat niciodată nici un copil, care mă veselesc cu prietenii mei. Un frate risipit averea, a venit, și te omor vițelul cel îngrășat pentru el. "
Tatăl său ia spus: „Fiul meu! Sunteți mereu cu mine, și tot ce am, - a ta. Și fratele tău a fost, așa cum ar fi fost mort, și este viu din nou, a fost pierdut și este găsit.
Ce crezi, în ce valoare a folosit cuvântul „risipitor“?
Cuvântul „risipitor“, sa alăturat ca un sens direct al verbului „a umbla“ - umbla sens pe căi greșite și figurativ - să-și piardă orientarea morală, să se abată de la cursul drept al vieții.
Ce este exprimat?
Fiul mai mic a rupt una dintre porunci, sacru pentru toată lumea: „Cinstește pe tatăl tău și pe mama.“ Evitarea tatăl său a fost considerat un mare păcat.
De ce nu a ținut tatăl meu fiul său?
Tată, sigur, știa că interdicția nu se va opri pe fiul său, dar poate duce la faptul că el urăște pe tatăl său și să facă încă propriul lor drum. Acest lucru șters înțelepciunea paternă. Cu toate acestea, fiul era încă în măsură să-l aprecieze.
De ce a decis fiul risipitor să se întoarcă la tatăl său? Numai în cazul în care foamea a fost cauza întoarcerii sale?
Probabil că nu. Fiul a devenit conștient de păcatul său, el sa pocăit și a dat seama că merită să fie numit fiul tatălui său. Nu o foamete la adus acasă, și remușcări și vinovăție.
M-am întâlnit tatăl fiului ei?
El a acceptat cu bucurie, fără cuvinte de ocară, nici moralist, el știa că fiul său a fost conștient de vinovăția sa, păcatul său, îi este rușine și greu. Și din nou, vedem că tatăl a acționat ca un om cu adevărat înțelept și un tată iubitor.
Și acum încercăm să înțelegem ce se înțelege prin cuvintele: „Și fratele tău a fost, așa cum ar fi fost mort, și este viu din nou, a fost pierdut și este găsit“ El a fost mort pentru că a uitat poruncile Domnului, atunci a realizat păcatul său, pocăit și a venit la viață. Sufletul lui a devenit în viață.
Da, omul este slab și păcătos în ceea ce privește esența sa, el se îndepărtează adesea de legile lui Dumnezeu, dar Domnul este răbdător și milostiv. El iartă întotdeauna pe cei care au pocăit sincer.
Care este sensul de bază al pildei?
Parabola poartă ideea de pocăință și iertare. Niciodată prea târziu pentru a realiza păcatele lor, se pocăiască, se întoarcă la calea cea dreaptă și să fie iertat.
Tatăl iartă pe fiul său în pildă, așa cum Dumnezeu iartă oamenii sincer pocăit.
Acum, citiți „Parabola bunului samaritean.“
![Clasa 6 (mort în viață au dispărut) 6 clasă](https://images-on-off.com/images/48/6klass-8bd7966d.jpg)
Fig. 2. Gustave Dore. Bunul Samaritean (Sursa)
Isus a învățat: „Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.“ Un om la întrebat: „Și ce este aproapele meu?“ Ca răspuns Isus ia spus o pildă.
Un om se cobora din Ierusalim la Ierihon și a căzut printre tâlhari, care l-au jefuit, l-au dezbrăcat și l-au rănit și au plecat, lăsându-l pe jumătate mort. Acum, din întâmplare un preot cobora pe același drum, l-au văzut și a trecut prin. De asemenea, a fost un preot asistent, a venit și sa uitat, și a trecut prin. Și apoi am trecut pe această cale samaritean l-au văzut și a avut milă. El sa apropiat de el și pansat rănile, turnând untdelemn și vin. Și el pune pe măgarul lui, la dus la un han și a avut grijă de el. A doua zi, a scos doi lei, ia dat hangiului, și i -a zis. „Ai grijă de el, și ai cheltui mai mulți bani când voi veni din nou, vă voi răsplăti“
![6 clasă (parabola semănătorului) 6 clasă](https://images-on-off.com/images/48/6klass-73a5474c.jpg)
Fig. 3. Gustave Dore. Sosirea Samariteanul la hotel (Sursa)
Isus a întrebat omul: „? Crezi că oricare dintre aceste trei a fost aproapele celui care a căzut la jefuitorii“ Omul a răspuns: „Am arătat milă de el.“ Atunci Isus ia zis: „Du-te și fă la fel.“
Este în samaritean, un om de credință, Isus vede pe aproapele său.
Samaritenii - locuitorii Samariei, zona situată la nord de Ierusalim. Evrei considerați samariteni ignoranți și se uită la ei cu un nivel ridicat. Isus ne învață că, indiferent unde te-ai născut, cine ești, ce ai credință sau naționalitate, lucrul cel mai important - Ce oameni. Isus spune că omul ar trebui să fie judecat prin acțiunile sale.