De multe ori există posturi de blog și articole care nu au suficient de profesori, au fost pensionarii singuri, educația se înrăutățește, și așa mai departe așa. Nu am nici o dorință specială de a declama cu privire la acest subiect, voi da doar motivele pentru care am plecat de la școală.
Cum a început totul
Voi începe cu istorie. Educație Am primit de la părinți kick - în clasa a 9-a, nu am știut cine vreau să fiu și unde mă duc în continuare. Bine, în spatele colegiului de formare a cadrelor didactice. I - un tânăr profesor de limba engleză, ci lucrarea profesorului I într-un fel nu face apel (probleme cu socializare și fobie socială). Apoi am fost de așteptare pentru învățământul superior în aceeași specialitate. Și după el - o altă universitate, dar mai mult decât propria lor voință. Așa că am devenit licențiat în Educație și licență de Științe Naturale în specialitatea „Informatică“. administrator de sistem, și nici unul, la toate pentru a obține nu a reușit. A existat un fel - în școală. Și acest lucru, cred, a fost curba pistei. Privind în perspectivă să spun că am lucrat acolo timp de aproape un an, iar când ea a scris o scrisoare de demisie, a fost cel mai fericit om din lume.
![10 motive pentru care nu am fost capabil să lucreze ca profesor (problema cadrelor didactice) 10 motive pentru care nu am fost în stare să lucreze ca profesor](https://images-on-off.com/images/48/10prichinpokotorimyanesmoglarabotatuchit-62941ef8.jpg)
Și aici este motivul pentru care nu am mai lucrat la școală:
salariu mic
Acest paragraf, aș dori să scrie tot CBSA, dar mă voi abține. Un salariu foarte mic. FOARTE. Când mă gândesc la dimensiunea ei, vreau să plâng. Și dacă este scurt și la obiect - 30 mii. Cred că totul este clar. De asemenea, nu să plătească pentru un apartament sau pentru produsele alimentare care nu este de ajuns.
contribuții și costuri de muncă permanente
Biroul pe propria cheltuială, pentru executarea de lecții deschise pe propria lor cheltuială. Print bannere, grafica, notițe. Toate-toate pe cheltuiala proprie. Acum, să ne amintim de mărimea salariului meu, și scade din bun 5-10 mii. Depinde de cât de mult ai nevoie pentru a cumpara ceva, care clase deschise, care are o zi de naștere, și cât de multe zile va fi în această lună, și așa mai departe.
O gramada de documente
Reviste, toate tipurile de hârtie, unele rapoarte sunt persistente, și o grămadă de gunoi toate inutile. Mai precis, toate aceste deșeuri de hârtie este probabil nevoie de Ministerul Educației pentru a pune pisica în oală pentru raportare. Și pentru a completa toate este o corvoada și furios.
raportare electronică
„Bilimal“, potrivit oficialilor, trebuia să fie mod aproape miraculos pentru a salva de la profesori zmangaleala și, în general, lucru ușor. Ce sa întâmplat în realitate: vă umple un teanc de hârtii, atunci încă în așteptare pentru iad - „Bilimal“. În primul rând, este de neînțeles sistem de umplere, care a fost greu de înțeles. Napartachish - elimina greu, numai prin intermediul administratorului, care a fost întotdeauna să fie găsit. În al doilea rând, am umplut cu „Bilimal“ la fiecare șase luni - chiar înainte de efectuarea inspecției la școală. Este necesar și util, de fapt, ideea a devenit încă o bifă în situațiile financiare și sarcina suplimentară pentru profesori săraci, fără a rezolva problema de baza. Dar am făcut tot prin fund. Și noi trăim - profesorul scrie, apoi de imprimare, verificați verificarea - de hârtie este, „Bilimal“ este plin, Ministerul Educației și freacă mânere - lucrări de inovare. Toată lumea e fericită.
Lipsa de respect din partea părinților și a elevilor în profesie
Dacă intelectualii mai devreme profesorii au fost luate în considerare, acum - este zdrobit de oameni lipsite de putere. Probabil, unele castele inferioare. Nicăieri să se plângă ai nici un drept. Părintele este întotdeauna dreptate, iar studentul are întotdeauna dreptate. Chiar și în cazul în care ambele mu..ki. Dau vina pe elev? O dovedesc FIG. Ești un profesor, trebuie sa, trebuie sa, ar trebui să evite, și a tot ceea ce. Urcă-te pe cap.
Prezența persoanelor care se bazează pe profesia lor este ceva obscen
Și așa l-am cunoscut. Ei bine, este clar: nu toate dat un salariu mic, sau orice ar spune. Pe scurt - profesorul a pus pe copii. Elevii au fost implicați decât au vrut. Și când în a doua jumătate mi-au dat, am fost în stare de șoc. A trebuit să studieze toate disciplinele (programare), în primul rând, nu lucrează conform planului. La sfârșitul anului copiii sunt mai mult sau mai puțin tolerabil ceva a început să facă, pentru că am fost principalul, și nu a putut înscrie la fel de bine pe ele. puzzle-uri simple rezolvate, programe simple în scris, și așa mai departe.
Relația cu tinerii profesioniști
Dacă tocmai ați venit la școală - tu și cititorul, și Reaper, și igrets tipule. Organizezi concerte, efectua comisioane pe cei care „outrank“ și face o altă grămadă de neplăcut și besyachih lucruri care nu se referă întotdeauna la afacerea dvs. de bază. Nu am fost în măsură să participe, dar știu că profesorii (toate) a variat de la ușă la ușă alcoolici, dependenți de droguri și a copiilor vulnerabili. Și acest lucru se face, de obicei, pe timp de noapte, și de multe ori era deja întuneric. Nimeni nu îi pasă dacă cineva te atacă, sau nu va fi altceva. Și a fost un caz când fata urmărit un bărbat gol. Ei bine, care a scăpat.
Nu folosit pentru a fi pe datorie DND - este atunci când doi ofițeri de poliție și un profesor pe timp de noapte de mers pe jos pe străzi (!). Ca în cazul în care profesorul nu are probleme sale de familie și așa mai departe. Sau cel puțin așa moralul poliției a ridicat? Poate că s-au temut să meargă singur, și apoi un profesor de acolo, în cazul în care apăra. Un alt fel: participarea în comisiile electorale (ședința zi, luând vocea, și apoi cred că până 3-4 nu sunt nici mânca, nici la baie.), Tot felul de mitinguri, festivaluri și alte evenimente în aer liber (în special de distracție în timpul sezonului rece, atunci când să stea timp de ore), concerte plătite (da, eu nu fac nimic altceva). Ei bine, oricine altcineva că eu sunt, probabil, pur și simplu nu-mi amintesc.
Lipsa de intimitate
planuri de lecție, documente, sarcini și alți superiori „plăcute“ ia tot timpul. Ce soț, pe care copiii? Ai nevoie de mâine niște banner-ul să vină cu ceva pentru a marca, montură clip, ceva pentru a se dezvolta, etc. Și stai în dimineața pentru a respecta termenele.
Întotdeauna să dea vina pe profesor
Un copil de mers pe jos în stradă, după 22? Am ajuns la poliție? Ceva a făcut, a furat, a intrat într-o luptă pe stradă? Pe capacul va primi un profesor. Și nu doar să primească, și chiar du-te la secția de poliție în timpul nopții și tot ce jazz. Nedovospital, trecute cu vederea. Rolul părinților în acest delicat tăcut.
Desigur, au existat alte cauze minore care sunt importante pentru mine personal: oboseală severă, care a început cu probleme de sănătate datorită sarcinii, lipsa constantă de somn, lipsa de timp pentru ei înșiși și familiile lor, și așa mai departe. Asta nu e ca mine și nu a putut îndura aceste inconveniente peste 30 de mii pe lună, din care, după cum vă amintiți, a fost aproximativ 25-20. Și în acel an, să fiu sincer, eu încă mai amintesc cu groază.
Într-un fel sa întâmplat că problemele profesorilor tăcut. Sau scrie, spun ei, pentru a ridica salariile lor, vor lucra în mod normal. Nu numai afacere salariul, băieți, nu numai.
Urăsc profesorii, dar ai adunat atât de multe lucruri într-una care creează un sentiment de reținere forțată a vă să se angajeze în posturi plătite. Iar exemplul pe care le-ați vizitat familiile cu copii dificile în absurd întuneric. Clase începe în ultimul trimestru al anului care își încetează activitatea și captura pe tot parcursul zilei este pur și simplu nerealist. Iar faptul că ați fost implicat în calitate de membru, după cum am înțeles comisia electorală, și numără buletinele de vot până dimineața, pentru că toate acestea sunt plătite după cum știu. Prea egoist, și prea tragic.
Vă asigur și pot fi plătite, dar, în general, profesorii nu primesc nimic.
Și ai dreptate.
Comisia devine, și este 4-5. Toată școala funcționează din casă în casă cu liste, o mulțime de însoțitori, nimeni nu a plătit niciodată nimic ei. Conectați concertele gaura și zona de prezență. Doar coboară ordinea în care piața trebuie să apară 70 de persoane și puțini oameni pasă, este o activitate de voluntariat. Nevoie de o dovadă? Eu pot furniza PM.
Faptul că spune x2 sud. Shymkent, Taraz. Totul a adus la absurdul sălbatic.
sud, aproximativ în totalitate de acord. Există fie un zhto flux emis, dacă o astfel de mentalitate.
Pe experiența proprie știu că profesorii sunt obligați să imprime planuri pe un singur subiect pentru 300 de pagini. La întrebarea logică: „De ce atât de mult deșeuri de hârtie?“ urmată de răspunsul fenomenal - „Pentru a pune masa pentru inspecție, spun ei, prin această metodă clase.“.
Kultmass - este o altă taxă de profesori, cu claritate voluntară. Acest lucru este valabil și pentru abonamente la ziare ..
Mama, de asemenea, forțat să semneze un ziar regional. Există trei pagini total))
A trebuit să scrie din ce oraș școală la MES totul verificat. Pentru Ministerul Educației nu, de obicei, știu totul despre asta. Ei trebuie să trimită rapoarte, în cazul în care se spune că totul este bine, dar, de fapt destul de diferite. Trebuie să scuture educația dumneavoastră de management. Văzut ceva ce se creează. Dacă noi, în bună upr.obrazovanie, atunci totul este în regulă cu RFP și relevante pentru profesori. Dar despre 30k nu știu adevărul sau nu. Noi în satul de 2 mii și 3 școli. Profesorii nu primesc un 30k. Technicals în școală primesc 37000 tenge. Apoi, trebuie să verificați managementul mod. și întreabă unde să meargă jumătate sn. Probabil că au un profesor cu 20 de ani de experiență de 70 000 n primesc mb
aa, apoi dreapta. Mai este încă la ratele estimate. Rata de podea sau totală
pentru 30k n-aș fi primit chiar canapea. Cine sunt acești oameni care lucrează pentru bani, și chiar și la un astfel de loc de muncă stresant? Am înțeles că este un agent de pază să nu facă nimic și să doarmă noaptea pentru spectacol, dar acest lucru, lol
Lasă aproximativ 2 luni, dar încă mai trebuie să facă reparațiile. Repararea avut anterior de a face un profesor pe cheltuiala proprie. Desigur, astfel de sume nici un profesor nu va trage -, astfel colectate cu cel puțin o parte dintre elevi. Unele perdele pentru a schimba, înlocui panouri și așa mai departe - toate pe cheltuiala proprie. Și în acest an, în măsura în care știu, repararea nu va face pe nimeni nicăieri, pentru că cotizații eliminate, și nici o finanțare. Probabil cel mai simplu remontik este tot.
Studiez în PED. colegiu, și excursii noastre la practica - este ca drumeții în cărbuni aprinși. După o astfel de tortură, în practică, nu pot imagina ce se va totul de fapt! Studiind, de lucru de vânătoare a fost plecat, nu cred că voi merge să lucreze ca un profesor de școală. Și odnogruppniki- suporterii mei. Profesorii noștri își dau seama că noi nu merg la școală în fiecare zi, creierul spalat si speriat de faptul că „spun ei, nu merg să lucreze ca un profesor de școală, se va întoarce banii la stat pentru formare si a emis o bursă.“ Postează un zhzheet. Creek fiecare profesor al sufletului!
Noi în Colegiul Pedagogic a fost Lydia Arnoldovna directoarei. am sunat pentru ochi Lydia Adolfovna. A fost un german, și peste tot tot verificat, tot timpul ceva spălat sau vopsit. O practică este doar o bătaie de joc.
Mai bine doar la „De ce eu nu doresc să lucreze“ sau chiar „De ce nu vreau să“ sau chiar „De ce nu am“.
Mai bine să îl lase să plece dintr-o dată. Deci, încredere în copiii noștri nu este în valoare
Arunca o diplomă sub pat. Și Sturm scara administrativă. Sunt, de fapt, miere tencuite.
Ei bine, PPC pe care o compara profesorul de sat și oraș. Pentru a stat Sinh 30-50 mai mult sau mai puțin normale. Iar pentru oras - este un penny. 30 pentru a lua chiar de pe camera ta nu este normal. Este mai bine pentru a găsi un loc de muncă normală, și să aibă grijă de tine și de sănătatea ta. Nimeni în afară de mine va avea grijă de ea însăși
Plus drept pentru fiecare element. Ei bine, cu excepția ZP Am avut reguli.
Și așa, am lucrat o jumătate de an, iar apoi a mers la școală, astfel încât mai mulți absolvenți nu se va lua.
Și apartamentele din întuneric a sărit la o parte, și a condus orfani pe pomul de Crăciun. Nafig Pe scurt, chiar acum începe să-și amintească mine suferi.
Dintre cei 800 de absolvenți ai Institutului Pedagogic din școală 20 de persoane a mers pe o specialitate, din partea de jos a unei lucrări de 1 an a scăpat o altă 10. întrebare în cartea problemă care predau în școli. Bunica titularului, care încă mai amintesc Brejnev. Ei au o mulțime de răni, afectat sistemul deja senil, nervos, dar ei încă mai iau gradul 1, pentru că este o mină de aur. Să pentru perdele pentru jaluzele, pe un profesor de calculator, pe dulapuri, hârtie igienică. Și bunicuță sunt două clase, care lucrează în două schimburi și nu vor muri. Ei nu pot. nu a existat nici o astfel de ordine. Ei vor lucra acolo până la mormânt, va musca la moarte a cadrelor didactice tinere. Dar ești un profesionist tânăr până când ea nu a devenit un profesor .Există bunica sa născut în 1940. profesor de muzică nu joacă la pian, profesorul de artă nu știe cum să atragă, doar profesor de limba engleză țipă la locul de muncă '24 pentru copii la școală și tipa la aceste cretini. " Șef lanț profesor Shepherd. În acest cazan fiert în 2400 de copii. Și ei nu au unde să meargă - școala este plină și singura cu limba de predare română în districtul nostru. Acest întreg sistem de intimidare, hărțuire din epoca sovietică - mecanismul. pe care le-au trăit și scuipat afară. profesorii tineri care au nevoie pentru educația universală. pentru diverse evenimente, iar când totul se face - sub genunchi din spate.