10 mituri create de psihologi

Mă îndoiesc că acest text va excitat colegii mei, da, bine, eu nu sunt obișnuit.
Astfel, miturile:

1. Nu poți schimba lumea - schimba atitudinea ta față de el.

O bună abordare în cazul în care clientul nu este mulțumit de rezultatele de psihoterapie.

Disputa veche dintre materialism și idealism „care este primar - materia sau constiinta“ este direct legată de psihoterapie. Celebrul „Dacă nu poți schimba lumea, schimba atitudinea ta să-l“ foarte miroase a cablajului de la terapeut și infantilismul partea de client. Materialiste psiho-tehnici într-o serie de „cum să manipuleze oamenii pentru a reuși“ - aceeași greșeală, numai în profil. Psihoterapeutii începe imediat să isterie despre umanism, și clienții - să ceară mai concrete (și că, și un alt - adevărat). Rezultatul este un compromis prost ca „desigur, crocodili acoperi, dar numai low-scăzut.“ Toate nimic, dar banii pe care clientul plătește un foarte specific și tangibil. întrebare retorică: „Cum poate fi asta?“

P.S. Provocare în această chestiune nu este mai mare decât propriile sale îndoieli. Singurul lucru care a satisfăcut - am spus odată le: „Psihoterapia - vinde perioade de timp de incertitudine“

creșterea 2.Lichnostny - o valoare autosuficientă.

Este necesar ca cei care conduc un grup de „dezvoltarea personală“ ca ceva pentru a explica, pentru ce au luat bani.

3.Osoznavanie - bine, inconștient - este rău.

Dacă este necesar, terapeutul ajută clientul intră într-o stare de paralizie completă.

4. Din proiecțiile pot fi eliminate.

Această declarație - o garanție excelent de-a lungul vieții de tratament pentru client și venituri stabile pentru terapeut.

5. Înțelegerea duce la schimbare.

6. „Aici și acum“ - modul perfect de existență.

Dă terapeutul fiecare acum și mâine poate lucra ceva.

7. Omul luminat trăiește în armonie cu mediul înconjurător.

Dacă un client este nemulțumit de ceva, atunci e problema lui.

8. viață ar trebui să fie tratate fără a fi judecat.

Deși expresia în sine este o contradicție, client ideală chiar conta bani nu se poate.

9. Este posibil să devină el însuși, punând un oarecare efort pentru ea.

Iată modul perfect de a aduce un om la nebunie, astfel încât să-l trateze întotdeauna. Cel mai simplu mod de a obține nebun - este să fii tu însuți. Aceasta este aproximativ la fel ca și intră într-o cameră întunecată, în cazul în care ești deja. Dar, în cazul în care camera poate fi accesat, și apoi re-intra, vei deveni altcineva, și apoi din nou la un, știi, o personalitate împărțită este garantată. Această metodă este însă de încredere, și atât de popular în special în rândul psihologilor și ezoterice. Sloganul „Fii tu însuți“ de la ei cu excepția faptului că frunte nu este timbrat de. Acesta este conceput ca unul dintre cele mai simple mijloace de vindecare pentru toate bolile. Citește și cred că: „Deci, eu nu sunt eu, ci altcineva. Ciudat. Și a dat seama, probabil, aceasta a însemnat că am fost o parte din mine și o parte din altcineva ". Dar asta e până la „vot“ aproape - la fel ca toate genial. La fel ca și vorbesc mai mult despre, și așa totul este clar. Dar mecanismul acestei „samousumasshestviya“ atât de versatil și perfect, care mi-ar dori un pic mai mult pentru a le povostorgatsya. Este uimitor, dar de ce o persoană nu se poate gândi la o astfel de idee simplă: „În mine nefericit nu este așezat pe altcineva, cineva eu ​​nu sunt fericit, și eu totul. Pur și simplu nemulțumit de el însuși ". Haha - nici un mecanism, și un miracol. Chiar și numele științei este - de auto-reflecție. Sunt de același observator. Și cine dintre noi prezenți. Ei bine, cum se spune tinerii de astăzi - inserturi? Dar asta nu e tot. Se înțelege că unitatea în sine - acesta este un proces. Să considerăm un exemplu de a intra în cameră. Sunt de mers pe jos pe hol. M-am dus la ușă. Am deschis. El a ridicat piciorul. Eu vin. Acum alta. Toate - Sunt în cameră. Ce să dovedească? „Mamă jur“ - nu sunt îndeplinite. Dar pragul unei trepte - vezi aici sunt. Să ne întoarcem la „stabilirea unui“. El încordate. El este relaxant, meditând. Am vizitat un terapeut, care este, pe coridor. Privită. El a ridicat piciorul. Un prag în cazul în care? La urma urmei, am petrecut atât de mult puterea. Aceasta înseamnă o schimbare în direcția corectă. Un prag, undeva. Da, am devenit a devenit, de mama ei! Oh, și cine este acolo atât de nervos? Eu pentru că acum nu atât de nervos. Cred că dacă ai citit acest departe, atunci ai o minte puternică. Puteți continua. O altă întrebare dificilă, pentru - Eu mă fac sau nu? Nu că el a fost inactiv, cum ar putea părea la prima vedere. Conform practicii mele, pot spune că acesta definește în fiecare secundă de client după fiecare a doua ședință. „Așa că du-te la tine, și dacă să schimbe ceva în mine?“ Ura, suntem din nou la un pas de nebunie - nu a observat? Apoi, răspunde la întrebarea: „Există ceva în această lume care nu se schimba in timp? Sau ne oprim timpul „? Dar, precum și problema. Aproape nimeni nu întreabă: „Ce sa schimbat în mine?“ De asemenea, cu „samostanovleniem“. ei m-am obține? Mai degrabă decât să întrebați - ceea ce am în sine nu este îndeplinită și în măsura în care m-am mutat în schimbarea ei înșiși, nu de alte vieți în mine. Există un vechi paradox - care se reflectă în oglindă atunci când nu este nimeni aproape de el? Nu-i rău, nu-i asa? Și acum pentru iubitorii de samostanovleniya: când dormi, și chiar visele nu văd. esti singur? Dacă da, căutați-te pe acest lucru poate fi completat. Doar dormi un pic mai mult.

10. Terapia pe termen scurt nu poate fi eficientă.

Există deja o probleme clare logică, dar punct de vedere comercial și atât de clar.

Terapeutul convingătoare inițial persoană a trebui să treacă printr-o psihoterapie pe termen lung - cum ar fi un rogue și un șarlatan, ca un magician sau vrăjitor, garantând o recuperare completă într-o singură sesiune. Ei pur și simplu au diferite abordări financiare.

Expresia „terapie pe termen lung este mai eficientă decât pe termen scurt“ privează cuvântul „eficacitatea“ orice sens.

P.S. Informații de familie consultare obonline psihologaBorisa Novoderzhkina pot fi găsite pe saytewww.bori.ru sale

Conținut legat

articole similare