3 moduri de a distruge în mod inconștient de sine a copilului

Părinții doresc ca copiii lor să crească încrezător și capabil. Dar, uneori, sfaturi ele pot avea efectul opus. Și în ciuda faptului că o faci inconștient, scad stima de sine a copiilor tăi.

Vrei să știi exact când acest lucru se întâmplă?

1. Spune-le: „Este ușor“

Când copiii încearcă să rezolve o problemă, poate părea ușor pentru tine, dar nu este întotdeauna ușor de a face față cu ea. Când spui: „Este simplu, o poti face“ - atunci cu siguranta încerca să motiveze și să încurajeze copilul. Dar el începe să creadă că cu ei că ceva este greșit, pentru că părinții spun totul este simplu, dar nu funcționează. Prin urmare, copilul se simte descurajat, iar el are dorința de a preda. Stima de sine este de asemenea redusă.

În schimb, vă pot spune un copil: „Nu poate fi ușor“ sau „Este foarte dificil.“ În acest caz, atunci când copilul va putea face față cu sarcina, el va crede: „Am fost în stare să facă ceva cu adevărat dificil.“ Dacă un copil nu este în măsură să facă față, cel puțin el știe ce loc de muncă a fost foarte dificil. Această abordare ajută la creșterea respectului de sine a copilului și, în același timp, să nu-și piardă motivația.

2. Tu faci prea mult pentru copii

Copiii tăi vor să facă unele dintre sarcinile pe cont propriu. Aceasta le dă un sentiment de împlinire și ajută să se simtă bine. Mulți părinți cred că dragostea lor pentru copii trebuie să fie afișate face totul pentru ei și pentru ei. Astfel, le împiedică să obtinerea abilitățile de care au nevoie pentru viață, și se simt satisfacția independenței lor. Tu fără să vrea, trimite copilul la un mesaj ascuns pe care el însuși, indiferent de ceea ce nu este capabil.

În loc de a face prea mult pentru copiii lor, întrerup lucrarea pe care trebuie să îndeplinească, în sarcini mai mici. Acest lucru va oferi copiilor tăi un sentiment de satisfacție personală din faptul că ei au terminat ceva pe cont propriu. Stima de sine va crește.

3. Nu te superi când acestea fac greșeli

Greselile sunt o parte din viața noastră - noi le facem. Poate simti ca si cum el ar trebui să salveze copiii săi toate eroare sau de a le ajuta să le evite. Dar acest lucru nu ajută, dar infirm numai viața lor.

Mai degrabă decât să se înfurie și să strige atunci când copiii fac greșeli, și să le învețe cum să-l stabilească și să își asume responsabilitatea pentru acțiunile lor. Acesta va promova un aspect sănătos și permite copiilor să se simtă bine pentru ceea ce sunt.

În loc de concluzie.

Mulți părinți nu-și dau seama că aceste trei obiceiuri redus de copii de sine. Dacă unele dintre aceste idei au fost noi pentru tine - nu dispera. Parenting nu este niciodată ușor, dar ceea ce înveți aceste întrebări arată interesul manifestat față de a fi un părinte mai bun, și de a face tot ce poți.

Am înțeles că foarte puțini oameni vor citi acest lucru, dar încă: părinții actuale și buduyuschie, evita greșelile în educație. Am fost 14 ani. înainte de mama mea ma bătut aproape pentru fiecare greșeală în temele și nu a determinat într-adevăr, iar acum mi-e teamă să recunosc orice greșeală și cu ea mă uit peste tot „tuple“, dar de fapt frica de a crea un singur pas un pas greșit.

Dima! tzu Nes! Nu ubyut!

Greșelile permite tuturor părinților, dar, de fapt, atunci când mama-tiran al familiei, mai ales în cazul în care nu există nici un tată sau el este un motiv sau altul nu este implicat în mod activ în interacțiunea cu un fiu sau fiică, situația grea a copilului.
Aș căuta sprijin de la un psiholog cartier, de exemplu, sau la școală, dacă el poate fi de încredere. Supraviețui momente dificile în viață, și chiar spun cât de mult mai bine povestea și ce să spun, acești tipi poate într-adevăr sigur). Toate, desigur, cu condiția ca este posibil ca toată lumea să facă invizibil. În cazul în care opțiunea pentru lucru offline nu ar fi posibil, aș uita pe Internet.
În orice caz, aș, de asemenea, în liniște scris ascuns planul de patru sau nouă ani la intersecția cu părintele și a învățat treptat la modul în care voi câștiga, să învețe în cazul în care, atunci când, și așa mai departe.
Stai, Dima;).

articole similare