O voi rezolva "studii sociale

În co-chi-a-li-tion de persoane de orice vârstă, un rol determinat este jucat de stat. Exploatarea cunoștințelor sociale și a faptelor vieții sociale, subliniază toate cele trei probleme care pot rezolva statul democratic ca un agent al socializării, și co-ot-vets-stvu-yu-veschie înseamnă, pe care le utilizează.

Citiți textul și completați sarcinile C1-C4.

De fiecare dată, trecând la un nou pas, prin introducerea unui nou ciclu, o persoană trebuie să se recalifice mult. Acest proces este împărțit în două etape, care au primit nume speciale în sociologie.

Otuchenie din vechile valori, norme, roluri și reguli de comportament se numește desocializare.

Principiul potrivit căruia dezvoltarea personalității pe tot parcursul vieții continuă să se înalțe și se bazează pe consolidarea a ceea ce a fost trecut, este imutabilă. Dar trăsăturile de personalitate care au fost formate mai devreme nu sunt de neclintit. Resocializarea este asimilarea de noi valori, roluri, abilități în locul celor dintâi, insuficient stăpânite sau depășite. Resocializarea acoperă numeroase activități - de la formare la abilități corecte de lectură până la recalificarea profesională a lucrătorilor. Psihoterapia este, de asemenea, o formă de resocializare. Sub influența sa, oamenii încearcă să-și înțeleagă conflictele și să își schimbe comportamentul pe baza acestei înțelegeri.

Desocializarea și resocializarea sunt două laturi ale unui proces, și anume, socializarea adultă sau continuată.

In copilarie si adolescenta, pana cand individul este adus în familie și școală, de regulă, fără schimbări drastice în viața lui nu se întâmplă, cu excepția unui divorț sau deces al unui părinte, continuarea studiilor într-o școală internat sau un orfelinat. Socializarea lui este netedă și reprezintă acumularea de noi cunoștințe, valori, norme. Prima schimbare majoră apare numai odată cu intrarea în vârstă adultă.

Deși procesul de socializare continuă la această vârstă, el se schimbă substanțial. Acum, desocializarea și resocializarea vin în prim plan. Uneori, o persoană devine în aceste condiții, extreme, în cazul în care desocializarea merge atât de adânc încât se transformă într-o distrugere a fundamentelor morale ale personalității și resocializarea este superficială. Nu este în stare să restabilească toată bogăția valorilor, normelor și rolurilor pierdute.

(VV Kasyanov, VN Nechipurenko, SI Samygin)

1. Cu ajutorul unor instrumente cum ar fi organizarea de alegeri alternative, referendumuri, garantarea libertății de exprimare și a mijloacelor de informare în masă independente, statul educă un cetățean participant la viața politică.

2. Cu ajutorul unor instrumente cum ar fi publicarea legilor, crearea de servicii speciale de securitate, proces echitabil, statul urmărește să educe cetățenii care respectă legea, să crească nivelul de conștientizare juridică.

3. Datorită cerinței unui anumit nivel obligatoriu de educație, crearea de servicii care exercită controlul în această sferă, disponibilitatea unei educații profesionale superioare gratuite pe bază concurențială, statul urmărește să creeze inițiative competitive, inițiative, în viitor cetățeni foarte profesioniști.

Pot fi enumerate alte sarcini și instrumente asociate.

Articole similare