1. Catolicii nu cred că Papa infailibil. Biserica Catolică învață că episcopul Romei, Papa nu poate greși atunci când predau probleme de credință și morală ca păstor al tuturor creștinilor. Asta este, numai atunci când el învață solemn adevărul de credință, el nu a fost greșită. În toate celelalte lucruri, el poate face greșeli, ca toată lumea.
2. Catolicii nu se închină Fecioarei Maria și sfinților. Catolicii se închină Fecioara Maria, cerându-i să intervină, dar nu-i închina. Catolicii se închină numai lui Dumnezeu. Citește - mijloace de a respecta, de a lua un exemplu, dar nu și închinare. Același lucru este valabil și pentru sfinții - catolici îi venerează, dar nu-i venereze.
3. Catolicii nu cred în mântuirea prin fapte bune. Biserica Catolică învață că mântuirea - un dar nemeritat al lui Dumnezeu ca omul să accepte credința, dar această credință trebuie să se arate prin cooperarea umană cu harul lui Dumnezeu, iar cooperarea lor se manifestă prin fapte bune.
4. Catolicii nu cred că toate bisericile care se numesc creștine. la fel de salvat. Biserica Catolică învață că Biserica lui Hristos în plinătatea ei este tocmai în Biserica Catolică, și că Biserica Catolică are plinătatea toate instrumentele necesare pentru a primi mântuirea. În alte biserici și comunități creștine, care nu sunt membri ai Bisericii Catolice în plinătatea Bisericii lui Hristos este doar fragmentar, incompletă. Și astfel aceste biserici și comunități creștine nu sunt toate stimulent pentru atingerea mântuirii.
5. Catolicii nu cred că toate religiile sunt la fel salvate. În conformitate cu învățăturile Scripturii, necredincioși în Hristos, dacă ei trăiesc conform conștiinței lor, au o șansă de a fi salvat (a se vedea. Rom. 2,13-16), dar religii și credințe necreștine este un obstacol major pentru atingerea mântuirii.
6. Catolicii nu cred că doar du-te la spovedanie, puteți primi iertarea păcatelor. Biserica Catolică stabilește cinci condiții pentru sacramentul Pocăinței (Spovedanie) persoane au primit iertarea păcatelor: examen (înainte de mărturisire să-și amintească toate păcatele noastre), durere sinceră pentru păcat și un decret valabil pentru a remedia viața lor și pentru a evita păcatul (foarte rău pentru păcatele comise ), să recunoască toate păcatele unui preot, nu omite nimic, efectua penitență impuse (rugăciune, post, sau orice lucru bun).
7. Catolicii nu cred că iertarea păcatelor pot fi cumpărate. În Biserica Catolică există într-adevăr indulgente. dar acestea nu sunt vândute. Indulgențele - acest lucru nu este iertarea păcatelor și iertarea pedepsei, omul merita pentru păcatele lor. O astfel de iertare poate fi obținută, cu condiția ca persoana respectivă nu este într-o stare de păcat grav, el a procedat la Sfânta Împărtășanie și a făcut unele practici pios care i se atribuie - un pelerinaj, sa rugat o rugăciune, participarea la calea crucii, etc.