5 sportivi câștigătoare boala fatala

„A fost un șoc. Am văzut foarte mult, și puțin mi-ar putea surprinde. Dar a fost neașteptată. Este doar lovit pe mine - cum? Ce? Am cancer? I? "

Astăzi, Jacobs nu numai amintește despre boala. El spune cu îndrăzneală, „Da, eu sunt gata să lupte orice Mijlocie din lume.“ Astfel de cuvinte pot fi cu greu numit vorbesc de mers în gol, atunci când în spatele unui titlu mondial.

„Am decis că, dacă am obține vreodată, va ajuta oamenii care sunt mai puțin norocoși, în special pentru copii. Acum, că mă pot ajuta, mă simt că e de datoria mea ".

După o viață boala boxer schimbat radical. Acum Jacobs nu este numai de box, dar mai mult și angajate în caritate. El a fondat propria sa fundație, care ajută oamenii în lupta împotriva cancerului, a obezității și a violenței.

Numele Lensa Armstronga este bine cunoscut nu numai pentru fanii rasei „Tour de France“. Acest atlet auzit multe. Și în primul rând ca o persoană care a depășit o boală teribilă și triumfător a revenit la sport. Numele este de asemenea asociat Lance scandal de dopaj tare. Dar, mai întâi lucrurile primele.

Cariera sa în ciclism, Armstrong a început la o vârstă fragedă. Deja în 22 de ani, el a făcut primul succes semnificativ - atunci Lance a câștigat de ciclism rutier campionate mondiale. Un atlet a scăzut nu doar faima, dar, de asemenea, mai multe milioane de contracte de dolari (echipa Cofidis l-au semnat la un contract de 2,5 milioane $). Cine știe ce ar fi fost viața unui atlet promițătoare, dacă nu pentru cancerul testicular, care a fost diagnosticat la varsta de 25 de ani. In plus, medicii au Lance nu este predicțiile roz, deoarece de timpul metastaze au răspândit în întreaga biciclistului corpului. Ei au fost găsite în cavitatea abdominală și plămâni și chiar creierul. Dar dorința lui Armstrong de a trăi împreună cu atletul său rezistenta de fier a făcut propria lui. A suferit mai multe operații și cursuri de chimioterapie părea înapoi la normal.

„Sami de funcționare în special amintiri negative, am plecat, dar chimioterapie ... Acesta este cel mai rău dintre toate,
Am experimentat. Atunci când, după fiecare sesiune intoarsa pe dos, apoi începe să se exfolia pielea, parul cade, te gândești doar despre cum să doarmă
și nu se trezesc. "

„Da, a fost important pentru mine să câștige, dar nu se poate spune că programul nostru a fost un grandios program anti-doping în Germania de Est în anii 1970 și 1980, nu este așa.“

La momentul expunerii totale a sportivului nu am fost gata să recunoască în mod public la crima. La această etapă se decide abia după un an.

Nume Erika Abidalya a trecut mult timp granițele sportului profesionist și de termenul „fotbalistul“. Acest om a devenit pentru milioane de prezentul exemplu, pentru că o victorie majoră în viața lui a devenit trofee nu triumfale și depăși Groaznic și este proiectat pentru medici, boli mortale.

„Când aveți o astfel de problemă, cum a fost pentru mine, masina ta nicăieri. Așa că am vândut și a trimis bani pentru a lupta
boală într-o serie de asociații, care a făcut de contact. "

În plus, fostul jucător de fotbal cu încrederea și dorința de a câștiga înapoi pe teren în finala Ligii Campionilor. Și ceea ce este important - un meci a jucat de la primul la ultimul minut. A fost apoi că „Barcelona“ bate „Manchester United“. Acest meci a marcat victoria voinței bolii. Dar soarta nu a fost indulgentă la Abidal și a jucat cu el chiar mai crud glumă. Atunci când un atlet a crezut că boala a plecat la pagini îndepărtate ale istoriei sale, este amintit de ea însăși. Player în transplant de ficat nevoie. Dar această provocare sportiv luat cu capul sus, gata de luptă.

„Boala sa schimbat viata mea, a schimbat opiniile mele. Fotbal permite să trăiască de calitate, la magazin. Dar atunci când există ceva rău, acesta nu poate fi comparat cu nimic altceva. "

Aceasta este durerea și voința necesară pentru ao depăși, legenda a lumii de hochei Saku Koivu știa prima mana. Într-adevăr, de-a lungul carierei sale sportive Saku a trebuit să se confrunte cu mai multe leziuni suferite în timpul jocurilor. Dar hochei nu se aștepta că va veni un moment în care el va trebui să se lupte nu numai cu entorse și fracturi, dar, de asemenea, la cancer.

Ca urmare a anunțului public al diagnosticului Koivu a mers la prima operație. Apoi, sprijinul căpitanului K, așa cum a fost numit colegii noștri, a demonstrat, se pare că întreaga lume. Și ea a fost un atlet este foarte mult de bun venit. Mai ales a trecut după șapte runde de chimioterapie. După un astfel de tratament obositoare Saku a pierdut o mulțime - zece lire, parul de pe cap, dar nu dragostea de hochei. Koivu în mod constant, chiar și în cele mai dificile momente, a promis că va reveni pe teren. Și sa ținut de cuvânt.

„Cel mai important lucru pe care am realizat:
ar trebui să mențină întotdeauna o stare de spirit pozitivă. "

Dacă sunteți în căutarea pentru un exemplu de curaj incredibil, prizonier într-un corp de sex feminin, se referă la biografia alergător fragilă Wilma Rudolph. Numele femeii va rămâne pentru totdeauna, nu numai în istoria de atletism, dar, de asemenea, în orice carte despre oameni mari.

Wilma a fost de 20 (!) Într-un copil rând de fabrica de trabucuri de lucru în satul Saint Betleem, Tennessee. Fie că slăbiciune congenitală a corpului, sau lipsa de îngrijire și atenție din partea părinților lor, dar ceva a declanșat o fată într-o vârstă foarte fragedă, aproape toate bolile cunoscute. În doar câțiva ani, viitorul star de atletism bolnav cu pneumonie și scarlatină, tuse convulsivă și pneumonie bilaterală. Dar semnul cel mai vizibil in viata ei a plecat poliomielita. Aceasta boala este piciorul stâng paralizat parțial Wilma. În plus, în fiecare săptămână picior de atlet este viitorul mai mult și mai uscat și amețitoare. Diagnosticul medicilor - un scaun cu rotile sau, în cel mai bun, picioroange medicale. Apoi Wilma avea patru ani.

„Doctorul meu mi-a spus că nu voi merge din nou.
Mama mea mi-a spus că voi. Am crezut mama mea. "

Timp de 12 ani, Wilma consolidat în mod considerabil și a început chiar să se joace de sport. Cele mai multe dintre ei atletism gustul și baschet, în care ea a arătat rezultate excelente.

Când Wilma a fost de 14 ani, soarta ei a adus la antrenor universitate în atletism. El a văzut în ordinară american Elevă viitor star al sportului și a invitat fata la formarea ei într-o tabără de sport. Din moment ce Wilma a luat doar doi ani pentru a fi la Jocurile Olimpice de la Melbourne. Debutul olimpic a adus fata la o medalie de bronz pentru releul de 4 x 100 m, precum și credința în necesitatea de a continua să se dezvolte în această direcție.

Următoarea competiție la scară largă, în care sportivul și-a demonstrat geniul său sportiv, au fost Jocurile Olimpice din 1960, care a avut loc la Roma. Apoi, Wilma a reușit să repete recordul mondial, care rulează la 100 de metri în 11.3 secunde pentru semifinale. Dar, pe fata cursa de 200 de metri a reușit să stabilească un nou record - 22,9 secunde. Acest rezultat a adus la americani si primul-vreodata aurul olimpic la 200 de metrovke. În total pentru cariera sa Wilma nu a reușit de trei ori pentru a deveni un campion de trei ori a Jocurilor Olimpice, să nu mai vorbim de celelalte competitii.

„Când soarele strălucește, eu pot face totul. Pentru mine, nu există munți prea mare, și nu există nici o problemă care nu poate fi depășită. "

Istoria Wilma Rudolph - dovada a modului în care chiar și un copil mic, având o dorință puternică de a trăi poate depăși orice boală și să devină, după ce este de zece ori mai bună decât versiunile anterioare „sale.“ Singura boala care Wilma nu a reușit să câștige, să devină o tumoare pe creier de la care ea a murit la vârsta de 54 de ani.