Prin onfutsy - unul dintre primii oameni de a propune ideea de a construi o societate armonioasă. Domnia lui principală: „Nu face altora ceea ce nu doriți să-și imagineze.“ învățăturile sale sunt bazate pe moralitate, etica și principiile de interacțiune umană.
Ne-am pregătit pentru tine 25 de zicale om foarte înțelept, care sunt simple și clare pentru toată lumea.
- Singura greșeală reală - nu pentru a-și corecta greșelile din trecut.
- obiceiuri proaste pot fi doar depăși astăzi, nu mâine.
- Nu mare, care nu a căzut, și mari - care a căzut și sa ridicat!
- Când te simți rău - asculta natura. Tăcerea lumii calmeaza mai bine decât milioane de cuvinte inutile.
- Nu am văzut pe oameni să iubească binele precum și frumusețe.
- Dacă urăști - atunci ai câștigat.
- Să-i dăm învățături numai celor care caută cunoștințe, pentru a descoperi ignoranța lor.
- Incontinenta în lucrurile mici ruina un lucru mare.
- Dacă scuipat în spate, atunci sunt înainte.
- Având obiectivul ales, du-te pentru ea cu toată inima mea.
- Dacă cineva vrea să te rănesc grav, atunci este chiar mai rău.
- Trăiește așa cum doriți să și nu ca alții se așteaptă de la tine. Nu contează, vă va justifica așteptările lor sau nu, vei muri fără ele. Și lor se va câștiga!
- Omul înțelept este rușine de greșelile lui, dar nu este rușine să le corecteze.
- Prin tinerii nu pot fi luate în jos. Acesta poate fi bine că, în calitate de adulți, ei vor fi oameni distinși. Numai cei care nu au obținut nimic, înainte de vârsta de patruzeci sau cincizeci de ani, el nu merită respect.