Scarlett O'Hara și Rhett Butler
„Pe aripile vântului“, de Margaret Mitchell
- Scarlett O'Hara, ești un prost! - l-au scăpat.
Înainte de mintea ei a avut timp să se întoarcă de la peregrinări îndepărtate, mâinile sale înfășurat în jurul ei, cu încredere și ferm, ca și mulți ani în urmă, pe un drum întunecat și Tara. Și a crescut neputinței ea a simțit la sol predări alunecarea de sub picioare, și ceva cald ei învăluit, lipsindu-voință. O față poker Eshli Uilksa se dizolvă și se scufundă într-un vid. Rhett dat capul pe spate și presat pe umăr, a sărutat - ușor la început, apoi cu o pasiune în creștere rapidă, forțând-o să se agațe de el, ca singura lui mântuire. În acest beat, balansoar lumea gura lacomi despărțit buzele ei tremurînde, nervii a fugit trezirea curentă în ei sentimentul că ea a avut nici o idee și nu cred că este în măsură să știe. Și înainte să se predea puterea ei de a se învârti vortex, ea a dat seama că ea, de asemenea, îl sărută.
- Oprește ... Te rog, să-mi pierd simțurile mele, - șopti ea, făcând o încercare slabă să se întoarcă de la el. Dar, din nou, el a ținut capul pe umărul lui, și ea a fost într-o ceață, am văzut fața lui. Cu ochii larg si a stralucit lui pasiune, mâinile tremura, astfel încât ea chiar speriat.
- Și vreau să-au pierdut simțurile lor. O să te fac să leșin. Tu mulți ani nu a permis acest lucru să se întâmple cu tine. La urma urmei, nici unul dintre aceste proști, că știi, nu te sărut așa, nu? Charles dvs. prețioase sau Frank, sau e prost ta Ashley ...
- I-am spus prost dumneavoastră Ashley. Toți acești domni - dar ce știu despre femei? Ce știu ei despre tine? Așa că voi anunța.
Romeo și Julieta
„Romeo și Julieta“ de Uilyam Shekspir
Mâinile atins mâna păcătoasă -
Răscumpărarea dreptul de a-mi acorda.
Aici buzele - Pelerinii: un păcat
Cine este gata să spele sărutul blând.
Ai prea tare, dragă Pilgrim,
Prin mâinile sale. Ca păcatul tău fără nici un rezultat,
În această atingere deținem sacru
sarut pelerin fără păcat.
Romeo
Nu buza de pelerini și sfânt?
Julieta
Acolo, pelerin, dar numai pentru psalmi.
Romeo
Buze, sfânt, fericirea este deschisă,
Aceasta este la îndemână. A pierdut credința gata.
Julieta
Nu te mișca în semnul sfânt acord.
Romeo
Nemișcat fi - așa că am ajuns la fericire.
Dar cu buzele mele păcatul îndepărtat buzele tale.
Julieta
Deci, atunci, în meu - păcatul buzelor tale?
Romeo
buzele mele păcatul - fără milă un rău și frumos.
Adu înapoi păcatul meu!
Julieta
Nu, scorul corect ma îndrăgit.
Wendy si Peter
"Peter Pan" de James Metyu Barri
- Ce esti bun! Apoi mă ridic din nou.
Ea sa așezat lângă el pe marginea patului.
- O să-ți dau măcar un sărut.
Petru nu știa ce este. El întinse mâna palma în sus.
- Dă.
- Știi ce un sărut?
- Având în vedere ca să știu.
Wendy nu a vrut să-l faci de râs. Aceasta ia dat un degetar.
- Dacă vrei, îți voi da un sarut prea? - a spus Peter. Wendy se aplecă ușor spre el.
- Dacă doriți să.
Petru rupt Acorn sacoului, care ia servit un buton și predat Wendy.
- Mulțumesc. Voi purta sărutul tău pe lanțul.
Ea a fixat la un lanț care a fost în jurul gâtului ei. Și bine a făcut. După cum sa dovedit, aceasta va salva viața ei.
regizor de film și steaua lui
"The Great Gatsby," Frensis Skott Fitsdzherald
Wesley și Buttercup
"The Princess Bride" Uilyam Goldmen
Au fost cinci săruturi mari, deoarece 1642 î.H. când descoperirea accidentală Saul și Dalila lui Korn măturat peste civilizația occidentală. (Înainte apoi cupluri prins degetele.) Și rating-ul precis al saruturi este un lucru foarte dificil, de multe ori ceea ce duce la controverse mare, deoarece, deși toată lumea este de acord cu formula de afecțiune ori puritate ori ori intensitate durată, nimeni nu a fost niciodată complet multumit cât de mult în greutate fiecare element trebuie să primească. Dar, pe orice sistem, există cinci că toată lumea este de acord merită punctaj maxim. Ei bine, asta-i tot ce a lăsat în urmă.
* Din păcate, în cartea rusă nu a fost publicat
Faramir și Eowyn
„Întoarcerea Regelui“ J. R. R. Tolkien
- Deci, crezi că există întuneric? - întrebă Eowyn.
- Întunericul este inevitabilă? - Și dintr-o dată sa agatat de el.
- Nu, - a spus Faramir, privind în fața ei. - este doar o viziune. Nu știu ce se întâmplă. Motivul îmi spune că mare rău se apropie, și ne aflăm la sfârșitul zilelor. Dar inima mea spune - nr. Corpul de lumină și speranța mea și bucurie a venit la mine, deși eu nu înțeleg de ce, Eowyn.
- Eowyn, White Lady din Rohan, nu cred în această oră, întunericul va câștiga! - Se aplecă și o sărută pe frunte.
Așa au stat în picioare pe zidul orașului, un vânt puternic a suflat, și părul, negru și auriu, amestecat în vânt.
Daphnis și Chloe
"Daphnis și Chloe" Long
Ei bine, mi-a făcut sărutul lui Chloe? Buzele ei erau mai moi decât trandafiri, iar gura ei este mai dulce decât mierea, săruți ca mi-au străpuns intepatura de albina dureroasă. Am de multe ori copii sărutat și a sărutat și căței, și de vițel, cadou Dorkona, dar sărutul ei - ceva nou. Spirit am capturat inima vrea să sară, se topește sufletul, și încă o dată vreau să o sărut. Oh, victoria de boală fără precedent nefastă, chiar și numele său, nu știu cum să numească! Dacă aveți de gând să mă săruți, nu gustat Mademoiselle Chloe se unele poțiune? De ce nu a murit?
Callie și Clementine
"Middlesex" Dzheffri Evgenidis
- Vrei să înveți cum să-i sărute? - a întrebat ea.
Nu știu ce să spun. Știam deja cum să-i sărute. Ce altceva a trebuit să învețe? Cu toate acestea, în timp ce meditam acest lucru, Clementina a început deja lecția. Ea stătea cu fața spre mine cu determinare sumbre îmbrățișat gâtul meu.
Nu dețin setul necesar de efecte speciale, dar aș vrea să ne imaginăm mă apropie Clementine față palidă, ochii ei somnoros de închidere, scoate în afară buzele și debutul de tăcere completă lui: îngheață foșnetul rochii noastre, vocea mamei ei, care consideră mișcarea, sunetul unui avion prescriptori în semn de exclamare cerul - toate cufundat în tăcere, în cazul în care sofisticat de buze opt Clementine se întâlnesc a mea.
A fost singura mea inima pounding.
Nu, nu bătaia sau chiar se oprește. Se flops, flops ca o broască pe un mal mlăștinos. Inima mea, acest amfibian este sfâșiată între două stări - bucurie și frică. Încerc să nu acorde o atenție la ea. Am încercat să se ocupe, dar eu nu sunt vrednic să dețină o lumânare Clementine. Ea aruncă capul pe spate, la fel ca actrita de film, încerc să-l imite, până când ea observă sarcastic: „Ești un om.“ Și am încetat să o facă, fără suflare și se întinde brațele la laturile sale. Clementine în cele din urmă se rupe departe de buzele mele, se uită la mine pentru un moment, apoi spune:
- Pentru prima dată, nu-i rău
Lolita și Gumbert Gumbert
"Lolita", Vladimir Nabokov
Nu mai devreme a avut stația de mașină ca Lolita și plutea în brațele mele. Neîndrăznind, neîndrăznind să mă las merge - neîndrăznind pentru a da înțeleagă exact ceea ce este (o umiditate dulce, foc inconstant) este începutul vieții inefabil că forța de voință, cu sprijinul capabil de soarta, am în cele din urmă am îndeplinit - nu a îndrăznit să cu adevărat ea saruta, am atins buzele ei fierbinte drop-down cu cel mai mare respect, sape-l în inghitituri mici - oh, destul de fără păcat! Dar ea cu nerăbdare erznuv, presat gura de a mea atât de puternic încât am simțit dinții ei mari din față și în comun cu gustul ei mentolat de saliva. Desigur, am știut că o parte ei este doar un joc nevinovat, adolescent glumă. Imitație de fals în dragoste fals. Fiecare dushevrachitel, ca orice pedofil, vă va spune că limitele și regulile de jocuri pentru copii sunt vagi sau, în orice caz, subțire prea copilaresti pe care le-ar putea prinde partenerul adult, dar pentru că sunt teribil de frică să meargă prea departe și se contracta cu un dezgust speriat, și pentru că eu chiar și cel mai rău dintre toate, nerăbdători să-l transporta sub haina sa în izolare ermetică „Hunters Enchanted“, până acolo unde era încă optzeci de mile, influxul binecuvântat și-a deschis brațele noastre - un sfert de secundă, etc. privind modul în care poliția rutieră masina tras în sus lângă noi.
Gayde și Juan
"Don Juan" Dzhordzh Bayron
Ei au privit în înălțimi roz,
Purpuriu reflecție ocean,
Ne-am uitat în depărtare, în cazul în care norii planat,
Pop-moon, argintat.
Și vântul a murit în jos, iar valurile diminuat.
În ochii celuilalt, vrăjiți,
Ei au privit: inimile lor sunt aprinse,
Și buzele lor au fuzionat într-un sărut.
Oh, sărut lung, lung de primăvară!
Dragoste, vise și farmece strălucire
În ea, ca într-un focar, este reflectată.
Numai în tinerețe, în starea de beatitudine,
Când sufletul și mintea cu un singur plin,
Și sângele ca lava, și în inimile Strălucind,
Dăm saruta cele
A cărui putere este în longitudinea licitație.
Adică durată; marturisesc
Martor Dumnezeu - sarutul lor a fost un lung,
Dar părea să-i, jur,
Instant neobișnuit de orbitor.
Ei au tăcut, amândoi se bucură
Din partea de jos a sufletului amețitor instantaneu
Concentrările economice, deoarece miere de albine pură,
Agățându-o floare frumoasa, e de rahat.