5 yoga simplă reprezintă echilibrarea sistemului nervos

Desigur, pe Psihofiziologie si anatomie (mai devreme am simțit că nu sunt utile pentru mine deloc) Știu că sistemul nostru nervos este împărțit în simpatic și parasimpatic. Cei mai mulți dintre noi au un sistem nervos simpatic mai activ. care crește ritmul cardiac, tensiunea arteriala, nivelul de cortizol, si tensiunea musculara, in timp ce sistemul nervos parasimpatic scade ritmul cardiac, tensiunea arteriala, nivelul de cortizol și de zahăr din sânge și a tensiunii musculare.

Sistemul simpatic lucrează de obicei pentru noi de a purta, deoarece acestea se referă la funcțiile sale principale:

• Reglementarea consumului de resurse.
  • Mobilizarea în situații de urgență.
  • Controlul emoțiilor.

Un sistem parasimpatic este responsabil pentru:

• Acumularea de forțe și resurse.
  • Readucere, odihnă, relaxare.

Adică, este clar că în cazul în care sistemul simpatic este activat de asemenea, suntem obositi, nu suficient de somn, etc. Și în cazul predominanța sistemului parasimpatic, suntem apatic și apatici ...

Și acum pentru frumusețea noastră, avem nevoie de ambele sisteme lucrat perfect și fără probleme, mai degrabă, un echilibru foarte important al ambelor sisteme.

Și, la fel ca în cazul echilibrului hormonal. relaxare și îmbunătățirea somnului. putem folosi experiența veche de secole de yoga! Pentru un efect mai puternic, am sugerăm să utilizați metoda de Yin Yoga. care este, în loc de blocuri și „cărămizi“ să ia pături și role.

1. Supta Baddha Konasana. sedativ meu preferat cu insomnie sau lunar - fluture minunat postura culcat.

Foarte misto calmeaza mintea și ajută la practica de respiratie profunda. Odată ce respirația începe să aprofundeze, încercați să extindă expirația după respirații și observați efectul calmant.

Puteți încerca să reducă stimulare senzorială (lumină, sunet, etc.), oprind luminile și închizând ochii. Bandaj la somn este ideal pentru calmarea sistemului nervos în poziția culcat pe spate.

Notă: puteți face acest lucru, chiar dacă nu faci yoga! Cu toate că, în acest caz, te sfătuiesc eu să fac streytchingom, efectul streytchinga sistemului nostru hormonal complet uimitor!

Picior presat cât mai aproape posibil de picioare.
Relaxat șoldurile.
Chest extins.
Tailbone îndreptat spre picioare, astfel încât partea de jos din spate nu se îndoaie puternic în sus.
Chin ușor coborât, gâtul este dreaptă.

Cu fiecare respirație, încercați să se calmeze, si cum expirati te relaxezi chiar mai mult. Punctul de relaxare în zona pelviană.

2. Podul Supported Pose.

Aceasta postura calmeaza sistemul nervos.

Neuronii de legătură ale sistemului nervos parasimpatic sunt localizate în trunchiul cerebral și în măduva spinării sacral. Lumina de presiune asupra sacrum stimulează restul corpului.

Din postura anterioară trage pur și simplu picioarele în sus, pentru mai multă relaxare să-i se rezema de perete.

Inima este mai mare decât capul, calmarea sistemului nervos, dar acum picioarele lui sunt mai mari decât inima ta și de a ajuta la eliminarea severitatea pe picioare, reducerea ritmului cardiac si reglarea tensiunii arteriale.

Același asana am fost învățați să yoga la hormoni, deci este de două ori mai util :). Acesta are un efect profund calmant asupra corpului și a minții.

Dacă vă simțiți că acest lucru este posibil, așezați unitatea de sub frunte, astfel încât să se relaxeze maxilarului și gât mușchii, postura stimulează ușor hipotalamusului și glandei hipofize. echilibrând astfel sistemul nervos. Stai pe o pătură sau pernă pentru a obține o mai mare relaxare.

elibera complet toate tensiunea musculara si este una dintre cele mai bune moduri de a calma sistemul nervos.

Încercați postura de restaurare a copilului: toată greutatea drop jos pe platan și închideți ochii. Puteți activa chiar și în jos lumina pentru a evita stimulii senzoriali.

Pose un copil cu genunchii larg deschise relaxeaza muschii podelei pelviene.

Toate aceste posturi arhiprostye și să beneficieze de ele - la mare.

Încercați-l și vă rugăm să parts „cum a fost“ ce efect a dat acest yoga pentru sistemul nervos.

Toată frumusețea și strălucire!

articole similare