7 secrete ale oamenilor invulnerabile care nu pot distrași - ideonomika - inteligent despre principalele

7 secrete ale oamenilor invulnerabile care nu pot distrași - ideonomika - inteligent despre principalele

În primele 11 de minute, când am scris acest articol, am de trei ori pentru a verifica e-mail, iar unul dintre scrisorile ma făcut să înceapă o altă afacere nouă. Apoi am văzut un mesaj pe care o am pentru că nu este plătit, și a mers cu PayPal, să-l facă. Apoi mi-am amintit că am nevoie pentru a transfera bani dintr-un cont de afaceri la contul personal de a face acest lucru, și apoi, în cele din urmă, mail-uri și site-uri închise ale băncilor - și a preluat textul.

Am apărut doar aceleași probleme pe care Kel Nyuport, profesor la Universitatea Georgetown, își propune să le rezolve în cartea sa de lucru Profunzime: Regulile de succes Focused într-o lume Distras. Există o mulțime de date de cercetare psihologică și sfaturi practice, iar cartea demonstrează că gradul ridicat de concentrare devine din ce în lucru în ce mai rare și valoroase, iar capacitatea de a realiza o astfel de concentrare - cheia nu numai pentru succesul în carieră, dar, de asemenea, la o viață mai mult succes.

Newport, care - folosind în mod eficient timpul - a fost de conducere acasă în timpul interviului nostru, definește munca profundă, «o lucrare profundă“ ca «concentrare completă asupra sarcinilor cognitive complexe». Aceasta este o afecțiune în care puteți învăța rapid lucruri complicate mult mai rapid și mult mai bine, decât atunci când sunt distras. Și, evident, dacă reușești să faci munca mai complexe mai rapid, sunteți înaintea tuturor.

Newport nu sa înregistrat niciodată pe Facebook și folosește e-mail la un nivel minim, el a spus: „Comunicarea intervine în fluxul nostru de lucru; este ca și cum muncitorii din fabrică obligați să poarte mănuși stângace, care fac dificil de utilizat instrumente care generează o mulțime de erori și încetini. " Ia cel puțin speranța că trebuie să monitorizeze întotdeauna e-mail și instant mesageri: „Modul nostru de comunicare în epoca cunoașterii - este ca pune mănușile stângace pe creier. Aceasta subminează abilitățile cognitive, vă jefuiește productivitatea și distruge valoarea produsă. "

Iată cum să învețe să controleze atenția lor, pentru a efectua „munca profundă“ și de a găsi timp pentru ea.

1. Spit pe e-mail

Într-un sens mai larg, v-ar fi, probabil, de ajutor pentru a afla cat de prost controlat cu orice fel de rutină. laureat al Premiului Nobel Richard Feynman a evita sarcinile administrative, pentru a explica oamenilor care încercau să-l convingă să lucreze în biroul de admitere: „Sunt o persoană iresponsabilă“

Newport sfătuiește să reziste tentatiei de a privi productiv, făcând ceva ostentativ - de exemplu, răspunzând la e-mailuri în orice moment, vizitând o mulțime de diferite întâlniri și conferințe, răspunzând în mod constant la mesaje în mesageri instant. Este posibil să simțiți că sunteți productiv - dar nu este.

„Avem unele regula că orice scrisoare merită un răspuns. Vă recomandăm să ignore această regulă. Dacă puteți obține departe cu ea - nu răspund“, - spune Newport.

2. Ia plictiseala acordat

„Odată ce ați programat mintea la ceva, să fie distras, te duci mereu pentru el“, - spune Newport. El spune că este necesar să se reprograma creier, astfel încât a fost mai ușor să rămână concentrat. Acum am de multe ori și cu eforturi pentru a găsi timp pentru a lucra de mai multe ore în care ne lasă pe rețelele sociale și de e-mail. Face opusul: planul dinainte timpul pe care îl petrece pe internet, iar restul ceasului, evita. „Aceasta ajută creierul să vină la termeni cu un sentiment de plictiseala, lipsa de noi stimulente - spune Newport. - Este necesar să se mențină un flux de lucru profund ".

În cazul în care acest lucru pare dificil, începe să faci acest lucru: pune computerul de lângă un caiet în care se înregistrează momentul când data viitoare când vă puteți merge la Internet, și toate forțele pentru a rezista până când va veni timpul. Dacă aveți nevoie de internet pentru munca, a pus o aplicație care blochează anumite site-uri, de exemplu, anti-social. Pentru a îmbunătăți concentrare, planul de a utiliza internetul la domiciliu la ore non-lucru nu subminează stabilitatea antrenamentului.

Newport spune că cei mai mulți oameni se plâng de el, e greu. „Oamenii subestimează cât de mult sunt dependenți de aceste noi stimulente și caută-le la cel mai mic indiciu de plictiseala.“

3. Nu face ceva doar pentru că are unele beneficii

Cum de a depăși această ispită - să profite de ceva care ar putea fi teoretic benefic? Consiliul Newport a formulat o serie de obiective-cheie ale vieții profesionale, și apoi selectați două sau trei lecții cele mai importante / proces pentru a vă ajuta să atingă aceste obiective, și apoi selectați: instrumentele care vor ajuta în acest esențial; instrumente care au în mod clar un impact negativ asupra activității; instrumente care nu va avea un impact prea mare. Utilizați numai primul tip de instrumente - atunci când vezi beneficiile evidente depășesc dezavantajele.

4. Legea 20/80

Această lege prevede că: „În multe situații, 80% dintr-un efect se explică doar 20% din cauze.“ Newport spune că, atunci când este vorba de obiectivele principale, puteți cu mare probabilitate de a determina 20% din eforturile lor, care este de 80%, vă aduce mai aproape de obiectivele tale. „Ceea ce faci cel mai bine, ceea ce aduce mai multe beneficii și valoare decât ceea ce faci nu este atât de bun“ - spune el.

5. Lăsați rețelele sociale

Aceasta este o propunere infricosatoare, dar Newport a spus că, de fapt, această decizie este dată mult mai ușor decât pare. „Este nevoie de o lună, și ei spun:“ De ce nu am făcut acest lucru înainte? De ce îmi petrec atât de mult timp? „Refuzul nu a fost dificil.“

6. Timpul dvs. de lucru - o resursă rară

Newport spune, de asemenea, modul în care celebrul profesor al Wharton School of Business Adam Grant învață numai în toamna și primăvara și vara dedică în totalitate studiilor sale. În aceste luni, el aranjează în mod repetat, o „scufundare adânc“ în trei sau patru zile, timp în care el nu a răspuns la e-mail și include mesagerie vocală, să se concentreze pe o singură sarcină. El merge în birou - dar toată lumea avertizează că vor exista câteva zile pentru a răspunde la scrisoarea, pentru că el vrea să lucreze timp de câteva zile fără întrerupere.

7. Conectați celălalt

În cazul în care compania dvs. încă nu înțelege pericolul ceea ce Newport numește „lucrare superficială“ - o rutina, care nu are nevoie de mult efort intelectual, legate de probleme tehnice, care pot fi efectuate în paralel distras chiar și pentru ceva - atunci vorbesc cu superiorii și încercați să dau seama cum te va pune în funcțiune mai mult decât această concentrație și o scufundare adâncă.

Începeți cu definirea termenilor - ceea ce „profund“ și „de suprafață“ de lucru - și apoi întrebați: „În ce proporție de muncă profundă și de suprafață, numărul de ore, ar trebui să fie vizate?“ Poate cere un astfel de disconfort. Dar un studiu de la Harvard Business School și Boston Consulting Group a arătat că nu, deși subiectul suprafeței de lucru este de obicei discutate deschis, odată ce angajații încep să ridice această problemă, acestea sunt de luare nu este întotdeauna posibil să fie în contact, nu a răspuns imediat la e-mail, etc.

„Deci, dacă sunteți îngrijorat de faptul că organizația dvs. nu va sprijini munca profunda - spune Newport - Vă sugerez să începeți doar să vorbim despre asta cu colegii, cu șeful, cu alți șefi. Discutați despre ce, ce rol ar trebui să joace o lucrare profundă, care va ajuta la a face cu ea. Cred că vei fi surprins de modul în care acest subiect este important pentru alți oameni și cât de multe răspunsuri pozitive pe care le obține. "

articole similare