103) Ilin și

Indiferent dacă medicul îmbrăcat într-o haină albă, sau în alt mod, lucrarea lui necesită auto-disciplina, o atenție constantă și giperotvetstvennosti - la fel ca în război.

Activitățile unui medic este o chestiune de serviciu, și nu o chestiune de venit; și în relațiile cu pacienții - este neobobschayuschee și luarea în considerare individualizate, și în diagnosticul, suntem chemați să nu o „proiectare“ abstractă a bolii, și contemplarea identității sale. juramant medical, care aduce toți medicii români și pe care noi toți avem responsabilitatea de a Ortodoxiei românești, spunem că avem o seriozitate deplină și plină de respect (chiar și non-credincioși): medicul a fost obligat să serviciu altruist, el a promis să fie milostiv și gata să ofere ajutor activ de toate rangurile oameni boli obsedate; el a promis să fie o lipsită de probleme la apelul pentru a ajuta pe toata lumea care suferă de conștiință.

Serviciul doctor este un serviciu de iubire și compasiune: este conceput pentru a trata cu dragoste pacienti. Dacă nu, atunci nu există nici principalul motor, nu există nici un „suflet“ și „inima“. Apoi, toate degenerează și practica medicală devine distras de „insumarea“ a pacientului în conformitate cu conceptele abstracte ale bolii și de droguri .Dar, de fapt, pacientul nu este deloc un concept abstract, constând din semne abstracte: el este o ființă vie, suflet și spirit, și suferință; el este într-adevăr unic în componența sa-corp spiritual și foarte specific de boala sa. Este atât de medicul trebuie să-l vadă, să înțeleagă și să trateze. Aceasta este ceea ce ne cheamă la conștiința noastră medicală. Este atât, noi trebuie să-l iubim ca suferind și chema pe fratele său.

Și am nevoie de el pentru a deschide povestea și în descrierea bolii, și o istorie, am nevoie de candoarea lui; Caut încrederea - și nu numai în faptul că eu „știu“, „înțeleg“, „ajutor“, dar mai ales în faptul că eu pot mirosi boala sa și sufletul său. Și este dragostea lui pentru mine, am să câștige și cumpărare.

Fiecare tratament are un proces foarte individuale. Nu există aceleași persoane; ideea de egalitate este o ficțiune goală și dăunătoare. Nici un doctor nu a tratat cu doi pacienți identice sau cele cu mai mult de două din aceeași boală. Fiecare pacient este unic și irepetabil. Nu numai că: de fapt, nici un astfel de „boli“ fiind vorbit despre cărți și oamenii obișnuiți: există doar oameni bolnavi și fiecare dintre ele este bolnav în felul său.

104) și Kant. „Ce este filozofia și de ce este?“.

articole similare