20 lucruri pe care trebuie să știți înainte de a deveni un pastor

Mărturisind pastor. Hai pentru un moment scoate ochelari roz și a vedea imaginea reală. Fiind un pastor este incredibil de slozhno.Tserkov suferă adesea din cauza faptului că spune numai despre atribuire binecuvântări minunate din minister - ca și în cazul în care se simte mai bine și mai bine în fiecare zi.

Noi cumva uităm să menționăm suferința implicată în lucrare. Uităm sau se tem de ceea ce oamenii nu doresc să devină pastori, dacă ar ști adevărul? Nu-mi place purtătorul vești proaste, dar există câteva lucruri pe care nu suntem capabili de a instrui noi pastori.

Iată câteva puncte pe care aș dori cineva a venit și mi-a spus când aveam 20 de ani. Am petrecut ultimii 10 de ani pentru a ajunge la acest punct, având umplut o mulțime de conuri:

Lucruri care mi-aș dori să știu înainte de a deveni un pastor

1. Acesta este cel mai complicat lucru pe care îl face vreodată.

Nu, serios! Aceasta este o foarte, foarte, foarte greu! Imaginați-vă cel mai dificil lucru pe care le-ați făcut vreodată și înmulțiți-l însutit. Apoi, veți obține o idee despre cât de dificil este păstoririi. Dacă doriți să devină pastor, pentru că sună distractiv și ușor, du-te fac altceva.

2. Spiritualitate și dragostea lui Hristos nu este de ajuns; ar trebui să fie în măsură să conducă oameni.

personalitatea și dragostea lui Hristos ta - că cerințele de intrare în această poziție, cheie și mai important decât orice altceva. Cu toate acestea, indiferent cât de pios ești, dacă nu poți conduce oamenii, trebuie să greu.

3. Persoanele pe care le va evita și care acționează ciudat doar pentru că ești pastor.

Oamenii se vor comporta într-un fel, atunci când te apropii, și în caz contrar, atunci când nu. Alții vă va evita pentru că ești un Dumnezeu, și se simt vinovați. De aceea, mulți pastori se tem inevitabil întrebarea când întâlnești pe cineva, „Ei bine, cine lucrezi?“

4. Oamenii vor aștepta că sunt deschise și disponibile 24/7.

Vei primi mesaje și apeluri pe timp de noapte. Unele dintre ele sunt urgente, unii vor fi în măsură să aștepte. Va trebui să plasați limitele în programul dvs., pentru că lucrarea pastorului nu se termină niciodată.

5. Dependent de muncă vor fi răsplătiți, dar va distruge familia ta.

Pastorii care lucrează prea mult, să primească laude și în creștere ... până când familia lor începe să se destrame. Apoi, ne pare rău le. De multe ori trebuie să aleagă între serviciu și pentru a-și vizita familia.

6. Atunci când oamenii încetează să participe la biserica ta, doare.

Nu contează cât de bun ești. Unii vor pleca. E inevitabil. Nu poți fi un motiv pentru a pleca, dar este întotdeauna percepută pe propria cheltuială.

7. Va trebui să lupte nevoia de a concura cu alte biserici.

Tot timpul pierdut, dacă comparați. Dacă te compari biserica mai puțin, vei simți mândru. Dacă comparăm cu biserica mai mult din dvs., veți simți invidie. Ambele sentimente sunt păcătoase.

8. Atacurile din interiorul bisericii va fi mai rău decât în ​​afara.

Vei fi așteptat la atacurile de la oameni din afara bisericii. Dar posibile atacuri inamice din interior ca Iuda a trădat pe Isus. Ei au rănit cel mai greu.

9. Nu, nu va învăța până când nu-l dau seama.

Persoanele pe care le-ar dori mentorii sai sunt ocupate. Nimeni nu a observat vreodată mea „clădire mare de tineri“ și nu a încercat să mă învețe. Profesorul său de fiecare am literalmente a trebuit să fugă.

10. Va trebui să se ocupe de pesimism, amărăciune și depresie.

Vei avea perioade de îndoială cu privire la jurisdicția lui Dumnezeu, resentimente față de oamenii din biserica ta, si chiar depresie. Rezultatul unei experiențe neplăcute în pastoratul a fost unul dintre cele mai rele ani din viața mea.

11. Succesul tau in ochii altora va măsura numărul de enoriași.

Mi-aș dori să nu era adevărat, dar este adevărat. Dacă congregația ta crește, oamenii te vor lăuda. Dacă redus, oamenii te vor da vina. Fie că vă place sau nu, dar oamenii vorbesc.

12. Tu nu va fi niciodată suficient de bun.

Indiferent de ceea ce faci, dar unii oameni nu te va plăcea. Nu vei fi niciodată suficient pentru a mulțumi pe toată lumea bună. Și tu te vei simti de multe ori că sunt inadecvate și nepregătit.

13. Fie că este bun sau rău, aceasta va afecta familia ta.

Îți place sau nu, lucrarea ta va avea un efect profund asupra familiei. Unele familii au devenit mai aproape de Domnul într-un serviciu comun; altele nu. Ministerul va face familia mai bine sau mai rău. Lupta-l.

14. Fără grad seminar vă va lua în considerare ei înșiși mai puțin competente.

Regret că nu au intrat în seminarul înainte. Nu numai de dragul cunoașterii, dar și din cauza disponibilității de educație a însemnat mult pentru mine. Puteți argumenta despre faptul daca este nevoie sau nu, dar dacă nu aveți educație, vei fi condamnat. Și lipsa de educație corespunzătoare vă poate împiedica deplasarea înainte.

15. Banii vor fi o problema.

Vei avea dificultăți cu finanțele, mai ales la început. Mulți pastori sunt plătiți suficient. Trebuie să fii pregătit pentru asta. Tu nu va fi teamă că nu poți cumpăra o rochie nouă, o casă frumoasă, sau să dea soția și copiii ce ați dori să donați?

16. Poate că va trebui de multe ori să se miște.

Durata medie a șederii pastorului bisericii depinde de rolul său. Cu toate acestea, cele mai multe dintre pastorii pe care le cunosc, inclusiv eu, pentru o viață trăită în multe orașe, servind în numeroase biserici. Pastorul, care a lucrat toată viața într-o biserică - o raritate, admirabil.

17. Când trebuie să părăsească biserica, de a pleca acolo și mulți prieteni.

Vrei să faci sau să părăsească alegerea făcută pentru tine, dar vei pierde mai mult decât un loc de muncă: ai pierdut familia biserica ta. Când un pastor părăsește serviciul, există întotdeauna un sentiment dureros de pierdere. soția și copiii, de asemenea, se va simți.

18. Războiul spiritual este real, iar inamicul tine si familia ta va ataca așa cum vă imaginați, nu a putut imagina.

Fiecare pastor vă poate spune cateva povesti despre lucrurile nebune care se întâmplă la cele mai grele timpuri. Dacă Satana nu te va lăsa în jos pe pantă, apoi încercați să atingeți familia ta. Familia mea suferă în mod constant până când atacă Dumnezeu face ceva mare. Rugați-vă în mod constant și cere altora să se roage pentru familia ta.

19. De multe ori, moralul vă va lăsa și te vei gândi la renunti.

20. Este în valoare de ea!

O viață complet dedicat lui Hristos - cea mai mare recompensă din lume. Vei suferi. Nu va fi usor, dar merita. Acceptați chemarea lui Dumnezeu pentru aI sluji - cea mai bună decizie pe care am vreodată prinimal.Vy va avea un loc în primul rând pentru a vedea cum se schimbă de viață, căsătoriile vindecat și sa întors ca fiii risipitori. Impactul pe care le va face, și va avea un efect asupra moartea ta. Generații de familii se vor schimba, pentru că a rămas credincios, și să nu renunțe.

Sunteți de acord cu asta? Ce ți-ar dori să învețe înainte de a deveni un pastor?

binecuvântare a Tatălui »Portal“ (www.imbf.org)

articole similare