Așa cum vegani face acest lucru?
Chiar și după ce am devenit vegetarian, am din nou și din nou, a cerut această întrebare. Am știut că am vrut să renunțe la produse de origine animală, dar nu știu cum este posibil. Am încercat chiar o dieta vegetariana timp de o lună, dar în cele din urmă a dat seama că nu era pregătită.
Pentru a declara în mod oficial „Eu sunt vegan“ a aparut mult timp în urmă. Ca urmare, mi-a luat doi ani să abandoneze complet ouă, lapte, unt și brânză. Dar când a venit momentul, nu apar mai multe întrebări.
Acum, doi ani și jumătate mai târziu, atunci când acest lucru - atunci când ceva extrem - stil de viață pare familiar, pot spune că aș vrea să mă întorc și să dea „doveganskomu“ el însuși (sau pe cineva în locul meu) un sfat.
Deci, de îndată ce mult așteptatul-inventa o mașină a timpului și pachetul de rachete, voi lua o șansă și zbura să vorbească cu tipul ăla. Asta-i cum te pot ajuta să-l pregătească:
1. Glumele nu se opresc.
Te obișnuiești și să realizeze că acestea nu arată întotdeauna lipsă de respect. spunând meu preferat al tatălui meu, atunci când el încearcă să vegan alimente: „Ar chiftele“ Desigur, aceasta este o glumă, și ceea ce spune el este de multe ori, în sine, a devenit o glumă.
Dar fiecare adunare de familie sau o întâlnire de prieteni devine un prilej pentru glume de la cineva care crede că a inventat-o prima. „Dacă vrei, te prăji o friptură? Și, sigur ... ha-ha-ha! "
Unchiul meu mi-a dat o dată pe farfurie cu o frunză de salată și a spus cu voce tare: „Hei, Matt, te uiti! Cina! „Eu chiar râd de această glumă.
Te glumea, rade de ei sau să încerce să explice cât de important este alegerea ta pentru tine. Tu decizi.
2. Respinge brânza nu este la fel de dificil pe cât pare.
Nu spun că este ușor să renunțe la brânză. Viața fără brânză necesită obtinerea utilizate pentru a, mai ales dacă ești obișnuit brânza ca parte integrantă din puținele mâncăruri vegetariene care sunt servite în restaurante „normale“.
M-am gândit că va fi dor de brânză ca o gustare cu vin sau bere. Dar în curând am descoperit că dacă înlocuim brânza cu nuci sau biscuiti, te excelent, din cauza salinității lor, si dupa ce m-am simtit mult mai bine decât după brânză.
M-am gândit că va fi dor de brânză pe o pizza. Am descoperit repede că pizza fără brânză nu este aproape la fel de gustos ca și cea reală, dar era mai bine decât nimic, după un timp m-am obișnuit (și chiar a început să iubească) brânză artificială Daiya. Acum, pizza vegetariană pentru mine - este doar pizza, nu am pierdut nimic.
După cum sa dovedit, pentru a scapa de ultimul bit de brânză - pentru care am ținut câteva luni - trebuie doar să decidă cu privire la aceasta.
3. vegan în mod necesar costa mai mult, dar așa să fie.
Dacă numărul, nu există motive pentru a fi vegetarian sau vegan să fie mai scumpe decât consumul de carne.
La un pret de 3, 5, 8 dolari pe livră de carne - unul dintre produsele cele mai scumpe pe care le puteți cumpăra de la magazin alimentar. Dacă o înlocuiți, cum ar fi fasolea, care costa un dolar lira, te va salva bine.
Și totuși, acum în magazin, îmi petrec o jumătate până la două ori mai mult decât înainte. De ce? Pentru că atunci când am devenit vegetariană, m-am îmbarcat pe puterea SuperHealth. Mă duc la piețele fermierilor, magazine cooperative și Whole Foods des decât atunci când a fost neveganom I overpay pentru produsele ecologice. Veganismul ma făcut să afle mai multe despre produsele alimentare, atât de mult încât mi-e teamă să fie nediferențiată și sceptic cu privire la tot ceea ce am cumpăra.
Sunt sigur că ai auzit spunând. „Plătiți acum, sau să plătească mai târziu“ Banii ne-am cheltui pe o dieta sanatoasa - este o investiție în viitor, de sanatate, care va plăti în timp.
4. Cele mai multe dintre mese va consta dintr-un singur fel de mancare.
Credeti sau nu, a fost cel mai greu lucru pentru mine - am pierdut interesul pentru gătit când să renunțe la carne și produse lactate. (Am înțeles că eu sunt în minoritate: bucătari mai vegane spun că nu știu despre pasiunea sa pentru gătit, nu au devenit încă vegani).
Iată de ce:
În primul rând, produsele alimentare vegetariană necesită mult mai puțin timp pentru a găti. În al doilea rând, fără carne sau brânză ca sursă de proteine și grăsimi, fără carbohidrați, nu este nevoie să se pregătească garnitura de mare carbohidrati pentru a menține echilibrul.
Prin urmare, în loc de a pregăti două sau trei feluri de mâncare pentru cină, m-am dus pe un singur fel de mancare: paste, fripturi, salate, piureuri, cereale, fasole verde, și toate împreună.
Este o chestiune de practic și simplitate, care, în ciuda lipsei de sofisticare, perfect pentru alte schimbări în viața mea, cauzate de schimbari in dieta.
5. Alegerea ta va afecta mult mai multe persoane decât îți dai seama.
Nu m-am așteptat prietenii și familia să își schimbe obiceiurile, ca urmare a deciziei mele. Nu vreau ca nimeni să se schimbe. Dar - în afară de acest blog - cel puțin o jumătate de duzină de prietenii mei fericit mi-a spus că ei sunt acum mănâncă mai puțină carne. Unii au devenit pesketariantsami, vegetarieni și vegani chiar.
Oamenii cu toții observa, chiar dacă influența ta nu este exprimat în mod explicit.
6. Fii pregatit pentru un sentiment de responsabilitate și ea forțată să îndeplinească standarde mai înalte decât oricând înainte.
Există un stereotip că veganii sunt slabi și slabi. Și este bine meritat, deoarece multe vegani la fel ca asta.
Odată cu dezvoltarea mișcării sportive în alimente de legume, situația se schimbă. Dar, amintiți-vă, chiar dacă știi despre asta, pentru că participă la toate acestea, cei mai mulți oameni nu au nici o idee despre acest lucru. Pentru ei, vegani întotdeauna slab și slab, prin definiție.
Desigur, puteți decide dacă vă va sprijini acest stereotip sau te face un contraexemplu perfectă. Am ales aceasta din urmă.
Un memento că am reprezentativ al veganism (precum și orice vegan, în mod conștient sau nu), îndemnându-mă să rămână în formă, pentru a primi premii ultramarathon și să facă toate eforturile pentru a construi cel puțin unele musculare în timp ce jogging si tenul meu a făcut dificilă.
Desigur, necesitatea de a fi un exemplu pentru a extinde dincolo de limitele de fitness - „predicator“, de exemplu, eu încerc să fiu cât mai departe de imaginea stereotipă vegan Multe vegani găsesc scopul lor în predicarea, care este mare, dar nu e pentru mine.
7. Nu contează cât de greu încercați să nu atașezi nici o importanță acestui aspect: este încă de o importanță capitală.
Nu am intalnit vegani, mai relaxat decât mine și soția mea. Noi nu cerem oamenilor să devină vegani, noi sprijinim oamenii atunci când spun că consumul de alimente mai sanatoase, chiar daca dieta lor, mai degraba decat Paleo vegetarian, iar noi nu le place să discute ce ar trebui să facă alte persoane.
Și chiar și cu o astfel de atitudine și de dorința de a evita orice lucru care ar putea fi considerate deranjante, avem cina cu familia și prietenii cel puțin de două ori, dacă nu chiar mai puțin.
veganism dvs. este important, indiferent dacă vă place sau nu. Unii vor crede că sunteți judecătorul lor și nu ar îndrăzni să gătească o masă pentru tine, doar pentru că ei pot decide că nu-ți place. Alții pur și simplu nu doresc să tulpina, și ei pot înțelege. Și, deși nu există nici un motiv pentru a nu invita pe acești oameni să-l la fel de des ca înainte, am înțeles ce o cină vegetariană poate înstrăina oamenii nu foarte aventuros și, prin urmare, invită oaspeții nu la fel de des ca înainte (nota să mă pentru a lucra la acest lucru).
8. Vei fi placut surprins cand te afli cine te sprijini.
Cealaltă parte a ceea ce este mai puțin probabil să mănânce cu familia și prietenii, este aceasta: ea devine destul de evident, care consideră că alegerea ta frumoasă, care va încerca să iasă la orice petrecere, pe care le petrec, sunt hrană pentru tine, și care doresc să încerce mâncarea și aflați mai multe despre puterea ta.
Înseamnă mult pentru mine. Aceasta este o nouă calitate, fin, pe care le veți găsi în persoanele pe care le cunoașteți deja și dragoste, iar această atitudine te face să te simți că te recunosc, respect și iubire.
9. Uneori, s-ar putea simți singur, dar nu ești singur.
Niciodată nu am vrut să „trișeze“ de dragul plăcerii. Cel mai comun este dorința de a apărut din comoditate sau refuzul de a se rostogolească scena, mici pauze în astfel de situații - acest lucru este ceva din care am decis recent să scape de complet.
Dar, în ultimii doi ani, m-am simțit de câteva ori eu, ca și în cazul în care sunt singur în calea unei astfel de putere, iar aceste momente au fost cu mult mai complicate decât dorința de a plăcere gastronomică sau comoditate.
Am trecut testul, eu amintind că nu eram singur. Datorită noilor tehnologii, puteți avea acces la o comunitate uriașă de sprijin, care va face să vă simțiți perfect datorită alegerii sale, oricare ar fi fost. Trebuie doar pentru a găsi oamenii potriviți, și, uneori, chiar nu trebuie să faci. (Stii gluma despre vegan la o petrecere?)
Pe termen lung, este în contact cu oameni ca Outlook, personal sau prin intermediul internetului, făcând momente de îndoială, sunt tot mai rare.
10. Nu trebuie să devină tot mai ciudat, devenind un vegetarian, dar se va întâmpla.
Și acum partea distractivă. Veganismul atât de mult mi-a schimbat, ma încurajat să studieze unicitatea și împins la granițele, și apoi dincolo de curentul principal, off derogări de la cuptorul cu microunde înainte de a adăuga broccoli în piureuri și posesia unui număr foarte mic de lucruri.
Nu există nici un motiv pentru a deveni vegetarian, înainte de a deveni ciudat. Și nu există nici un motiv pentru a deveni alegeri vegan alegere egală de a deveni țară (în plus față de dieta, desigur). Dar pentru mine a lucrat în acest fel.
Și îmi place.
Tag-uri stil de viata vegetarian, vegan, sănătate