9 Rota așa cum a fost în viață

Reporterii nostri au găsit în diferite orașe din România soldați și comandanți care aceeași companie a 9-a de viață. Și le-am cerut sa ma uit la un film despre ei înșiși.

Comandantul a 9-a Companiei, colonelul Alim Mahotlov: Filmul mi-a placut!

- S-ar putea fi surprins, dar mi-a plăcut filmul. Această lucrare pentru tânăra generație - doar ceea ce ai nevoie. Dacă am avut de a face un film, aș fi îndepărtat la fel.

Acum Alim Anzorovich Mahotlov trăiește în Nalchik, el a fost comandant al poliției Riot în Kabardino-Balkaria. Și în acele zile, care a eliminat „nouă companie“, a fost comandantul său. Aici sunt doar o luptă, la o altitudine de 3234 nu au participat - a fost în vacanță. Și o companie în incendiu comandat Locotenentul major Sergei Tkachev.

- Actori ales uimitor. Bondarchuk, ei bine, doar Crest adevărată - am avut un sergent Nikolai Semenyaka - râs Mahotlov. - În ceea ce privește diferența cu realitatea, nu este înfricoșător. O astfel de beție generală, de exemplu, desigur, nu a fost. Imaginează-ar putea bețivi și drogați care rulează în jurul valorii în munți, cu o sarcină de 40 kg pe umeri?

In film, povestea se desfasoara dupa cum urmeaza: URSS, a doua jumătate a anilor '80. Șapte tineri recruți se încadrează în creuzet afgan. Parașutiștii Group devine de locuri de muncă pentru a ocupa la sol mare și țineți-l până la trecerea coloanei. Eroica luptă 9 companiei lea moare, și nu așteaptă întăriri. Și numai unul dintre ei, supraviețuitorul va fi destinat să învețe că războiul sa terminat, dar compania de a muri, pur și simplu uitate.

Cine soldați ai Companiei nouă.

În realitate, evenimentele din acest episod al războiului din Afganistan au fost după cum urmează.

A existat o operațiune „Magistral“ - a rupt prin blocarea orașul afgan Khost de a oferi persoanelor cu alimente, medicamente și combustibil. Marines noastre a luat drumul Gardez-Khost sub control.

Doar departe de drum și este înălțimea de 3234, cu care zona este vizualizat de zeci de kilometri. Acolo adânc înrădăcinată compania a 9-a.

Care la această altitudine a fost de iad, spune un fapt. Când au luat o poziție pe deal, ai făcut zidăria în jurul valorii de 80 de centimetri grosime. Și în mijlocul luptei unul dintre soldați dintr-o dată sa trezit culcat pe pământ și nu există bariere acolo în fața lui și el nu a observat zidul de piatră doar demolat.

Dupa lupta, au existat zvonuri că dushmans comandanți au fost executați pentru că nu au reușit să captureze în înaltă românească.

și reală. Picioare, de la stânga la dreapta: Yuri Borzenko (Greyhound), Airat Zakirov (Zakirka) Pavel Maksimov (Urali). Stând de la stânga la dreapta: Iskander Galiev (Baron) și Igor Kardapolov (Cardan).

Gărzile colonelul Valeri Vostrotina, comandantul 345th regimentului de bord separat, Erou al Uniunii Sovietice: Ei nu au fost „careu“

- Valeriy Aleksandrovich! Ce a fost - 9 companie th? Despre ea merge zvonuri incredibile: că colectate de pedeapsă, dar bine pregătiți - tunari, tunarilor, mecanica-drivere. Iar războiul „nouă“ a fost considerat cel mai profesionist și disperat. Chiar poveste de groază inventat pentru tinerii soldați: vei fi rău, luptător, du-te la „nouă“.

-
> Da, „nouă“ - este una dintre unitățile unice. Roth a devenit una dintre primele din Afganistan și a participat la asaltul palatului lui Amin. Am comandat această unitate. În ajunul invaziei am fost rugat să completeze companiei, am fost permis să aleagă oricare dintre luptătorii diviziilor noastre. La început au existat mulți voluntari. Ei au fost cei mai buni.

- Dar cum de a alege?

- Cel mai important lucru - au trebuit să fie cel mai pregătit. compania a 9-a fost foarte pregătită, până la retragerea trupelor din Afganistan, a participat la operațiunile cele mai dificile, uneori aproape imposibil. Acesta a fost trimis la cel mai periculos punct.

- Un mandat a fost bătut de soldați?

- Știi, cazuri de bătăi au fost foarte puține. Am descoperit șeful de personal a spus: „va bate, le puteți lovi“ „În cazul în care“ bunici

Aici este, înălțimea 3234. Fotografii de la distanță 1988 ..

Lupta pentru înălțimea de 3234

Dintre toate companiile au rămas în viață doar un singur soldat.

Primul atac a început în dimineața (o luptă noapte grea pentru a elimina).

Radio rupt. Soldații au așteptat întăriri, dar nu a fost. După cum sa dovedit, despre compania a 9-a, pur și simplu uitate.

După sfârșitul bătăliei de pe munte zboară elicopter cu comanda.

În lupta împotriva mai mult de 300 de dushmans au participat 39 parașutiști noastre. 6 uciși, 12 au fost grav răniți.

Spooks atacat seara a fost o luptă toată noaptea.

Roth nu a așteptat ajutor. Climbing Mount a fost doar de la dushmans. Din partea noastră - o stâncă de 30 de metri - 40 luptători spun: „În timpul nopții, la noi nimeni nu a putut urca.“ Dar ajutorul a venit - razvedvzvod.

Nimeni nu a zburat. Supraviețuitorii coborât în ​​jos pe cei morți și răniți și a păstrat înălțimea încă 20 de zile.

Shchigolev Sergent (stânga), la premiera a fost lovit cu o asemănare cu său mustăcios „Dembele“ Atanasie (actorul Dmitri Mukhamadeev).

Sergentul Vladimir Shchigolev: Am luptat din nou cu pietre

La câteva luni după luptă, Vladimir a fost externat și a revenit la Osinniki. El a lucrat la mina, apoi a deschis un mic magazin. Acum lucrează ca fierar, tinichigiu. În Afganistan, a primit Ordinul Steaua Roșie și mai multe leziuni.

De altfel, Volodya ca un mustăcios „mobilizînd“ Atanasie al filmului Bondarchuk. În general, Shchigolev era faimos pentru că era singurul luptător os de balenă în întreaga raft, și le-a luat viață!

Stas în film (stânga) și Anatoli Mareev stația de recrutare, 1984 Este adevărat că place?

Ml. Sergent Anatoli Mare: Eu sunt ca cel care a ucis primul

- Se încălzește în timpul iernii în munți nu a fost, - spune Vladimir. - rece canina! Am dormit trei oameni. Odată ajuns, tineri ingineri, a decis să doarmă singur. Până dimineață, cei doi au înghețat la moarte.

- Chiar și ceva ce a crezut în film, bine. nu este real, nu?

- Sincer, trivia, prostii. Dar îmi place fost din nou în compania lui! Suntem la fel ca și în film, fura tocană, înainte de a merge la munte. Alimentate prost. Prădat magazin de îmbrăcăminte, atunci când o dată în loc de veste emise „vshivniki“ (lenjerie de corp de armată). Filmul este foarte real. Comandantul de companie este foarte similar cu al nostru, a făcut în mod forțat să ne scrie scrisori acasa - cu intarziere. Sparrow arata ca un tip care a căzut într-o companie după ce a fost expulzat din aeropurtată School Ryazan.

- Și cui arăți?

- Cineva a ucis acolo în primul rând, și pentru a arăta! - ea râde. - Sunt foarte tânăr la Stas a fost ca. Ne pare rău, nu este o fotografie a afgan. Avem de ieșire, astfel încât tocurile shmonali au cizme rupte.

Caporalul Igor KARDAPOLOV: Filmul a venit cu un luptător al companiei noastre

Igor Kardapolov de la Naberezhnye Chelny, de asemenea, a servit în compania 9-lea (acum el lucrează ca agent de pază la una dintre companiile):

- „Tatăl“ a filmului a fost Iskander, Galiev a Nizhnekamsk (acum locuiește la Moscova). El a fost cel care a venit cu ideea de a face un film despre ultima operație de luptă „Magistral“ și soldați ai Companiei nouă. El a discutat despre diferitele directori, au răspuns doar Fedor Bondarchuk. În acest film, o mulțime de lucruri, cum ar fi ceea ce sa întâmplat. Uchebka place. Dar despre o fată și dragostea nu pot spune nimic. Nu știu. Iar tipii din filme - acestea sunt reale. Iată Mona Lisa. El ne-a servit un artist după colegiu. Și una, așa cum este acolo, bine, care a dat un arme strâmbă. Aceasta este doar Iskander Galiev - el a fost dat curba „Kalașnikov“. Și apoi conversația a fost, la fel ca în film: care se presupune că kapterschiki vinde arme. Dar stafiile nu au fost doar mujahedinii, și un detașament de soldați „barza neagră“. Ei au comis o crimă împotriva lui Dumnezeu și este acum capabil să valorificați numai sânge greșit.

- Cum te simți de film?

- După film, băieții amintit că a supraviețuit, care au rămas. Anterior, au existat filme despre Afganistan, dar nu atât de plauzibilă.

- Potrivit filmului, băieții tocmai au uitat. Și după bătălia în comandantul regimentului de film a întrebat: „De ce nu au raportat la radio?“ Ar putea fi aceasta?

- Nu. Noi, atunci când unitățile devin în poziția a acționat ordinele: pentru a intra în contact în timpul zilei - ultimele cinci minute, chiar ore, pe timp de noapte - fiecare oră. Dacă uitați să luați legătura „amintind de“ proiectile de artilerie de pe pozițiile de iluminat bate. Dacă după această tăcere - a trimis pluton. Deci, nimeni nu într-adevăr pierdut.

povești reale de viață obișnuită Bezborodov (foto dreapta), actorul nu este transferat Konstantin Kryukov.

Ruslan Bezborodov: Da, Mona Lisa - eu.

Ruslan Bezborodov am găsit la locul de muncă în centrul de bijuterii de „Golden Gross.“ Printre CEO-ul de aur și ornamentul de diamant uitat respectabil. Dar în spatele tuturor acest lucru în Ruslana citește toate același luptător în vârstă de 19 de ani, „nouă companie“ de Gioconda porecla. Numai fata - cicatrici.

- Acest lucru de la lopata Geniu „repliere“ - spune Ruslan - și vederea o armă cu lunetă. Nu sunt singurul moscovite, care a servit în compania 9-lea. Aici Countryman Dima Baranowski, de asemenea, ar putea deveni un prototip de erou al filmului. Pentru că avem multe supraviețuit deoarece pulberea de bunicul său, un profesor de medicina Baranovski. Medicina „speriat“, hepatită, și a trimis-l la nepotul său în scrisorile sale.

- O poveste despre culorile pe care Mona Lisa tarat cu el - nu?

- Înainte de Afgan am absolvit școala de artă, pentru că el a luat cu vopsea. În „Lad Camp“ trage o dată. Din turnate din plastic, este adevărat. Dar deja lângă Kabul, după povestea merge în sat pentru meciurile „-au ținut“ uita la mine într-un lapte condensat geantă și a găsit acuarele. blestemat pe termen lung, atunci când au aflat că ei trebuie să fie diluat cu apă, a fost niciodată de ajuns. Dar apoi am fost permis, am tras toate plăcile acasă cu răsăritul soarelui în munți. Frumos.

- Cu „opacizare“ în cazul în care Bondarciuk coagulat vopsea?

- Ea a fost toweling. În compania 9-lea a selectat doar „zaletchikov“ pe această temă, deoarece acesta a devenit cel mai luptă. Ne-am cruțat nici într-adevăr. Iată doar două cifre: în munți, temperatura a crescut de peste 70 de grade. În același timp, ne-am stoarsă de 115 de ori pe minut.

- Și ai întâlnit cu Lisa cinematică Mona?

- Cu Bondarchuk și prototipul Mona Lisa cu ea, ne-am întâlnit de trei ori. Eu si colegii mei a placut filmul. Este păcat, totuși, că a ucis noi toți, am putea elimina a doua serie, ne obisnuim cu viața civilă.

povești reale de viață obișnuită Bezborodova surprinde perfect actorul Konstantin Kryukov.

- Mi-a placut foarte mult acest tip, - a spus Ruslan - el a luat de la mine, chiar și în obiceiul de a menține dvs. se potrivesc dintilor. La urma urmei, Kostya - soulmate - artist Educație în piatră.

Elena Pryadko ( "KP" - Vladivostok "), Natalia Kornienko (" KP "- Stavropol"), Natalia LAMBOTSKAYA, Aigul Hamadieva ( "KP" - Kazan "), Oksana SAVELYEVA (" KP "- Kemerovo"), Olga Fishbeen ( "KP" - Eagle "), Alexander Orlov, Aleksey Suhov (" KP "- Vladimir").

articole similare