10 fraze care nu poti vorbi la locul de muncă

1. Nu e problema mea

De ce nu ar trebui să spui. Am auzit această frază. Și, în cele mai multe cazuri, un expert care a spus, abia face față cu sarcinile lor. Uneori, într-adevăr poate întreba ce poți să faci. În acest caz, putem ajuta cu sfaturi.

Ce să spun în schimb. „Cu privire la această problemă, cel mai bine este să se facă referire la [numele persoanei responsabile]“

2. Nu pot face nimic

De ce nu ar trebui să spui. Din când în când într-adevăr nu se poate face față tuturor sarcinilor. Mai ales dacă se întâmplă atunci când sunt epuizate. În ciuda acestui fapt, trebuie să ne amintim că chiar și cele mai complexe sarcini sunt realizabile.

Ce să spun în schimb. Sunt un pic într-o stupoare, nu te poate ajuta să-mi găsesc o soluție?

3. Este inutil

Ce să spun în schimb. Nu sunt sigur cu privire la acest scor. Poți explica de ce aceasta este cea mai bună opțiune?

4. Greșești / Nu-mi place

De ce nu ar trebui să spui. Sunteți liberi să facă greșeli. Da, și o indicație a erorii poate ofensa colegii. Încercați să folosiți limbaj diplomatic. Ei bine, din moment ce critica pe cineva, oferi ceva în schimb.

Ce să spun în schimb. Nu sunt de acord asupra unor astfel de motive. Cred că e mai bine să faci ...

5. Îmi pare rău, dar ...

De ce nu ar trebui să spui. Rareori ne gândim cum să-mi cer scuze. Subestimează valoarea reală a unei scuze.

Ce să spun în schimb. Îmi pare rău pentru asta ... atunci voi ...

6. Am presupus ...

De ce nu ar trebui să spui. Eroare este ușor de a face, și apoi explică faptul că ceva nu este bine înțeleasă. Dar este mult mai bine să facă, fără presupuneri și sincer raportează că era în realitate.

Ce să spun în schimb. Ați putea să clarifice ce au fost exact așteptările reale?

7. Am făcut meu cel mai bun

De ce nu ar trebui să spui. De la școală, învățăm să facem ceva bine. Dar atunci când ceva nu este posibil, este necesar să se tragă concluzii, uita-te pentru cauza, și nu fac scuze.

Ce să spun în schimb. Am știut ce motiv. Pot să o fac mai bine data viitoare.

8. Ar trebui să fi făcut în mod diferit

De ce nu ar trebui să spui. Referindu-se la o altă eroare atunci când sunt supărat, este ușor de a jigni oamenii. Încercați să fie constructiv în discuție.

Ce să spun în schimb. Acest lucru nu funcționează pentru acest motiv. Vă recomandăm să-l folosească, atunci data viitoare ...

9. I poate fi greșit, dar ...

De ce nu ar trebui să spui. Este posibil să aveți o idee bună, dar nu există nici o certitudine și există temerea că ați concediat pentru a spune. Evitați belittling-vă și permiteți-vă să spui ceea ce crezi.

Ce să spun în schimb. Am o idee ...

10. Nu am timp

De ce nu ar trebui să spui. Puțini oameni au suficient timp de lucru pentru a îndeplini toate sarcinile ca parte a schimbării priorităților. Neimportant devine importantă și vice-versa. Este mai bine să ia inițiativa și spune cu sinceritate că sarcina poate fi completat de o anumită dată, ce să spun, că nu este de până la ea.

Ce să spun în schimb. O voi face să [cutare și cutare timp].

Dacă spui ceva, ce regretă, aici sunt trei sfaturi simple cu privire la modul de a rezolva rapid neînțelegere:

1. Mi cer scuze - spune cu sinceritate cauza tulburare.
  2. Spune-mi ce ai avut în minte.
  3. Spune-mi ce au vrut să spună inițial.

articole similare