20 Expresii de succes în carieră de care aveți nevoie pentru a vorbi seful

Vrei să faci o impresie bună pe noul sef, sau de a îmbunătăți relațiile cu șeful actual? Încercați să adăugați unele dintre aceste fraze puternice în comunicare, iar rezultatul nu va aștepta mult timp.

Aceasta este, probabil, ceva care orice manager vrea să audă cel mai mult. (Efectul opus ia pe o fraza impuls: „Nu e treaba mea.“) Acest lucru vă definește ca un jucător de echipă și spune că sunteți gata pentru a merge la ceva care merge dincolo de responsabilitățile postului de bază.

Cand seful tau iti cere sa faci ceva, exprimă o atitudine pozitivă față de acest lucru. Assure seful tau, care te va face față cu sarcina, și fără participarea sa și un control detaliat.

3. „Aș dori să aflați mai multe»

Arată că șeful tău sunteți interesat de lucruri care sunt în afara ariei de expertiză, - un excelent mod de a demonstra dorința de a se dezvolta în cadrul companiei și pentru a muta în sus pe scara carierei. Acesta vă descrie ca o persoană ambițioasă, să înțeleagă slăbiciunile lor și gata să lucreze pe ele.

4. „Cum pot îmbunătăți munca mea în viitor?“

Acest lucru este deosebit de utilă în evaluarea eficienței muncii dumneavoastră, dar vă puteți pune această întrebare în orice moment. Acest lucru arată că sunteți dispus să asculte și să accepte critici constructive. Și dacă îl luați la inimă și să facă modificările necesare vor fi chiar mai bine.

5. „O să își asume responsabilitatea pentru rezolvarea acestei probleme“

inițiative voluntare de manifestare și demonstrație de calități de lider - ceea ce directori se așteaptă să vadă în angajații valoroși.

6. „Îmi place munca mea“

Această frază nu aud de multe ori din partea personalului! Chiar daca iti place nu este totul în munca ta, probabil, ar dori să sublinieze câteva lucruri pe care le pot spune seful tau. Cui nu-i plac angajații entuziaști?

7. „Asta e modul în care putem rezolva această problemă“

Rezolvarea Problemelor - un mod extrem de eficient de a se ridica în ochii de management. Dacă ați ajuns la șeful tău și spune: „Aici e problema. Putem face A, B sau C, pentru ao rezolva, și cred că ar trebui să facem, pentru că ... „- astfel încât să ia inițiativa și gândirea creativă. Chiar daca tu si seful tau sunt puncte de vedere diferite cu privire la soluția la această problemă, el va fi impresionat de ceea ce ai gândit despre cum să se ocupe de ea, mai degrabă decât doar vin să raporteze existența.

Este de fapt o idee bună - să se stabilească limite clare în relația cu șeful tău și spune „nu“ din când în când. În același timp, să fie la fel de politicos. Bine sef te vor respecta pentru ceea ce sunt în măsură să stabilească și să mențină frontiera distincte.

9. „Am văzut că era necesar să se facă, așa că am făcut-o“

Cred că această frază sună ca muzica pentru fiecare dintre noi! Șefii adoră oamenii care rezolva problemele pe cont propriu și nu au nevoie de o supraveghere constantă și micromanagement. În plus, în cazul în care nu este punct de vedere tehnic „locul de muncă“, dar ar trebui să fie făcut - orice, de la un cartuș de schimb pentru imprimantă pentru munca de birou - o dată ce câștiga puncte în plus.

Un lider bun salută mereu idei noi. Principalul lucru - să le prezinte la momentul potrivit și la locul potrivit. reuniune oficială, care are loc „brainstorming“ și fiecare oferă idei noi? O mare de timp. Întâlnire cu un client, în cazul în care vă prezentăm un pachet de propuneri? Poate nu cel mai bun timp.

11. „Aș vrea să vorbesc cu tine înainte de a vă planificați vacanta ta“

Aproape fiecare șef îl urăște când i se spune că biletele deja cumpărate la insulele din Caraibe, nu este discutat în primă instanță, cu posibilitatea de a lăsa în acest moment. Deci, înainte de a cumpăra bilete, pune capul în semn de recunoaștere, atunci când doriți să mergeți, cum intenționați să redistribuiți încărcătura la momentul absenței dumneavoastră.

12. „Să-ți arăt“

În cazul în care descrie o situație dificilă sau o problema ar fi bine să aibă unele instrumente vizuale pentru a facilita înțelegerea. Acest lucru este util mai ales în cazul unui număr mare de date de intrare.

13. „Totul se va face la ...“

Specifice cu privire la calendarul de munca seful tau va aprecia cu siguranta. Capacitatea de a stabili limite de timp și de a le lipi în mod clar, foarte util pentru manager, încearcă să gestioneze așteptările șefului tău și ceilalți membri ai echipei. Desigur, nu uitați să păstrați promisiunea, în caz contrar nu va costa nimic!

14. „Am înțeles bine, spui că ...“

Aceasta este o metodă de ascultare activă, atunci când repetați ceea ce ați înțeles din faptul că șeful tău a spus. La prima vedere s-ar putea crede că e un pic prostesc, dar în acest fel vă arăta că ascultați șeful tău și cu atenție într-adevăr a dat seama că trebuie să faci. Chiefs place să li se spună au perceput greșit.

15. „A fost greșeala mea, dar data viitoare ...“

Managerii apreciaza angajatii care nu numai că recunosc greșelile lor, dar, de asemenea, să înțeleagă că trebuie să faceți pentru a evita o situație similară în viitor.

16. „Am putea folosi preceptele tale“

Managerii tind să fie încântați să fie în măsură să acționeze în calitate de experți, iar cele mai multe dintre ele vor fi fericit să-și exprime opiniile și să vă dau câteva sfaturi, ce să facă pentru creștere și avansarea în companie și în cariera ta ca un întreg. Chiar dacă doar vă cere ajutor sau sfaturi - seful tau se va simți că este apreciat.

Tuturor le place atunci când altcineva va împărtăși opiniile și recunoaște importanța ideilor lor - si seful tau nu este o excepție. Nu este necesar să se complacă în extremă, nu pentru a deveni Kivalov-da-bărbați. Dar când vezi cu adevărat ochi pentru ochi pe o anumită problemă cu superiorul dumneavoastră sau să susțină o parte din ideea lui - spune-i despre asta.

18. „Am înțeles punctul tău. M-am gândit că acest lucru se poate face în felul următor ... "

Chiar dacă nu sunteți de acord cu șeful tău, arată-i respectul cuvenit; nu este necesar să-l expune pentru un prost și să spună că el este greșit (mai ales în fața altor oameni), nu se teme de a comunica gândurile și ideile lor. Oricine ar lua în considerare diferitele puncte de vedere, în cazul în care acestea sunt exprimate calm și politicos.

Nu uita: seful tau este un om ca oricare altul! Și el, de asemenea, sunt de succes și greu de zile. Dacă este necesar, încercați să arate un interes real în modul în care lucrurile se făcea el, sau întrebați despre lucruri in afara de munca pe care-l interesează - copii, hobby-uri, echipe sportive. Stabilirea unei conexiuni personale.

Un sef bun întotdeauna datorită angajaților săi pentru un loc de muncă bine făcut, dar care spune vă mulțumesc șefului? Dacă rezolva problema, a dat sfaturi bune și comentarii valoroase, spune-mi să vă mulțumesc! Seful tau va fi foarte fericit.

articole similare