9 modalități de a asigura pacea psihologică a copilului

9 modalități de a asigura pacea psihologică a copilului
pixabay.com

Când ne uităm la copilul nou-născut, gândurile noastre - despre fericire, afectiune, afectiune pentru acest om mic. Dar un Prichindelul tot mai mare și de multe ori ne gândim la problemele de educație și dezvoltare. Tendințele moderne sugerează că părinții nu doresc să pierdeți nici o șansă de a îmbunătăți abilitățile mentale într-un copil, și să înceapă formarea lui din leagăn. Litigiile cu privire la dezvoltarea timpurie a subiectului nu dispare pentru o lungă perioadă de timp, așa cum mulți părinți cred că teoria și raționamentul - a fost bună, dar lumea are propriile sale cerințe pentru copii, și ei trebuie să le îndeplinească pentru a realiza ceva.

Dar există un lucru important ca parintii de multe ori trec cu vederea sau nu sunt conștienți de ea - astfel încât copilul a dezvoltat, a vrut să învețe ceva nou și de a învăța, este necesar să se asigure un confort psihologic și umple-l cu certitudine de dragoste și de îngrijire a părinților. Cel mai important lucru pentru parinti - pentru a construi o atmosfera calda si asigura o relație cu copilul, atunci copilul va fi capabil să direcționeze energiile pentru studiul a ceea ce-l înconjoară.

Psihologul Olga Pisarik oferă sfaturi practice pentru a ajuta părinții să se asigure că copiii au nevoie pentru a creste in varsta de confort psiho-emoțional.

Cum se poate asigura copiilor confortul psiho-emoțională

Inițial, atașament, și apoi la maturitate.

Evoluția încorporată că în ierarhia nevoilor de bază în primul rând este atașamentul, și apoi la maturitate. copil implicit „programat“ să caute contactul și apropierea cu cei cărora le este atașat. Acest angajament poate lua mai multe forme: copilul caută intimitatea fizică cu mama ei, încercând să fie ca părinții lor, el vrea să fie „cel mai important nepotul“ bunica ei, vrea să fie iubit și înțeles.

Dorința de contact si intimitate nu poate fi îndeplinită o dată pentru totdeauna. Acesta poate fi comparat cu senzatia de foame: atâta timp cât copilul este foame, el nu se poate gândi la nimic altceva, cu excepția produselor alimentare, dar după ce mănâncă la momentul eliberat de dorința lui și a devenit interesat de alte lucruri. Așa este și cu afecțiune: ne putem hrăni grija noastră a copilului, iar la momentul mintea sa eliberat de necesitatea de a scana în mod constant zona în căutare de contact și intimitate, și el va fi capabil să dedice energiile lor pentru studiul lumii.

Deci afectiune - este o necesitate, și în creștere - este un lux.

Responsabilitatea pentru munca pe atașament

În primul rând, este necesar să se elibereze copilul de a trebui să lucreze pe atașament. Este de datoria ta - pentru a asigura un contact suficient și de proximitate, copilul se pot relaxa știind că conexiunea este de încredere. Ai nevoie să își asume responsabilitatea pentru această relație să lucreze, pentru ei să aprofundeze, și pentru care se ocupă cu propriile lor nevoi nesatisfăcute.

De exemplu, atunci când te duci la locul de muncă, trebuie să înțeleagă că adevărata munca ta - păstra legătura. Aceasta este zona de responsabilitate, și sarcina dumneavoastră - pentru a vă asigura că, în timp ce sunt departe unul de altul, legătura dintre tine nu este slab. Același lucru este valabil și pentru păstrarea intimității emoționale. Este inacceptabil faptul că un copil a lucrat din greu pentru a face, ne-a plăcut să ne țină împreună și nu se deplasează departe de noi.

În relația cu copilul dumneavoastră nu ar trebui să fie reversibil, acest lucru nu este locul pentru a preda o responsabilitate copil. Hraniti responsabilitatea față de frații săi, surorile sau prietenii, dar o pereche de „părinte - copil“ numai părinții sunt responsabili pentru relația. Chiar dacă comportamentul copilului lasă mult de dorit, vă puteți exprima nemulțumirea lor, dar promisiunea trebuie să fie: „Nu-mi place ce se întâmplă, dar relația noastră, pentru că, indiferent ce se întâmplă“

Noi trebuie să ia inițiativa de a bloca comportamentul rău, atenua protecție, aprofunda afecțiunea.

Luați responsabilitatea pentru sentimentele și exprimarea emoțiilor tale

Copiii noștri sunt influență foarte mare asupra noastră. Copilul este foarte ușor de recunoscut că el este responsabil pentru faptul că mama mea a fost plâns, și tatăl meu furios. Trebuie să treacă pe emoțiile lor, astfel încât copilul nu avea teamă, că emoțiile noastre pot avea un impact negativ asupra relațiilor.

Copil luat prin surprindere de manifestările lor de proximitate

Oferă mai mult necesar

Singura modalitate de a vă asigura că copilul a fost sated afecțiune și ar putea lua o pauză de la locul de muncă pentru ao păstra - este să-i dea mai mult contact și intimitate decât are nevoie. Vor fi din nou necesar să se facă o paralelă cu sentimentul de foame.

Dacă ați fost vreodată la bufetele, banchete, știți că o atmosferă relaxată și o conversație relaxată între oaspeții este posibilă numai în cazul în care sunt îndeplinite două condiții: în primul rând, că produsele alimentare a fost suficientă, și anume mai mult oaspeții pot mânca, și, în al doilea rând, pentru oaspeții știa că, după 15 minute, mâncarea nu va dispărea, dar în timpul evenimentului va fi un număr suficient.

Și în atașament: propunerea trebuie să fie mai mare decât cererea.

Foarte des părinții devin furnizorii pasivi ai grijă și atenție „la cerere“. Noi da copilului ceea ce cere, și atunci când el cere. Îngrijire după cum este necesar, la cererea de ingrijire duce la faptul că tinerii de 6-7 ani, care nu au despărțit fizic de tatăl și mama sa, în același timp, care sunt părinții 24 de ore 7 zile pe săptămână, se comportă ca niște copii care nu au suficient grijă și atenție, care sunt în mod constant foame de afecțiune. Ei se agață de părinții lor, nu pot lăsa să plece, anxios, iar acești copii este foarte dificil de a educa.

Un cerc vicios: de la copil părinte pasiv devine mai exigente, dar mai exigente decât copilul, părintele devine mai pasiv, să reziste cerințelor copilului, iar copilul devine mai exigente.

Trebuie să ia inițiativa în propriile lor mâini. Noi nu trebuie să îndeplinească toate cerințele copiilor lor, dar suntem obligați să satisfacă toate nevoile lor. Are nevoie - este atașamentul, foame și frig. Atunci când copilul vrea să mănânce, să-l hrănească fără îndoială, atunci când este frig, îl va proteja atunci când cere de contact si intimitate ... i dau mai mult decât el cerșește. Fii generos, generos și de ajutor.

Asigurați-vă că copiii dumneavoastră ar putea fi în repaus și relaxare, să ne atât de mult încât, în cele din urmă, copilul relaxat în afecțiunile tale.

Nu toți copiii sunt, din păcate, poate fi umplut cu relaxare și de a lua în strânsă. Atunci când protecția împotriva vulnerabilităților sunt prea mari, inima copilului nu acceptă dragostea și grija noastră. Pentru a satisface o astfel de copil, la început, este necesar să se înmoaie inima lui, se topesc de protecție.

Un alt foarte important ca copilul a simțit că el dorește ca noi să se bucure. După cum Carl Jung a spus: „Căldura - un element vital pentru planta și pentru sufletul copilului.“ Lasă-ți ochii de multe ori radiant cu un zâmbet de admirație a copiilor lor.

Este important ca afecțiunea copilului perceput ca fiind de încredere și în condiții de siguranță

Chiar dacă am da copilului o mulțime de contact si intimitate, dar copilul nu percepe această proximitate ca un cadou, ca ceva care va fi mereu cu el, în cazul în care el a trăit în suspans, că mâine gradul de apropiere poate lua departe, atunci el nu va fi niciodată satisfăcută și relaxați-vă. Copiii nu sunt în măsură să fie responsabil pentru fiabilitatea atașament, doar un părinte poate face un copil să se simtă ca atașament - este o chestiune de curs, ceea ce el nu trebuie să se îngrijoreze.

Și trebuie să ne asigurăm să fie de bază în condiții de siguranță și sigur pentru copiii noștri, astfel încât acestea să se simtă cu noi, într-un loc sigur. În cazul în care copilul nu are o bază sigură de la care va fi posibil de a explora lumea, și în cazul în care acestea pot merge mereu înapoi, acesta nu se va simți în siguranță și invulnerabil.

Dezactivarea care poate fi împărțit

Lăsați copilul simte că relația - acestea sunt pentru totdeauna, că nimic nu te poate separa. Chiar și separarea finală, moartea poate fi acoperit: „Eu voi fi mereu pe mama ta. Voi fi mereu acolo (cel puțin emoțional) ". Divorțul, separarea părinților - „Sunt încă mama ta / tatăl tău. Mă tot gândesc la tine, te iubesc, gata de a avea grijă de tine. " Credința copilului, că nimic nu se va întâmpla afecțiunea - treaba ta, și nu este util să ne amintim că afecțiunea - acestea sunt cu noi pentru totdeauna.

Păstrați legătura fără crăpături și pauze. Chiar dacă nu se poate face fără insulte reciproce și revendicări, copilul trebuie să fie încrezător că relația ta este bine. Ca un înțelept băiat în vârstă de 7 ani: „Da, ne-am jurat cu tatăl meu, dar eu știu întotdeauna că tatăl meu începe mai întâi să pună cu mine.“

Relația ta ar trebui sa fie suficient de puternic pentru a rezista la „gravitatea“ a copilului. Una dintre cele mai comune cauze ale anxietății la copii, în special adolescenți, este atunci când simt că părinții lor sunt prea mult de o sarcină pe care părinții nu pot face față cu creșterea lor.

Fii atent cu fraze de genul: „Nu știu ce să fac cu tine“, „Ești de nesuportat“, „Când se va sfârși“?. Nu da copilul să se îndoiască că relația ta poate suporta greutatea educației sale nu este pentru părinții lui o povară.

Oh, și în cele din urmă: Crede in copilul tau

Nu încercați să-l schimbe și nu încercați să facă acest lucru ca el sa schimbat. Când un copil vine libertatea personală în sine nu se schimba, va veni în mod inevitabil, o dorință de a schimba. Investiția în confortul psihologic al copilului - aceasta este una dintre cele mai bune investiții în maturarea acestuia.

articole similare