33 de moduri de un scaun de copil pentru lecții, chiar dacă nu-i place că, fără insulte, învinuiri și moraliste
Cât de des părinții nu pot planta un copil pentru lecții. Și el părea în special a face totul pentru a nu începe să le. Adulții sunt supărat copil, ofensat, dar încă nu. De ce? Au trei motive școlari să se comporte în acest fel.
În primul rând, copiii de multe ori nu le place modul în care le obliga să învețe, și ei chiar și dintr-un sentiment de contradicție refuză să facă este ceva pe care noi insistăm.
În al doilea rând, copiii obosesc la școală și nu au timp să se relaxeze. Dacă conta tot timpul pe care copiii petrec în școală și petrece la locul de muncă, uneori se dovedește că ziua lor de lucru este mai mare decât cea a unui adult.
În al treilea rând, fac temele el doar nu este interesat. Și nu contează cum am încercat să-l convingă, așa cum nu a explicat necesitatea cunoașterii, este într-adevăr proces plictisitor, de multe ori de neînțeles, iar copilul nu-i place. Copilul își pierde puterea, ceea ce face sarcina. Încercarea de a se sustrage din aceasta, el încearcă inconștient să se protejeze de caz, care nu-i dea plăcere, dar ia departe de putere.
Prin urmare, pentru ca copilul a început să facă lecții cu plăcere, noi trebuie să rezolve mai întâi cele trei probleme.
Prima sarcină - nu să-l forțeze să învețe, și să inspire, să ridice motivația lui. Ajută-ți copilul să dorească să învețe, simt nevoia acestui caz, pentru a înțelege ce beneficii îi va da cunoștințele pe care le va fi capabil să le aplice ca o persoană competentă poate ajuta oamenii. Și atunci copilul are o dorinta naturala de a învăța și, în plus, el începe să simtă plăcerea de proces.
A doua sarcină - să observe cu atenție starea copilului și de a construi un modul de studiu, în conformitate cu activitatea sa. Dacă vom reuși să plantelor și un copil obosit pentru lecții, beneficiile acest lucru va fi încă un pic. Mai bine pentru a începe orice afacere într-o stare de spirit bună, relaxat, atunci va fi mai ușor de învățat.
A treia sarcină - să-l învețe să învețe să procesul de cunoaștere de sine a dat el plăcere a fost ușor și simplu și să dea putere. Aceasta este tocmai sarcina pe care școlile noastre nu sunt în măsură să rezolve, dar o puteți rezolva complet. Și crede-mă, nu este la fel de dificil cum pare la prima vedere. Și vom învăța cum să rezolve toate aceste probleme, din moment ce ești deja un membru al clubului „Copil Talentat“. Acest club este creat pentru tine și copii de ajutor, și toate acestea vor fi în lecțiile noastre viitoare.
Și astăzi vom vorbi despre cum să se ocupe cu prima provocare, și anume de a crește motivația și stima de sine pentru copil, astfel încât el însuși a vrut să ia decizia de a învăța.
Și pentru a face acest lucru, vom fi cu ajutorul întrebărilor.
- Ca de obicei, există o conversație cu studenții, care nu va face temele și joc de timp până seara, doar pentru a începe mai târziu?
- Ce adulți spun? Trebuie să învățăm pentru a obține note bune. Trebuie să învețe să asculte. ce spui adulți. Nu vei învăța, te pedepsit sau vei fi lipsit de orice. Ia un top cinci - a primit o promovare. Sau o altă opțiune. Mi-am petrecut toată puterea lui, și tu, prost, încă nu ai învățat. Stai jos chiar acum!
În general, nu multe opțiuni,. Și toate acestea - cele mai comune manipulări.
Adulții folosesc pur și simplu, puterea lor de a forța într-un fel copilul pentru a asculta tine, nu ezitati sa de ce un copil nu ascultă. Și nu-l asculta, pentru că nu este foarte clar și nu foarte interesant. În plus, copilul, care este adesea criticat, stima de sine foarte scăzută, și îl împiedică să studieze în continuare bine.
Astăzi, fără explicații lungi să-ți ofer un alt mod de a avea o conversație cu copilul dumneavoastră.
Această conversație nu este convingere, insulte, promisiuni, cursuri, pedepse și recompense, și vor exista întrebări.
Iar atunci când înveți să întreții conversația punând întrebări, copilul va începe să te asculte cu interes și va fi abordare mai responsabilă pentru afacerea lor.
De ce sunt atât de sigur? Pentru că știu că nimeni nu îi place, când a dictat condițiile și forțat să facă ceva, iar copiii nu sunt o excepție. Dar, ca în continuare să ia decizii ei înșiși și de a face ceea ce doresc. Întrebările pe care le-am sugera doar ajuta copiii să facă propriile decizii și să înceapă a face acest lucru, așa cum ei înșiși au decis. Și avem nevoie doar de pricepere directe gândurile lor și de a ajuta să ia o decizie în cunoștință de cauză, atunci copiii fac totul singuri.
Un adult care și-a însușit abilitatea de a pune întrebări, să fie întotdeauna în măsură să ia cu pricepere copilul la adoptarea unor soluții inteligente și, în același timp, pentru a ridica stima de sine a copilului. Pentru a face mai ușor de înțeles modul în care sunt puse întrebările, le-am pus în tabel. Desigur, doar pentru a învăța cum să vină cu întrebări adecvate pentru situația nu este ușor. Și vom fi siguri de a învăța acest lucru.
Dar astăzi, cel puțin vei vedea cât de mult pot fi diferite opțiuni pentru a pune o întrebare cu privire la studiile lor, în loc de încă o dată marait, „De câte ori spui, că e timpul să-mi fac temele!“
Întrebare - Propunere
Întrebare - avertisment