Fiul meu a fost de aproximativ 3 ani. Timp de aproape o jumătate de an ca el a prins cu criza de vârstă „mare și teribil“, următoarea etapă de separare. „Nu, nu vreau, nu, o fac eu, nu ajuta, ajuta, du-te afară, nu poți să-mi dai“ - toți părinții la un moment sau altul au auzit auzi ceva de genul asta mai mult decât o dată.
Sincer, eu sunt gata pentru ea - citește educatorii de articol pentru a înțelege complexitatea teoriei atașamentului, a fost aranjarea pe rafturi etapele de dezvoltare psihologică a copiilor și pare să fie foarte conștient ceea ce va trebui să se ocupe, atunci când fiul său va fi de peste 2,5 ani, ce probleme ne confruntăm sta în picioare și modul în care acest lucru ar trebui să fie manipulate în practică.
De fapt - am fost de așteptare pentru o baie mică. Meu copil acces de furie. El nu poate lua departe altcuiva acasă jucărie. Cartea sa rupt. Eu nu dau o prăjitură înainte de cină. Mă duc la locul de muncă și să uitați să cumpere pe drumul înapoi la Orange, care a promis. Apa de la robinet este turnat în direcția greșită.
Mingea nu se încadrează într-o cutie mică. Florile nu ar trebui să fie rupt. Nu poți apleca în afara ferestrei. Și nici magnet din plastic. În general, ați înțeles. La o anumită perioadă de a provoca resentimente copil, tristețe, resentimente, furie și furie necontrolată poate clipi aproape totul de pe dispozitivul fizic la interdicțiile parentale.
Da, de multe ori eu „cum era de așteptat“ - cad pe urmele lui, imbratisare (în cazul dat în mână), izbucnește tot ce simte, iar eu sunt aproape, atâta timp cât este necesar, până când lacrimile fac treaba, iar fiul, veselă și distractiv de fostul, nu va rula pe.
Dar eu, cum se spune, trăiesc. Este greu să recunosc, dar uneori îmi ridic vocea. Și plânge. Și rar, dar totuși eu spun cuvinte incorecte, încetând să ocupe în legătură cu copilul poziția de adult. Și eu pot veni pe scurt de contact, ignora cererea de a păstra tăcerea.
Pe scurt, fiul meu este greșit la fel de greșit poate fi trohletka. Și eu am greșit la fel de greșit poate fi un adult. În momente dificile pentru noi cel mai mult vreau să-mi cer scuze fiu. Cum ar fi, am provocat-o pe mine cine? El. Dar cine dintre noi să își ceară scuze mai întâi? Me. Până fiul învață să facă același lucru.
Pentru mine, am identificat trei motive pentru care ar trebui să ceară scuze copilului, în loc să aștepte până când o face mai întâi:
1. Cheia în relația cu copilul - noi.
Noi, părinții, la cârma și sunt responsabile pentru restaurarea comunicării în cazul unei pierderi temporare de contact. Dacă fiul mi-a scos din mine, și am țipat înapoi, nu am de gând să aștepte până când el cere scuze pentru ceea ce mi-a scos din mine. Mă duc să-mi cer scuze pentru că a strigat. Astfel, l-am dat să înțeleagă că relația noastră este un argument mai puternic, și sunt gata să vorbesc despre tot.
Dimpotrivă, vom arăta de exemplu, care cere iertare, atunci când sunt greșite - este permisă și nu este atât de înfricoșător. La început am fost frică să vorbească cu planul său de trei ani, „Am greșit, îmi pare rău că am țipat la tine. Iartă-mă. " Dar acest lucru este mai ușor decât pare, și aceasta este puterea noastră.
3. Altă zi nu am putut rezista, și a ridicat vocea, și fiul meu a spus: „Mamă, eu te iert pentru ce trebuie să țipe la mine.“
El mi-a dat să înțeleagă că el este dispus să accepte scuzele, pe plan intern deja iertat. Acești pași mici - de-al treilea motiv pentru care nu lăsa fiul ei fără regrete pentru acțiunile sau cuvintele sale. Sunt sigur că următorul pas ar fi ceva de genul, „Mamă, te rog să mă ierți, te-am înțepat în ochi cu un băț.“ Da, a fost cazul săptămâna trecută.