2 X 2 5 Dovezi - Studiu și Știință

set de numere spectaculoase. Cum sa arate orice, întotdeauna mă pun aceeași întrebare: de ce este? Răspunsul standard cu rădăcina pătrată - aceasta este pentru copii de la yaselek.

Mă întreb cine altcineva ar fi capabil să facă un truc similar in doar cifre pozitive, fără ajutorul de divizare de la zero?

Discutați cu un expert

Aceasta este o priveliște comună. Pentru a fi perfect sincer, semnul egal între cuvântul - aceasta este prima greșeală. Am stabilit noi înșine regula că 16 = 4 x 4, 5 x 25 = 5, că diferența dintre pătrate sunt egale între ele. Restul - rezultatul jocului de regulile noastre.

Iată o variantă fără a scoate rădăcinile, dar cu un jongler foarte intens de expresii matematice.

Deoarece a = a + b. obține identitate: a2 - b2 = (a - b) c

Dezvăluie paranteze: a2 - b2 = ac - bc

Adăugarea de ambele părți ale produsului ab. a2 + ab - b2 = ac - bc + ab

Se transferă dreptul b2. a2 + ab = ac - bc + ab + b2

Transferăm ac a plecat. a2 + ab - ac = ab - bc + b2

Micul gruppirovochka: a (a + b - c) = b (a + b - c)

Reducerea expresiei în paranteze: a = b

Din moment ce a și b - număr arbitrar, se pare că orice număr este orice număr. Personal, sunt în favoarea egalității :)))

Discutați cu un expert

Sunteți sigur că ceva nu înțelege, cu toate acestea, așa cum sunt eu însumi. Într-adevăr, se folosește o destul de comune printre jucatori si matematicieni de receptie - jonglerie. Răspunsul pentru a se potrivi condițiile problemei. Bazat pe toate netăgăduit egal cu 2 x 2 = 4. deystvielno, există infinit de multe opțiuni pentru a obține numărul 4, în cazul în care 2 x 2 dintre ele de prisos. Așa că Reciproca este de 4 x 2 = 2 nu este destul de matematic corect - aceasta este una dintre multele opțiuni. În acest exemplu, un astfel de bun venit este utilizat pentru unicul scop - pentru a impresiona publicul. Deși exemplu matematic este foarte interesant - nimeni nu într-adevăr nu se poate explica de ce acest lucru este așa și ceea ce este eroarea fundamentală.

Discutați cu un expert

Nu este dat! Dacă o! = 0.

construite în mod similar mai multă egalitate

și, de asemenea, dorim să trage o concluzie

Pe cine sunt calculate astfel de glume, surprize?

Face acest lucru cu bună știință - este comparabil cu crima. Regulile stabilite pentru toți aleși, de asemenea, doresc să-i pas înapoi și să inducă în eroare pe alții. Înșiși despre existența unor astfel de norme știu.

Cu toate acestea, este foarte modern, dacă atingeți elita noastră politică. De exemplu: Pentru a fura un nu-nu. Dar este furt. Și exemple de acest set, dacă te uiți la picturile site-ului.

Discutați cu un expert