5 lucruri pe care numai Dumnezeu știe
Cunoașterea omului nimic în comparație cu ceea ce știe Dumnezeu
Allah Atotputernicul spune în Sfântul Coran: „Allah singur are știința Ceasului, trimite în jos ploaia și știe ce se află în pântece. Nici un om nu știe că el va primi mâine, și nici o persoană nu știe în ce teren el va muri. Într-adevăr, Allah - Cunoașterea, All-Aware „(31:34).
Allah - Cel Atotputernic, Știutorul, Cel Prea Înalt. Are o cunoaștere cuprinzătoare și nelimitată a tot ceea ce este, a fost. Numai el știe ce se întâmplă în acest moment, ceea ce este un tăcut care se află în el. Cunoașterea omului nimic în comparație cu ceea ce știe Dumnezeu, și El știe totul.
Chiar și Mesagerul lui Allah (pacea fie asupra lui) a avut doar cunoștințele pe care a deschis pentru el Cel Prea Înalt. Coranul spune: „Spune:„Nu am nici o putere să vă aducă o favoare sau rănit ei înșiși, în cazul în care voia lui Allah. Dacă aș fi știut nevăzut, ei s-ar fi înmulțit pentru bine, și rău nu ar fi atins de mine. Cu toate acestea, eu - doar un prevenitor, și o veste bună credinciosilor „(7: 188).
Un om cunoscut doar că a izolat din cunoștințele sale infinit Atotputernic, el va ști doar ceea ce vrea Allah. Sunt multe lucruri despre care se știe doar are toate cunoștințele, dar printre ei sunt cinci, dintre care se spune în versetul precedent:
- Nimeni nu știe când ceasul Curții, altele decât Allah wa Ta'ala Subhanu.
- Nimeni nu știe când, unde și cât de mult ploaie vărsat din cer, ci Allah.
- Nimeni nu știe cu adevărat ce se întâmplă în uterul unei femei gravide, dar Cel Prea Înalt.
- Nici un om nu știe ce-l va aduce mâine, și ceea ce viitorul pentru el, altele decât Allah.
- Nimeni, cu excepția lui Allah Cel Atotputernic nu știe pe ce teren, când și cum să se oprească viața în această lume.
Cunoștințe despre cuprinzătoare a Atotputernicului în Coran este adesea menționată:
"... El cunoaște viitorul și trecutul ..." (2: 255).
„Dumnezeu știe că, în piept (de exemplu, ceea ce plotarea inimii)“ (64: 4).
„Să știți că Dumnezeu știe ceea ce este în inimile voastre (de exemplu, pe care le pun la cale)“ (2: 235).
„El are cheile de la cea mai profundă (adică, la cunoașterea ascuns), nimeni nu-i dar El știe. El știe (toate) ce este pe uscat și pe mare. Chiar foaie doar cade cu cunoștințele sale (adică wa conștient de fiecare foaie unde și când cade) „(6: 59).
„Cu adevărat, am creat mai sus voi șapte ceruri unul deasupra celuilalt. Noi nu am fost în întuneric cu privire la creaturile „(23: 17).
„Domnul tău nu este uituc (deoarece cunoașterea Lui este perfectă)“ (19: 64).
„El (adică Moise) a spus:“ Această cunoaștere (de exemplu, cunoașterea faptelor bune și rele și recompensa oamenii pentru faptele lor) - Domnul meu în Scripturi. Domnul meu nu face greșeli și nu uitați „(20: 50-51).
„Dumnezeul tău (de exemplu, obiect de cult, reverență și îndumnezeirea) este doar Allah, în afară de care nu există nici un dumnezeu demn de închinare (pentru că) El cuprinde toate lucrurile în cunoaștere“ (20: 98).
„El - Allah, și nu este nici unul demn de închinare afară de El, cunoscătorul nevăzut și văzut. El - cel Milostiv, Cel mai Milostiv (și, prin urmare, numai El este demn de închinare) „(59: 22-24).