Iată câteva lucruri pe care ar trebui să păstreze întotdeauna în minte proprietarii de câini timid și temător:
1. Cainele tau nu va fi niciodată un „partid-goer“.
Dacă ești timid sau câine prea excitabil, este posibil ca nu va fi capabil să meargă cu ea în locuri publice sau de a lua o plimbare în parc pentru câini. Cu ajutorul temerilor de formare bezkonfliktnoy de înaltă calitate pot fi mult reduse, dar cainele nu va fi sufletul oricărei companii, după cum nu ar vrea să. Și nu-ți fie rușine.
2. „formare“ nu ajută.
Mulți oameni te vor asigura că câine timid, timid sau excitabil trebuie să fie „un pic mai mult de formare.“ Vă pot spune cu certitudine, că nici o cantitate de „poslushki“ nu schimbă modul în care un câine se referă la lucruri care o sperie. Dacă voi învăța să fie fluent într-o limbă străină în cazul în care te ajută să scapi de frica de păianjeni? Exact aceleași temeri legate de formare și de ascultare câine.
Nu spun că nu ar trebui să tren câinele. Formarea unui câine să stea, stea, vin la comandă, etc. veți avea o mulțime de sprijin, în general, și de a lucra pe probleme, în special. Doar nu se așteaptă ca cunoașterea echipelor de câine se va schimba comportamentul.
3. Nu e vina ta (cea mai mare parte).
Poate că nu socializa câinele suficient în copilărie. Poate că au experimentat o experiență negativă în timpul temeri. Dar, în cele mai multe cazuri, oamenii trebuie să interacționeze cu câinii cu genetica rele sau caini care au experimentat unele evenimente traumatice înainte să apară în această casă.
Nu te repros pentru ceea ce câine timid. Mi se pare de multe ori mă gândesc, „Oh, dacă aș fi observat înainte,“ sau „dacă am făcut-o, nu ar fi atât de timid.“ Trebuie întotdeauna să urmăriți pentru tehnici bazate pe știință de câini de formare pentru a lucra cu anumite aspecte ale comportamentului câinelui dumneavoastră. De asemenea, într-adevăr poate ajuta clasa cu un antrenor competent, cu experiență. Profitați din plin de ceea ce se poate, stai departe de metode bazate pe pedeapsă, și să accepte faptul că va face greșeli. Poate că nu creează această problemă, dar poate deveni o parte a soluției.
În prezent, puteți ajuta la câini sperios și excitabile sunt mai bune decât oricând înainte. Cu toate acestea, eu încă o dată subliniez că este important de a alege un instructor bun. Dacă sunteți dispus să investească timp și efort pentru a lucra la modul în care câinele gândește și simte, veți vedea o schimbare uriașă.
Multe dintre „antrenori“ va trata câinii cu excitabile „corecturi“ și metode bazate pe pedeapsa, dar va exacerba doar răspunsul fricii.
5. câini Temandu sunt, de asemenea, membri importanți ai familiei, precum și toți ceilalți câini.