15 Și peste cele mai bune metode de cod scris superchitaemogo

În acest articol, cincisprezece cele mai importante și cele mai bune practici utilizate pentru a scrie cod care poate fi citit descris în detaliu.

Iată un alt exemplu, atunci când am apela o funcție de la o terță parte biblioteci:

2. indentare consecventă

Cred că știi deja că codul pe care trebuie indentare. Cu toate acestea, acest lucru este o idee bună doar dacă are sens stilul tau indentare consistente.

Există mai multe modalități de introducere a amprentei în cod.

Am folosit, de obicei, un număr metoda 2, dar recent a trecut la numărul metodei 1. Dar este o chestiune de gust. Nu există nici o cale de „cel mai bun“, care toți ar trebui să urmeze. De fapt, cel mai bun mod - să fie consecvente. Dacă - un membru al echipei sau pentru a face un cod de proiect, trebuie să urmați procesul care este utilizat în cadrul proiectului.

Metodele pentru introducerea indentare nu este întotdeauna unul dintre voi nu poate distinge pe deplin. Uneori, ele se amestecă reguli diferite. De exemplu, în codificare bretele standardele de deschidere PEAR "

De asemenea, rețineți că introducerea de umplutură utilizate patru spații în loc de file.

4. Codul Gruparea

Cel mai adesea sarcini diferite necesită mai multe linii de cod. Se recomandă să se mențină aceste sarcini în termen de blocuri separate de cod, cu unele spații între ele.

Aici este un exemplu simplu:

5. secvential de circuit aici

PHP în sine este, uneori, vinovat de faptul că nu ar trebui să fie un nume organigramelor:

strpos () vs. str_split ()

imagetypes () vs. image_type_to_extension ()

În primul rând, numele ar trebui să fie delimitate de cuvinte. Cele două opțiuni: Cele mai populare

CamelCase: prima literă a fiecărui cuvânt începe cu o literă de capital, cu excepția primului cuvânt.

subliniere: subliniere între cuvinte ca aici: mysql_real_escape_string ().

În cazul în care existența diferitelor opțiuni avem în aceeași situație ca și cu introducerea adânciturii, pe care am menționat mai devreme. În cazul în care proiectul urmează o anumită regulă, trebuie, de asemenea, să-l urmeze. În plus, unele platforme lingvistice tind să utilizeze o schemă specifică de denumire. De exemplu, în majoritatea codului Java va folosi numele în CamelCase, și în PHP - numele cu subliniere.

Aceste acorduri pot fi, de asemenea, amestecate. Unii preferă să folosească funcțiile procedurale și clase de subliniere numele și pentru numele metodelor - CamelCase:

Repet, nu există nici un fel de evident „cel mai bun“, cu excepția serial.

6.Printsip uSCAT

standuri pentru DRY nu te (non-recurente) Se repetă. De asemenea, cunoscut sub numele de DIE: Duplicarea este rău (Repetitia - rău).

Acest principiu prevede:

Scopul majorității aplicațiilor (sau computere în general) - pentru a automatiza sarcinile repetitive. Acest principiu trebuie respectat codul, chiar și în aplicații web. Aceeași bucată de cod nu trebuie să se repete din nou și din nou.

7. Evitați condiționale profund imbricate

Pentru a face lucrurile mai clare, trebuie să facă modificări în scopul de a reduce nivelul de imbricare:

8. limita lungimea liniilor

Foarte util pentru a evita scrierea de linii foarte lungi de cod.

Dacă urmați sfaturile pentru a „evita condiționale profund imbricate, aceasta va contribui, de asemenea, să se asigure că lungimea liniilor de cod rămâne în limite rezonabile.

9. Organizarea fișierelor și foldere

Punct de vedere tehnic, puteți scrie cod pentru întreaga aplicație într-un singur fișier. Dar, pentru a citi și de a sprijini aceasta va deveni un coșmar.

In timpul primelor mele proiecte de programare am învățat despre ideea de a crea „fișier inclus“. Cu toate acestea, am fost încă foarte departe de organizație. Am creat un «inc» dosar cu două fișiere în interiorul: db.php și functions.php. Odată cu creșterea a devenit un imens și dificil de a menține fișier funcții de aplicație.

Una dintre cele mai bune abordări la rezolvarea acestei probleme este de a utiliza framework'ov sau imitarea lor de a folosi o structură de foldere. Aici este CodeIgniter:

10. Numele succesive care intervin variabile

De obicei, numele de variabile ar trebui să fie informativ și să conțină unul sau mai multe cuvinte. Dar acest lucru nu se aplică în mod necesar la variabilele intermediare. Numele lor pot fi atât de scurt încât poate consta dintr-un singur caracter.

Se recomandă să se folosească același nume pentru variabilele intermediare care joacă același rol. Iată câteva exemple de modul în care am folosit pentru a le utiliza în codul:

11. cuvinte Scrierea SQL rezervate în majuscule

Interacțiunea cu bazele de date - o parte importanta a cele mai multe aplicații web. Dacă scrie interogări SQL încorporate în program, vă recomand să le păstreze ușor de citit.

Chiar dacă SQL cuvinte rezervate și numele de funcții sunt sensibile la majuscule, acestea sunt de obicei scrise cu litere de capital pentru a distinge de numele de tabele și coloane.

12. Cod separat și date

Aici este un alt principiu, care se aplică la aproape toate limbajele de programare în orice mediu. În cazul dezvoltării web, termenul „date“ înseamnă de obicei HTML de ieșire.

Atunci când mulți ani în urmă, pentru prima dată a lansat PHP, aceasta este cea mai mare parte văzută ca un motor șablon. Au mari HTML-fișiere cu câteva linii de cod in interiorul lor era un lucru obișnuit. Cu toate acestea, de-a lungul anilor s-au schimbat lucrurile și site-uri web au devenit mult mai dinamic și funcțional. Acum, codul - o mare parte a aplicațiilor Web, și amestecarea cu HTML - nu este o bună practică.

Puteți fie ei înșiși să adere la această regulă în cererea dumneavoastră, sau utilizați în dezvoltarea de instrumente suplimentare (motoare șablon, planurile-cadru sau CMS) și doar să respecte acordurile în ele.

Populare PHP freymvorki:

articole similare