Aceste plante pot fi transplantate la fiecare câțiva ani, ei rezista perfect condițiile apartamentelor cu aerul lor uscat, punerea cu lipsa de lumină și de udare neregulate. În general, planta ideala pentru persoanele foarte ocupate sau împrăștiate: cel mai dificil - grijă să cumpere, și numai în continuare, nu se va lua o mulțime de efort.
Se pune pe un pervaz de aloe a fost întotdeauna. Undeva între ficus și mușcate. Dar nu este apreciat pentru frumusetea lor si pentru vitalitatea excepțională și utilitatea. Prickly, splayed, agățându-se de cortina, dar extrem de tenace, gata să îndure orice greutăți și lipsuri - în căldura verii, iarna rece, umbră și soare, absența îndelungată de apă și sol pietros sărac. In acest vindecator minunat vindecă totul - de la o reducere a consumului.
Pentru titlul de „doctor al camerei“ cu aceasta planta concurează Kalanchoe. Acest membru al familiei Crassulaceae, perfect adaptat la lipsa de apă, care este stocată în frunzele lor cărnoase. Crassulaceae decorativ din cauza formei neobișnuite (și, adesea, pictura), frunze și, desigur, flori. Dimensiuni relativ mici, de obicei, ele au viu colorate petale și, de asemenea, colectate în inflorescențe mari, forme uneori foarte originale. În medicina populară, Kalanchoe are faima miracol leac aproape orice boală. Acest lucru nu este în întregime adevărat, deoarece Kalanchoe este creditat ca propriile sale proprietăți și avantaje ale aloe. Prin urmare, „rețete de acasă“ folosind Kalanchoe nu poate fi de încredere în mod necondiționat.
Crassula (Krasulya) a fost slava „copac bani.“ La fel de îngrijire nepretențioasă, acesta este considerat un simbol al prosperității și mascota Feng Shui, atragerea de bunăstare materială în casă. Puteți verifica cu ușurință cât de bine aceste recomandări: Crassula puțin probabil să se usuce chiar înveterat leneș.
Haworthias sau gavortsii (Haworthia) au caracteristici ideale în ceea ce privește „instalație pentru leneș“. Ei nu au nevoie de soare strălucitor, nu au nevoie de mult spațiu. Haworthias tolera chiar gafe de ingrijire si pe termen lung absența proprietarilor. Dar, în același timp, ele sunt destul, sunt foarte diverse și pot decora orice casa.
Tulichina (Euphorbia) - un „expert absolut în supraviețuire". Bogatia si varietatea formelor de viață ale acestor plante nu au nici un egal. Printre acestea pot fi găsite copaci piperniciți și arbuști spinoase, gigant, suculente stem, plante perene și anuale. Ele sunt uneori confundate cu un cactus. Dar, spre deosebire de nativii spinoase ale Americii, ei secreta o seva laptoasa. Prin urmare, unul dintre numele lor - Euphorbia. Compozitia latexul Euphorbia include cauciuc, aminoacizi, uleiuri esențiale, zaharuri și rășină. Rășinile a găsit o substanță otrăvitoare - euforbin. Prin urmare, aproape toate Euphorbia sunt otrăvitoare. Euforbin poate provoca arsuri, inflamații ale membranelor mucoase ale ochilor, nasului, disfunctii ale tractului gastro-intestinal. Când plantarea și propagarea acestor plante ar trebui să fie atent. Dar, din fericire, ele pot creste de ani de zile, fără a fi nevoie de transplant.
Ivy transformă nu numai peisajul, dar, de asemenea, în interior. Agățându-șireturile și corzi, cu atenție întinse de cabinet la ferestre, alpinism pereți, iedera este capabil de a decora camera cea cu aspect obișnuit. Este de mirare că este atât de mulți ani sunt incluse în cele 10 de plante de apartament cele mai iubite și mai populare?
La fel de impozitare sansevieriya. Pentru forma și culoarea oamenilor este numit „coada stiuca“, „limba Teschin“, „piele de șarpe“ și chiar „cânepă african“. frunze cărnoase dense servi ca un rezervor în care este ținut de apă, iar planta poate tolera cu ușurință perioadele de secetă tesut vodozapasayuschey datorate.
Un Tradescantia. Chlorophytum și ficus fitontsidnymi posedă proprietăți - capacitatea de a purifica aerul din interior.
Invitat în această fotografie - houseplant tseropegiya (Ceropegia), este foarte ușor de butași de rădăcină, solicitând o bucată de evacuare undeva cu prietenii. Mai ales dacă luați tija cu o îngroșare la partea de jos a tuberculilor-ca - nu are nevoie chiar de a pune în apă sau un substrat special. Doar pune în oala - nodulului începe rapid pentru a merge rădăcini.
Spune-mi, te rog, ce fel de plante este fotografiata cu spiderwort, cum ar fi saxifrage? Ea a dorit mult timp să-l cumpere, dar nu știu numele.
patru plante la sfârșitul listei care nu sunt nepretențioasă. uneori amuzant ca articolul este rescris, nu știe cum capricioasă sau nu o plantă, este foarte rău să fie numai experiența personală de mulți ani, atunci puteți scrie separat. Caut plante nepretențioase-umbra iubitoare și (de la vor fi puse în vânzare pentru ultimii cincisprezece ani) și până la prostia de masă pe site-urile, atât de rău (.
spune-mi cum să aibă grijă de ei kliviey.mne prezentat, infloreste frumos, vreau să salvați, și am inflorit
die falaenopsisy. dar puteți adăuga la nepretențios Nolin, filodendron, Reo, și tsissus tsiperus
Am aproape toți reprezentanții, inclusiv orhideya.Ya ei, fată săracă, ia scos pe faptul că ea a fost lăsată fără rădăcini voobsche.Zimu atât a stat în picioare și în primăvară a lansat 2 noi frunze și să prindă rădăcini, este astfel zhivuchaya.A alți membri ai acestei familii, în floare tot timpul anului, este foarte simplu și foarte frumos tsvety.Ne descurajează în tineri grădinari pentru a transporta în casă orhidei.Nichego complicate.
Un lucru uimitor sa întâmplat cu una dintre culorile mele. Fiica a adus acasă la pachet de flori, cineva a dat. Arăta, ca un crin. Ya Mama spune că va planta într-o oală pe pervazul ferestrei și postavlyu.Koroche, am aruncat pachetul și fericit uitat de el. Aproximativ trei săptămâni mai târziu. curățenie în camera ei, ciocnindu-se acest pachet, uita-te în interior, și apoi, tata, flori de o frumusețe extraordinară. Jardiniere în pachet, cu puțin sau deloc pământ, nimeni nu pune, si infloreste, dar încă mai place. Numai atunci rupe toate clasificările de plante pe internet, am aflat numele florii și a fost surprins de comanda, Clivia miniata este foarte dificil de a apela nepretențioasă.
Phalaenopsis într-adevăr, de la meu 9 ferestre 5 - la nord, ele sunt pentru mine - doar mântuirea, înflorit ca un nebun aproape tot timpul anului, cu pauze scurte de timp de aproape patru ani, udare când mă gândesc, foarte neregulate, dar molodechiki astfel suferință .
Zamioculcas - planta nu chiar capricios, dar ficus ma chinuie timp de 4 ani, apoi proskvozilo, fierbinte pe pervazul ferestrei, pe întuneric, frunzele pliu, apoi rândul său, galben, apoi Tupa stea ramuri goale, în general, nu știu ce să fac cu ea . Doar orhidee Phalaenopsis - au trăit în mea 9 luni (((((
Am un nepretențioasă-Zamia- cactus sedum geranium Calandiva Crassula rodie menta balsam murayya
Cel mai simplu este un cactus, și care a spus că Zamioculcas este foarte ușor de curățat, cumpăra un timp de două și în nici un fel, frunzele încep să se îngălbenească, și toate (chiar adăpate, deși nu apă)
Am dovedit a fi cea mai aichryson neprihotolivym. A supraviețuit într-un pahar de plastic pe jumătate umplut cu pământ, fără irigare în șase luni! De asemenea, a crescut în acest timp într-un copac destul. să fiu sincer, am crezut că era deja mort, și arunca mâinile nu au ajuns - în picioare în prezent pe pervazul ferestrei uitate.
Cu toate acestea, nimeni nu a amintit zamiakulkas.
Houseplant mai nepretențios este Nolin (Bokarneya) plantă, trebuie să nu fie transplantate, pentru adulți o dată la fiecare 5-6 ani, nu au nevoie pentru a pulveriza, este necesar! zasushivat la o mai bună creștere, udarea ar trebui să fie foarte rare, cameră cu aer uscat în apartamente urban doar un + mare pentru aceasta planta) iubește lumina, dar puteți difuza. singurul dezavantaj este că ai nevoie de ea să crească cu becuri mici, până la un picior de elefant imens) cea mai mare din viata mea))), sau să cumpere pentru adulți de plante destul de scump) este foarte frumos și neobișnuit pot spune exotice arată bine în orice interior.
Nu aș spune că nepriveredlevaya orhidee
Irina probabil Tillandsia se usuca din cauza udare insuficiente sau de aer uscat care harakrerno pentru sezonul de încălzire. În acest caz, începe să se usuce sfaturi de frunze, ele pot fi, de asemenea, îndoite în direcția orificiului de evacuare, în cazul în care mai umed.
Îngrijire are nevoie de toate culorile .u mine, chiar Impatiens cresc fara probleme.
KJCM, Pentru mine, de exemplu, la „nepretențios“ se referă mai mult de un punct - cum ar fi daca un tsiperus pe care o iubesc pisicile de plante). Dracaena marginata, de asemenea, o instalație de mare pentru oamenii lenesi. Foarte răbdare plante), dar pisicile place prea) și nu pierdeți Oxalis) Hoya De asemenea, nu s-ar fi dus la nepretențios, ei bine, nu mor, desigur, dar nu in fiecare flori. Am sooo o creștere lentă și nu Bloom. Sunt pe ferestrele de nord cresc perfect Ficus benjamina. în special nepestrye soiuri. Una că imaginea este mai capricioasă decât soiurile verzi simplu tolera mai rau seceta si lipsa luminii. Restul complet de acord, articol plante destul de nepretențioase) Vă mulțumesc)
Cel mai nesolicitant, Hardy, sănătos și fără griji este un laur, care dă frunze de dafin. Cu el nu vă faceți griji, cu exceptia circumcizie in fiecare an si vara pentru a trimite la țară, dacă doriți. Frunzisul cu un copac viu este mult mai bogată în aroma decât copacii uscate de borcane de gătit, plante estetica este de asemenea frumos, mai ales dacă se combină de plantare cu tot felul de aloe Kalanchoe în același vas, cu o stropitoare pentru a face greșeli pe ambele părți. Fertilizează frunze comune toamnă pot fi de orice copaci cu frunze căzătoare, pumn într-o pungă de poli pe lună.
Comici! Phalaenopsis atribuită nepretențios - trebuie să fie toate în culorile nu înțeleg. Case Phalaenopsis trei clase pentru al doilea an. plantă capricios Mega. Unul vase transparente în valoare de ceva = - de câte ori semenii săraci care sunt în goroshok opace transplantat după cumpărături într-un magazin. O udare o dată pe săptămână? Destul de simplu - curentul nu poate fi udate la întâmplare, iar dacă pierdeți timpul de udare - va arunca flori. Este mai bine tsipperusy și papirusuri. Asta este într-adevăr începe să vină. Le-am zasushivat și turnat vusmert - birou trăiesc ca și cum nimic nu sa întâmplat. În general, mai bine să înceapă cu tipurile care nu înfloresc - toate că, pentru a avea frunze decorative. Și apoi trecem la înflorire, IMHO.
această listă pot fi adăugate și bulbi, cum ar fi Amaryllis, ciocoi, amazoniană liliyu.I foarte mult, am învățat un nume nou.
vrem să știm
Nu utilizați drojdie în grădinărit, dacă da, cum
drojdie vie a fost agitată într-o găleată de apă caldă și se lasă timp de noapte (BUCKET PENTRU APA - 100 F) drojdie vie 0,5 KG razvozhu în 3 I de apă caldă, se lasă o zi, diluat în 25 litri de apă DRY DROJDIE 5 razvozhu T V 0.5 A aPELOR insista 2 ore, diluat în 25 litri de apă DRY dROJDIE 1 lingura 50 g rasa zahăr în 5 litri de apă caldă și insista zi. Concentrat diluat cu apă 1:10 NU GANDESTE drojdie fertilizării EFICIENTĂ