Perii, pensule

Perii și grija pentru ei

Pentru a vă asigura că periile au servit cât mai mult timp posibil, este suficient să respectați regulile foarte ușoare de îngrijire a acestora.

Perii pot varia într-o formă în funcție de destinația lor, dar toate constau din trei părți de bază: Bun păr, un capac de metal și un stilou. Parul poate fi natural sau sintetic. Capsula metalică este realizată, de obicei, din alamă aurită sau aurită, care nu rustă. Un mâner din lemn lăcuit sau vopsit poate fi lung sau scurt, plat sau rotund.

Perii Kunyi: cele mai scumpe și mai valoroase. Aceștia au păr foarte elastic din coada din marmea siberiană. Potrivit pentru acuarele și picturi pe mătase.

Perii de veveriță. din coada veverițelor rusești sau canadiene. Colectați o mulțime de vopsea și sunt adesea folosite pentru pictura pe ceramică.

Pensule de ferret: din blana unui dihor rus, polar sau chinezesc. Sunt deosebit de elastice, sunt recomandate pentru vopsirea în ulei.

Pensule de bere: folosite în principal pentru restaurare. Aceste perii sunt bune pentru a lucra cu vopsele moderat lichide.

Perii de perii: din păr de spinini de porci sau mistreți. Puternică și elastică, potrivită pentru pictura în ulei și pentru vopsirea diferitelor artizanale.

Pensule sintetice: au apărut în anii 1960. Pensulele sintetice moderne nu sunt inferioare în calitate de perie bună din păr natural. Vopseaua este distribuită uniform, frotiul este excelent. Potrivit pentru orice tehnică de vopsire și pentru orice suprafață. Ușor de curățat și încă nu strica.

Chiar și pensula cea mai scumpă se poate deteriora ușor dacă nu este curățată imediat după utilizare. Nu lăsați niciodată peria în apă în așa fel încât vârful să atingă partea inferioară a vasului. Utilizați un dispozitiv special cu spirale, care vă permite să păstrați peria suspendat într-un recipient cu apă, de exemplu, stand-suport pentru producătorul italian de perii Stamperia (art. KRPP).

Perii, pensule
Perii, pensule

Dacă utilizați vopsele acrilice, pigmenți sau acuarelă, clătiți abundent cu apă și ștergeți bara perie de săpun naturale, se deplasează peria în direcția de păr. În special, curățați frecvent marginea capsulei, unde se acumulează de obicei vopseaua, altfel peria își va pierde forma în timp.

Ștergeți peria cu un prosop sau șervețel și dați-i părului, ușor stoarcerea, forma originală cu degetele. Apoi păstrați peria într-o poziție verticală cu părul până la următoarea utilizare.

Pentru a elimina resturile de vopsea de ulei, perie, o cârpă curată îmbibată într-un diluant special și apoi se spală cu apă și săpun până când spuma este curat, fara urme de vopsea. Apoi, ștergeți-le, după cum este indicat mai sus.

Nu lăsați niciodată vârful periei ude în sus, deoarece apa poate penetra capsula, iar mânerul din lemn se va umfla din umiditate. Uscați periile, trecându-le printr-o cârpă sau șervețel. Păstrați-le departe de sursa de căldură. Când peria este uscată, puneți-o astfel încât firele să nu se sprijine pe suprafață.

- După o utilizare lungă, firele pot pierde forma originală.

Puteți îndepărta foarfeca îndoită sau peri proeminenți și astfel puteți restabili forma originală a părului. Este foarte important, așa cum am menționat deja, să respectați regulile de păstrare a pensulei. În cazul în care peria este ținută închisă cu un capac de barbă, atunci trebuie să vă asigurați că firele rămân separate, și nu se lipesc între ele, atunci când am pus pensula pe capacul îngust. Nu puteți pune perii periei să stea jos, uscat este mai bine în aer, asigurarea în condiții de siguranță (aici suntem din nou dispozitiv special foarte util cu spirale, care vă permite să țineți pensula suspendată, ca un stand-suport pentru producătorul italian de perii Stamperia - vezi mai sus). Numai pe perii uscate este posibil să se pună pe un capac și să se curețe într-un caz în care acestea vor fi depozitate orizontal. Perii roșii nu pot fi îndreptați, o astfel de perie va trebui înlocuită.

- Înainte de a începe să utilizați o perie nouă, trebuie să înmuiați miriștea.

- În timpul transportului este necesar să se protejeze firele.Magazin decupaj de Arta - cumpara ieftin (chiar și ieftin) hobby bunuri de livrare în Rusia: Krasnodar, Samara, Magadan, Vladimir, Volgograd, Ekaterinburg, Ufa, Krasnoyarsk, Soci, Tula, Surgut, Nizhnevartovsk, Khanty-Mansiysk, St. Petersburg, Usinsk (Komi), Kaliningrad, Rostov pe Don, Abakan (Khakassia), Kazan, Perm, Yaroslavl, Voronezh, Sverdlovsk, Yakutia, Nizhny Novgorod, Krasnoyarsk, Irkutsk, Ivanovo, Murmansk, Essentuki, Neryungri (Yakutia ), Orenburg, Novosibirsk, Moscova.

Articole similare