6 moduri simple de a servi ca o mama care a pierdut un copil

photo - Helena Soler

Un e mama a patru copii, nu am confrunta cu moartea copilului lor. Nu am fost familiarizat cu pustietatea dureroasă a pierderii unei fiice sau un fiu.

Dar, în ultimii 7 ani, am avut privilegiul să fie sfinți, împreună cu familiile îndoliate care au pierdut pe cineva care o iubea. Mulți dintre ei, dintre care unii au devenit prieteni apropiați unii cu alții, este mamele care au pierdut copiii lor. Din moment ce am fost prieteni cu aceste mame îndurerate, au trecut cu ei prin cele mai întunecate zile lor, am observat că acestea ar putea ajuta, si care cauzeaza doar durere.

In timp ce durerea este unic pentru fiecare mamă, aici sunt unele lucruri pe care le-am învățat.

1. Sunteți următor. Unii dintre noi se tem să interacționeze cu o mamă care și-a pierdut copilul, pentru că suntem mișcați de marele tăcut, și blocarea frica de a suna ca „Nu știu ce să spun.“ Și știi ce? Ești în companie bună. Pentru că nimeni nu știe ce să spună.

Dar nu este o veste bună, o mamă care este în doliu, nu se așteaptă de la tine că aveți combinația potrivită de cuvinte magice ca totul se va dovedi pentru binele. Nu există cuvinte în orice limbă a lumii, care va fi capabil să o facă. Ce mama cea mai mare nevoie, deci este în prezența ta. Adu-i o dieta „Coca-Cola.“ Trimite-i un mesaj ca un semn că te gândești la asta. Nu te mai aproape de casa ei și să stea lângă ea. Ascultați-i. Stai cu ea în tăcere. Întrebați despre starea inimii ei. În baia ei so faci. A dat-o ca un certificat de cadou la magazin. Scrie-i o scrisoare care să ateste că vă place cel mai mult la copilul ei. Ajut-o face din lucrurile copilului.

Mamele nu au nevoie de cuvintele tale corecte. Mamele trebuie să știe că ei sunt amintite și îngrijiți.

2. Discuție despre un copil mort. Este de înțeles că vă este frică să mai vorbim de mama unui copil pierdut, deci cum să facă trist ei. Vrei să-i salveze durerea. Dar mai mult disconfort, mai degrabă du-te cu tine, decât cu ea. Ea și atât de întristat și un alt memento de durerea ei nu o poziție mai slabă a face. De fapt, mai dureros pentru multe mame, atunci când prietenii și vecinii, iar personalul nu a menționat pierderea unui copil iubit.

Vrei să știi un secret? Cele mai multe mame care și-au pierdut un copil vă va spune că este mai bine să spui ceva jenant decât să nu spun nimic.

Și, la fel ca toate mamele, îndurerată mama este dispus să vorbească despre copilul dumneavoastră. Ea vrea să sărbătorească, amintiți-vă și plânge pentru ceea ce a fost un scump și distractiv, și provocator, și unic în copil, pe care îl iubește. Poate fi chiar frică să uite acele lucruri unice, mici, care fac copilul ei special.

Nu-ți fie teamă să vorbească despre fiul sau fiica ei.

3. Ascultă. Mama care a pierdut copilul ei nu poate fi mulți oameni care doresc sau ar putea să o asculte. soțul ei, sau părinte sau copil, frate sau se trece prin propria lui durere, și poate să nu fie în stare să fie cu ea într-un moment în care are nevoie cel mai mult.

Fii dispus să asculte. Las-o să știe că îți pasă de ea și doresc să asculte ce vrea să împartă cu tine: bun, rău, oribil. Abtine-te de la o dorinta naturala de a exprima opinia lor, atâta timp cât ești tu că nu va cere.

4. Nu stăvilească lacrimile. În cazul în care adulții din familia ta nu a fost confortabil cu emoțiile lor, atunci nu prea va fi confortabil cu ea. Nu lasa disconfortul suprima propria durere și tristețe mama care întristează.

În mod normal, în cazul în care ea a fost plâns.

În mod normal, dacă plângi.

Creați o atmosferă relaxată pentru necazul comun, care va deveni un cadou de vindecare pentru mamele care și-au pierdut copilul lor.

5. Rugați-vă cu mama ei. Aceeași teama că ne împiedică să interacționeze cu mamele îndoliate - „! Nu știu ce să spun“ - ne împiedică de a fi în măsură să se roage împreună cu ei. Ne temem că nu vom ști ce să se roage sau să vorbim despre ceva stupid. Și noi suntem destul de capabili de aceasta, da.

Dar rugăciunea - este un dar pe care o putem da mama ei, a cărui inimă dureri. Nu aveți cuvintele potrivite. Roagă-te în tăcere. Rugați-vă pentru o carte de rugăciuni. Să ne rugăm după Scripturi.

Rugăciunea amintește mamelor îndoliate că durerea lor nu-i pasa de tine sau de Dumnezeu.

6. Amintiți-vă și de a reveni la pierderea mamei. După săptămâni, luni și ani poate veni tentația de a crede că dacă nu-i amintesc de pierdere dureroasă, noi, astfel, acesta va oferi un serviciu fără a fi nevoie să se întoarcă la tema pierderii.

Este dificil să ne gândim la altceva, mai departe de adevăr.

Mamele nu uita. Mai mult decât atât, profetul Isaia folosește o hiperbolă foarte absurd pentru a demonstra memoria sfântă a lui Dumnezeu, „Do femeie sân uita copilul ei, astfel încât să nu milă de rodul pîntecelui ei?“ (Isaia 49:15).

Aici este un răspuns intuitiv: „Nu, bineînțeles că nu! Asta e imposibil! "

Profetul continuă: „Dar dacă ea uita, eu nu te voi uita.“ (Isaia 49:15).

Dumnezeu nu ne uităm în durerea noastră, pierdere și durere; și mama mea, că te iubesc, nu uita copilul. Ea nu-l va uita după înmormântare. Ea nu a uitat, când se va întoarce la locul de muncă. Ea nu va uita, atunci când dau naștere la un alt copil. Ea nu va uita niciodata.

Notă ziua de naștere a copilului și aniversarea morții sale în calendar, și, astfel, va fi capabil să continue să aibă o relație cu mama sa, care nu a uitat.

Știu cât de înfricoșător vă puteți simți atunci când sunt alături de o mamă care a pierdut un copil. Dar, în acest sens, să fie conștienți de faptul că nu sunteți singuri. Iar atunci când treci cu mamele lor durerea lor, prin prezenta, servi - fața, voce și corp - gura lui Dumnezeu însuși vorbind, „Eu nu te voi uita“ (Isaia 49:15).

articole similare