Beltikova Irina Petrovna
educator regiune MBDOU număr '14 Miner Sahalin
Obiectiv: Diseminarea experienței de predare privind utilizarea tehnologiilor de economisire de sanatate pentru a lucra cu copii de vârstă preșcolară.
dezvăluie valoarea tehnologiilor de economisire de sănătate;
familiarizarea lor cu procedura de;
împărtășesc o experiență personală în păstrarea sănătății copiilor preșcolari;
distribui experiență educațională cu privire la utilizarea tehnologiilor de economisire de sănătate;
pentru a familiariza profesorii cu elemente ale tehnologiilor medicale de economisire pentru a îmbunătăți nivelul de competență profesională.
Cursul de master - class:
„Bună ziua, soare de aur!
Bună ziua, cerul albastru!
Bună ziua, briza liber!
Buna ziua, un mic stejar!
Trăim într-o singură krayu-
Vă salut pe toți!
Bună ziua, toată țara mea!
Ne-am trezit foarte devreme,
Și vă urez bun venit!
Ajungem împreună într-un cerc și spune:
Bună mâna dreaptă - întinde înainte,
Bună mâna stângă - întinde înainte,
Salut, prietene - să luăm cu o mână la un vecin,
Salut, prietene - să luăm de altă parte,
Alo, alo cerc prietenos - leagăn de arme.
Suntem mână în mână, împreună suntem o trupa mare,
Poate fi mic - ghemuit,
Putem fi mai mult - te ridici,
Dar un nimeni nu va.
Mă bucur să văd că aveți o astfel de frumos, un fel, cu buna dispozitie! La această oră ne petrecem împreună. Să-l aduce bucurie și o mulțime de experiențe noi și interesante. Să ne plac unul altuia! Astăzi vom merge la magic „Țara de sănătate“
Nostru „Mama Natura“ face un adevărat fantastic, miracol magic - nașterea unui copil. Această creatură lipsit de apărare, omulețul, care au nevoie de protecția noastră, de îngrijire. Iar principala preocupare are grija de sanatatea lui. Din copilărie, copilul face ca tine, apoi o viață întreagă. Este de sănătate fizică, psihologică și morală.
Vă sugerez de ceva timp să se imagineze ca copii și te să se simtă ca în jocuri, exerciții, vă va distrage atenția de la sarcina de forfota adulților ridica starea ta de spirit, oboseala dispar. Toate jocurile, exerciții pe care le vom efectua, sunt tehnologii de economisire de sănătate. Obiectivele pe care voi dezvălui la tine în această călătorie. Relaxează-te, reîncarna.
„eroi fantastice runaround“
Scopul: de a dezvolta mișcări expresive ale copiilor, looseness emoțională, grup de coeziune hrăni.
Mutarea în jurul valorii de a descrie personaje de basm (Pinocchio, Alice Fox, etc.)
Joc: „Emoțiile în oglindă“
Afișarea și reflectă stările emoționale anterior în perechi.
Obiectiv: Pentru a învăța pe copii să recunoască diferite stări emoționale, pentru a le imita, pentru a dezvolta empatie.
Tot ce sunt relaxate, a vizitat eroii fantastic, iar acum propun să-și continue călătoria noastră
„Calea de Sănătate“ Scopul. Prevenirea platfus "
Decolarea pantofii dupa ce merge pe calea pe care am pus piciorul pe moale „covor teren de aeroport„, deoarece, în călătoria vom zbura într-un balon. Drumul este lung, necesita rezistenta. Desenați warm-up din toate părțile corpului.
„Muzicale warm-up cu soarele și păpușa Vasilinka“
Fly de mare - să caute mai departe. „Gimnastica pentru ochi“
Suntem pregătiți fizic și emoțional pentru călătorie. Dar balon nostru nu este gata pentru a acoperi, trebuie să-l umple cu aer. Mă puteți ajuta? Hai să verificăm modul în care suntem Inspira corect sau greșit și expirati de aer.
„Gimnastica de respirație“ Scop: Scopul exerciții de respirație - întărirea sistemului imunitar, ceea ce înseamnă că prevenirea, infecții respiratorii acute în special. Pentru a se angaja într-o încăpere bine aerisită, pe stradă.
„Baloane“, „bule într-un pahar de apă“
Toate noastre balon gata de zbor, luând cu el valorile vieții, ei vor veni la îndemână. (Sănătate, dragoste, bani, apartament, decorare)
(Sună muzică liniștită, baloane de ridicare imagini.)
Neașteptat sa întâmplat. balon nostru pierde din înălțime cheltui alternativ descărcarea de balast. Uită-te la ceea ce este important și necesar ca ai.
(Sunete de muzică de zbor de calm)
Uita-te in jos, grădinița noastră sub noi. Și nu doar o grădiniță, și „sănătate țară.“ În grădina noastră de a avea grijă ca copiii cresc sănătoși. Și pentru aceasta tehnologie ce se uite și amintiți-vă de economisire de sănătate utilizat aici. Ce ați întâlnit în timpul zborului nostru.
Prezentare. Obiectiv: Pentru a extinde cunoașterea educatorilor cu privire la diferitele tehnologii de economisire de sănătate.
Zborul nostru este finalizată, vă rugăm să închideți ochii vom face o aterizare. (Zgomot de mare cu acompaniament muzical)
Obiectiv: păstrarea sănătății fizice și mentale a copiilor preșcolari.
Dezvoltarea de imaginație, gândire creativă.
- Eliminarea stresului emoțional.
- formare tehnici de educatori samorasslableniya.
- Antreneaza Dexteritate reglementa răspunsurile lor comportamentale.
- - Calmant și organizarea de copii excitat (memo).
- Crearea unui fond de starea de spirit pozitiva.
Deschide ochii și bucurați-vă de vedere al mării noastre, pe plaja pe care ne-am dus în jos pe minge.
Ne-am dus înapoi la grădiniță sa natală, care zboară peste care a aflat despre utilizarea tehnologiilor de economisire a sănătății
Fixarea și consolidarea cunoștințelor. „Raze de soare“
Am citit cu unele tehnologii de economisire de sănătate pe care le folosesc în munca mea. Și acum am să completeze „rază de soare“, o tehnologie care nu vă va lăsa indiferenți. Ia fiecare rază de tehnologie de scriere și posibilitatea de a utiliza în activitatea lor.
Iar în încheierea întâlnirii noastre, aș dori să vă reamintesc că sănătatea mintală este pusă în familie. tradiții de familie, normele de comportament, iubirea aproapelui.
Și noi suntem o familie fericită, o familie de profesori. Și tradiția familiei, vă invit la samovar, care servește tort. După o chayapitiya comună în familie, creând o atmosferă prietenoasă, confortabilă, impact favorabil asupra sănătății psihice a familiei. Noi nu uita despre el și să efectueze interviuri cu părinții copiilor tăi.
Vă mulțumesc pentru atenție