Pe YouTube există un canal bun în limba engleză, numit Învață Grădinărit organice la GrowingYourGreens. De lider John Kohler împărtășește experiența ei de creștere în grădina sa în Hawaii, vine în vizită la alți cultivatori, care vizitează expoziții.
1. Alimente - una dintre nevoile de bază ale omului.
Împreună cu apă și adăpost, aveți nevoie de hrană pentru a supraviețui, și cu ea, te afli la mila altor persoane care cresc mancarea. De la companiile care produc alimente dumneavoastră. În acest sens, dacă nu ați petrecut timp de învățare modalitățile de creștere alimente proprii, nu ai nici o idee despre ceea ce este atât de important în viața ta, pentru că nu sunt în măsură să ofere hrană pentru ei și familia lor.Există cu siguranță diferite „pranoedenie“ sau „solntseedenie“, ale căror aderenți nu au nevoie de hrană, dar acest lucru nu este văzut ca o soluție reală pentru această problemă, astfel încât să crească propria lor hrană, câștiga putere. Nu fi ignorant. Puteți afla, și multe vă poate ajuta cu acest lucru.
2. Sănătate.
Nu mai multe alimente sănătoase pe planetă decât alimentele pe care le-ați crescut acasă în curtea din spate, la cabana, în pădure sa-grădină sau de oriunde altundeva. De ce?În primul rând, pentru că atunci când vă dezvoltați-vă, nu pulverizați pesticide, vă pune în substanțele chimice inutile de sol. Vă trateze cu atenție îngrășămintele folosite, tu compost sau ceea ce este considerat adecvat prin furnizarea mineralelor necesare solul.
În al doilea rând, să faci colecta mâncarea, apoi la dreptul ei de a utiliza în produsele alimentare. Există studii care arată că 24 de ore de la recoltarea de 50% din proprietățile benefice ale plantelor se pierde. Și cei mai mulți oameni nu au nici o idee despre beneficiile acestor proprietăți pierdute. Dar de ce nu-l schimba cu atat mai bine, adăugând în viața lor toate beneficiile posibile de cea mai înaltă calitate produse alimentare?
Mâncarea este de o calitate mai bună este cultivat pe cont propriu, iar acesta este cel de-al doilea motiv cel mai important pe care am început să crească propria lor hrană. În societatea modernă, numărul persoanelor care suferă de obezitate, excesul de greutate, pierde forma fizică, este în creștere rapidă. Iar motivul este că oamenii nu mănâncă mâncarea pe care natura le oferă.
Toate animalele dezlega pe pământ mânca alimente naturale - chiar la fața locului, direct din plante vii. Ei nu rupe mâncare pentru a transporta acasă. Ei nu-l puneți în frigider și nu-l trimite în întreaga țară, apoi să-l cumpere, și apoi să mănânce. Ei mănâncă-l proaspete! Și ar trebui să avem, de asemenea, proaspete noastre alimentare!
Un alt motiv pentru care devin mai sănătos prin creșterea propria lor hrană: mutați. Oamenii sunt supraponderali, deoarece ei mananca cartofi, culcat pe canapea și vizionarea unui joc de fotbal. Ei nu lucrează cu o lopată sau o sapa, nu remorcarea compost sau alte gravitate, acestea nu funcționează.
Atunci când lucrați în grădina dumneavoastră, sunt activi fizic, creșterea muschii lor, in curs de dezvoltare rezistenta lui. Uneori lucrează în grădină ia o zi întreagă într-un rând, plus mănânci sănătos. Soarele strălucește în ochi, pe fata si corpul liber vă creați vitamina D. Știați că, în timpul nostru există un deficit foarte mare de vitamina D din cauza faptului că oamenii nu primesc suficient de lumina soarelui?
Astfel, un alt motiv important pentru auto-cultivare a alimentelor - acesta este un aspect al sănătății.
3. Salvare.
Gradinarit economisește banii. Am auzit în mod regulat noutăți despre creșterea prețurilor la produsele alimentare din cauza unor dezastre meteorologice (înghețurile din Mexic) sau o schimbare politică. Creșterea prețurilor de legume atrage după sine o creștere a prețurilor de carne și așa mai departe.De ce nu cresc unele dintre produsele la domiciliu? Aceleași plante care pot crește cu ușurință în bucătărie pe tot parcursul anului, dar pe care le cumperi de la supermarket 2-3 dolari pe bucata. Pentru bani pentru o lungă perioadă de timp ar putea cumpăra un container pentru creștere și semințe, și începe să crească verdeață aproape gratuit hrișcă, sau de grâu, sau condimente. Există o mulțime de opțiuni!
Gustul - acesta este un motiv imens de ce mulți oameni (inclusiv eu) au fost crescute ei insisi alimente. Mulți oameni nu pot avea grijă de sănătate, mediu și economisirea de bani. Dar ceea ce le pasă cu adevărat - este gustul.Dacă ați gustat vreodată de roșii de casă, și a comparat-o cu roșiile din magazin, atunci știi că nu există nici o comparație! Acum, imaginați-vă că totul poate fi, astfel încât o astfel de diferență nu este numai în tomate.
De exemplu, varza mea. Știi, ieri am târât lăzi de varză în creștere în camera de zi în sine, pentru a lăsa oamenii să știe diferența. Am tratat oamenii din această varză, fără adăugiri și modificări - direct din grădină. Am vrut să deschidă ochii oamenilor, și m-au înțeles. Oamenii mi-au spus: „Wow, John varza ta uimitor de dulce nu am mai venit peste acest lucru în supermarket!“. La care am răspuns: „Ei bine, ai dreptate mancarea a fost ambalate și transportate în întreaga țară a fost o săptămână de atunci, așa cum este colectat și cu același punct în calitatea nutrițională a început să scadă, și cu ei gust .... "
Noi spunem că este imposibil să se înghețe roșiile, deoarece acestea pierd gustul. Dar același lucru se întâmplă cu toate plantele. Toate produsele alimentare noastre după congelare pierde aroma. Cele mai bune verdeturi - Greens.
5. Pride.
Un alt avantaj bun de auto-cultivare a alimentelor - mândria de proprietate, sau, mai precis, cultivarea de mândrie.Știi, atunci când faci masina ta - repara frânele, schimbarea uleiului sau a fluidului în transmisie, ceva creat, - apoi mai târziu, atunci când conduceți în mașină, ai un simt foarte diferit ea. Te simti ca ea merge mai bine. Și tu spui: „Da, sunt în mașina mea Uită-te la mine!“
Același lucru se întâmplă atunci când faci ceva pentru a produce, de exemplu, să crească legume. Te simți o parte din el, pe care le-ați făcut cu propriile lor mâini, pe care le-au crescut. Te simți mândru de ceea ce sunt în măsură să crească nimic.
Știi, când am fost adus în camera de zi varza, în interior am fost entuziasmat: „Da, este m-am adus!“ Și oamenii erau uimiți. Dar mesajul meu a fost: „Tu, de asemenea, poate crește o poti face prea, poți să faci să crească propria lor hrană ...“
Deci, producția de alimente proprii ajută în mod semnificativ la imbunatatirea stima de sine. Eu nu am de gând să susțin că toate problemele cu stima de sine poate fi rezolvată prin cultivarea legumelor. Dar, cu siguranță, poate ajuta serios.
6. Planeta.
Un alt motiv pentru care trebuie să crească propria lor hrană este că este bine pentru planetă. Credeți sau nu într-o scufundarea la nivel mondial, dar existența pe pământ de mai multe plante, plante aromatice pot fi doar în beneficiul planetei noastre.Nu poți nega dispariția pădurii tropicale într-un ritm incredibil. Și știi ce este principalul motiv pentru dispariția pădurilor tropicale? Această tăiere le ca pășune pentru vite. Și dacă nu ar fi fost o astfel de cerere pentru carne, probabil că nu ar fi fost o astfel de distrugere rapidă a pădurilor.
Așa că „vot cu dolari lor.“ Crească mai mult decât propria lor hrană, mânca cele care au crescut, ajută la reducerea industriei mari. Cultivarea propria mâncare, salvați planeta!
Mai mult salvați de combustibil. De exemplu, dacă locuiți în New York, distanța până la locurile în care produsele alimentare sunt cultivate în mod obișnuit în timpul iernii - California si Mexic - mii de mile. Consumul de combustibil, dioxidul de carbon este eliberat.
În cultivarea industrială utilizează diverse produse petrochimice, derivate din petrol. Știm că astăzi societatea noastră este la vârf de producție de petrol, ceea ce înseamnă că numai în continuare în jos. din resursele planetei noastre nu sunt infinite, și conservarea acestor resurse - aceasta este cauza noastră comună, care afectează pe toată lumea.
plus la motivul precedent. Stratul superior al planetei nutrienților din sol, de asemenea, epuizate.Când sunt în creștere de alimente în grădina dumneavoastră, vă îmbogăți solul. Nu mă refer la o recuperare miraculoasă, sau de a utiliza aceleași produse petrochimice și îngrășăminte.
Vorbesc despre crearea de sol în mod corespunzător. Cel mai bun îngrășământ nu este vândut în pachete. Cel mai bun sol ce faci tu însuți, greblat frunze, murdărie, gunoi de grajd și compost. Creezi acest sol fertil. Adăugarea de făină de oase, minerale ocean și așa mai departe, vă reînnoiți, re sol mineralizuete de pe planetă. Ai face planeta noastră mai sănătoasă. Un bărbat, în aceeași grădină.
8. Utilizarea alimentelor vii.
Am spus deja despre beneficiile de sănătate, dar aici vom lua în considerare mai mult un aspect. Puteți explora diferite studii care au comparat utilitatea legumelor cultivate industrial pe utilitatea legume cultivate la domiciliu. În cele mai multe cazuri, acasă-a făcut mai sănătoase alimente, și nu este vorba doar de vitamine și minerale.Există și alte lucruri în afară de produsele alimentare care intră în sol și apoi plante. Există intenția de iubire - ceva ce impregnați mancarea prin creșterea ei. Iti place mancarea, și ea te iubește în schimb.
Cele mai multe grădinari nu contribuie la îngrășăminte chimice din sol. Acestea se referă la solul lor diferit. La urma urmei, sănătos și nutritiv solul lor, plantele mai sănătoase și mai nutritive vor. Și prin creșterea propria lor hrană, vă va face solul sănătos posibil. Și acest lucru înseamnă că legumele sunt la fel de sănătos posibil.
Există un astfel de lucru ca „Prana“ sau „chi“ - în funcție de țara în care ați crescut. În Germania se numește „bio-fotoni.“ Unii numesc această „forță de viață“ sau „energie de viață“. Noi toți - ființe energetice și produsele alimentare noastre, în plus față de vitamine și minerale, conțin această energie.
În știința tradițională, care nu are nume. Dar atunci când rupe un aliment viu, și atunci când mâncați alimente vii, această forță de viață este transferată la tine.
Oamenii de știință au un astfel de lucru - „fotografia Kirlian“. Dacă luați o fotografie de ea într-un mod special produsele alimentare, care este în viață, veți vedea modul în care această energie este radiată de alimente. Și dacă luați o fotografie de aceeași mâncare, dar care a fost denaturat (de exemplu, gătită într-un cuptor cu microunde), atunci această energie este în fotografie este pur și simplu nu.
Vrei să fii în viață, consumul de alimente vii, sau nu doriți să fie în viață, consumul de alimente care nu este în viață? Deci, repet: în creștere alimente proprii vă permite să trăiască foarte, foarte hrănitoare, foarte bogat în bio-fotoni alimente.
Copiii - semințele noastre, generațiile noastre viitoare. În cazul în care copiii americani de azi cere, în cazul în care nu mâncarea, cele mai multe dintre ele vor spune că de la McDonalds. Unii ar putea spune că de la magazin alimentar. Dar pun pariu că nimeni nu poate spune că de la Mama Pământ. Cu toate acestea, produsele alimentare vine la noi este de pe pământ, de pe pământ.Acum, noi toți trăim într-o societate în care se crede că produsele alimentare vine într-un ambalaj că produsele alimentare vine de la magazin alimentar. Și cei mai mulți oameni nu cresc propria lor hrană, deoarece ei merg la magazinele alimentare pentru hrana lor. Sper să fie unul dintre cei care ajuta oamenii fac această schimbare, pentru a realiza că produsele alimentare se naște pe pământ, ca să aibă dreptul de a crește propria lor hrană.
Deci, hai să o facem pentru copiii noștri. Să ne amintim din nou despre obezitate. Dacă o persoană va mânca la treizeci de zile consecutive McDonald, tensiunea arterială a crescut foarte mult. Apropo, există un astfel de film „Super Size Me“ (Super Size Me - literalmente: Am dimensiuni mari), în cazul în care tipul mănâncă treizeci de zile de la McDonalds, și vine la rezultate triste. Dumnezeul meu, sănătatea lui este în declin!
Și alimente de la magazin poate într-o măsură mai mică, dar încă nu merge în favoarea ta. În orice caz, în comparație cu cultivate propria lor hrană.
10. Varietatea.
Dacă te uiți în mod regulat la canalul meu, atunci sunt susceptibile de a întâlni în mai multe episoade cu legume, plante, din care n-ai mai auzit. Vă arăt asta în mod specific, pentru că eu sunt conștient Adăugați varietate viața lor. Vreau să spun că diversitatea este foarte condimentul vietii. Îmi place diversitatea, îmi place să crească diferite fructe și legume, deoarece diferite produse alimentare, în primul rând, are un gust diferit.Probabil te gândești, „Ei bine, da, este atât de plictisitor - să Crești numai salată și varză ..“ Ei bine, da, am o salată și varză, din care te-ai plictisit. Dar, încercați să crească porumb sau stejar arcuit, sau orice copac pestriț shpinatovoe violet, sau unele purslane de aur. Sunt atât de multe plante diferite, cu totul nebun pe care le pot dezvolta. Și toate au diferite arome, texturi diferite, gusturi diferite, și, mai important, proprietăți nutritive diferite.
Și când crești tu însuți, și te alegi ceea ce mananci. Atunci când permiteți ca altcineva să crească mâncarea ta, tu (ghici ce?) Lăsați-l să aleagă ceea ce mananci. Corect? La urma urmei, fermierii cresc ceea ce ei pot vinde. Ei nu se vor angaja în cultivarea care cu greu vinde. Ei nu vor risca încercarea de a vinde ceva ce oamenii nu au mâncat.
Deci, prin creșterea lor proprii legume și fructe, veți obține o varietate. O varietate de nutrienti, o varietate de senzații, gusturi, arome.
Și știi ce? Unele dintre aceste sentimente doar nebun! De exemplu, în acest an, sentimentul meu preferat am primit de la litchi roșii sunt la starea lor coapte. Oh, Doamne, ei sunt atât de bine! Acestea sunt incredibil de bune! Pur și simplu nu pot să aștept recolta de anul viitor, Dumnezeul meu!
11. Comunitate.
Un alt beneficiu al auto-cultivare a alimentelor lor - este crearea comunității.
În plus, există oameni care trec prin grădina mea cu mașina, stația de ceas, iar a doua zi am observat o activitate nouă pe site-ul meu - oamenii merg acolo pentru a afla mai multe despre propria lor tot mai mare de alimente, ei sunt interesați. În jurul lor, apoi au format, de asemenea, comunitate.Am participa, de asemenea, diverse expoziții, evenimente tematice, pentru a interacționa în continuare cu oamenii și mai mult pentru a dezvolta comunitatea.
Știi, cred că, în timpul nostru, oamenii vorbind unit în declin. Desigur, dacă locuiți într-un sat sau un mic oraș în care toată lumea știe reciproc - este minunat. Dar, în marile orașe, oamenii de multe ori nici măcar nu știu vecinii lor.
Și știi ce? Societatea noastră în sine este de a face acest lucru pentru noi, mass-media noastre ne fac. Ei ne împart. Cu toții trăim viața noastră individuală a consumatorilor pootdelnosti. Ei bine, știi: cumpărături, cumpărături, stând acasă, ma uit la TV.
Cu toate acestea, este încă o comunitate în curs de dezvoltare, într-un fel unite. Contrar tendinței societății de a diviziunii.
Vă amintiți cuvintele celebre ale „divide și cucerește“? Este ceva să se gândească - „divide et impera“.
12. Investiții.
Și ultimul motiv (din cele pe care le amintesc), pentru care nu este angajat în creștere propria lor hrană este după cum urmează: în creștere propria lor hrană - aceasta este cea mai bună investiție pe care le puteți face pe această planetă.Știi, investind stocul lor de bani, puteți depinde întotdeauna de această piață. El poate urca, poate cădea. Puteți merge rupt. Dar a investi banii lor în cultivare, vei câștiga întotdeauna. De ce? Ei bine, motivele pentru care întotdeauna câștiga - acestea sunt motive de unsprezece am enumerate mai sus: vei fi mai sănătos, ești salvarea planetei și dincolo.
Aveți posibilitatea de a vinde surplusul și să se întoarcă modul în care investiția. Puteți salva semințele. Știi, zece semințe sunt, uneori, în valoare de un cuplu de dolari. Și planta produce mii de seminte. Nu e grozav?
Investiți în viitorul planetei, viitorul copiilor în viitorul tău! Continuă să crească!