Viteza de citire - o abilitate care este surprinzător de ușor de pompat. Puteți îmbunătăți viteza, folosind un software special sau de a vizita pentru cursuri de citire de viteză
In acest articol - aproximativ 5 tehnici de bază de citire de viteză pe care le puteți afla pentru tine!
Deci, aici sunt:
Nu mai se pronunță cuvintele în capul meu
Apropo, mulți au obiceiul chiar mai teribil se pronunță textul cu voce tare în timp ce citesc. Acest lucru incetineste procesul de lectură mai mult decât pronunțarea gândurile în capul meu. Subvocalization - un obicei comun pentru majoritatea oamenilor. Când citesc, ne place să „audă“ toate cuvintele creierului. Încearcă să scape de acest obicei, iar viteza de citire dvs. va crește de mai multe ori! Tot ce trebuie să faceți - este de a opri mecanismul de pronunție a textului în capul tău. Încercați-l în timp ce citesc guma de mestecat, molfăi sub răsuflarea (verificați dacă le ajuta!), Sau chiar să mănânce.
Evitați „întoarcere“
Când am citit, avem tendința să ne întoarcem prin ochii înapoi și să mă opresc la cuvintele pe care tocmai am citit. Acest lucru ne încetinește în mod semnificativ. Din păcate, singura modalitate de a scăpa de acest obicei - să recunosc că o faci și să se stabilească atunci când o faci.
Ferește-te pentru text
Una dintre tehnicile cele mai uimitoare pentru viteza de citire - «meta de ghidare» (de urmărire a textului). Amintiți-vă cum în școală, citind textul, ai condus un deget / creion pe ea și ați vizionat mișcarea capului? Deci, această poveste este vorba. Se pare că această metodă accelerează în mod serios procesul de citire. Nu uitați să se concentreze pe fiecare cuvânt, dacă doriți să stocați informațiile primite.
Există și alte opțiuni:
Treci acele site-uri (sau capitole), nu aveți nevoie
Un alt truc care mărește viteza de citire - să nu pierdeți informații corecte. Așa cum a spus odată fostul prim-ministru britanic Arthur Dzheyms Balfur: „Omul are arta de a citi doar pe jumătate, în cazul în care nu a adăugat la faptul că abilitatea de a sări peste textul nedorit.“
Sar peste text inutile este una dintre metodele de citire de viteză, și, deși nu este cel mai bun mod pentru studenți, dar, de exemplu, pentru oamenii de știință interesați numai în anumite părți ale unei cărți, metoda este excelent economisește timp. Profesorul David Davis a împărtășit strategia pentru skimming eficientă:
1. Începeți cu introducerea sau prefață. le citiți cu atenție pentru a înțelege ceea ce caracteristica principală a cărții, și în cazul în care informațiile necesare pentru tine.
2. Citiți ultimul capitol sau concluzie.
3. Du-te peste toate capetele și să citească primul și ultimul paragraf.
Anul trecut, Dzhef Rayan a pus propriul bar în 366 cărți pe care le-a citit într-un an. Acest obiectiv pare improbabil, dar nu știi cum a ajuns Ryan:
Ideea de a citi o carte de o zi, de la început până la sfârșit rapid a eșuat. Și Jeff erau în acele zile, că el a fost ocupat de lucru și de a ridica o familie, iar el nu a avut un minut de timp liber pentru a citi. Ca urmare, el a profitat de metoda de citire paralel și în cele din urmă a fost capabil să-și îndeplinească chellenzh lui dificilă.
Okinte carte uite pe care doriți să îl citiți. Cu ambele metode descrise mai sus le învinge în mai puțin timp. Stabiliți-vă un program de citire și du-te!
Citată 126 ori
Apreciat: 62 utilizatori