Mâine lumea va sărbători 120 de ani de la nașterea Mihaila Bulgakova. Romanul său „Inimă de câine“, scrisă în 1925, a fost publicată în Uniunea Sovietică, numai patru ani înainte de prăbușirea acestuia
Romanul „Inimă de câine“, a fost publicat în 43 de ani după ce a scris - atât în revista germană „Faces“ și Londra „Student“. În URSS, povestea publicată oficial abia în 1987, în revista „Banner“. Un an mai târziu, același nume de pe ecranele de mers din două părți benzi Vladimir Bortko, care a devenit un film cult.
1. Ce este această distrugere ta? Bătrâna cu o carja? Vrăjitoare care a scos toate ferestrele, a pus toate luminile? Da, nu și nu există. Ce vrei să spui prin acest cuvânt? [...] Este acest lucru: dacă, în schimb, să funcționeze în fiecare noapte, va începe în apartamentul său cântând în cor, voi veni ruina. Dacă mă duc la toaletă, voi începe, scuzați-mi expresia, de toaletă de a urina, iar același lucru se va face și Zina Petrovna Darya, în vestiar va ruina. În consecință, întreruperea nu este în dulap, și în capetele lor. Așa că, atunci când aceste baritoni strigând „bate ruina!“ - Eu rad (profesorul F.F.Preobrazhensky)
2. La rândul său, fiii lui cățele în loc! (Pelete)
3. Iată ce se întâmplă atunci când un cercetător, în loc să merg mână în mână și dibuite cu natura, forțând problema și ridică vălul: a, primi, minge și să o mănânce cu terci. (Profesorul F.F.Preobrazhensky)
4. Laska-o. Singurul mod în care este posibil în tratamentul unei ființe vii. Teroarea nu se poate face nimic cu animalul, indiferent de stadiul de dezvoltare, se poate sta. Acest lucru, am argumentat, revendicarea și va argumenta. Ele sunt greșit să credem că teroarea îi va ajuta. Nu, domnule, nu, domnule, nici un ajutor, indiferent de ce ar putea fi: alb, rosu sau chiar maro! Teroarea paralizează complet sistemul nervos. (Profesor F.F.Preobrazhensky ca răspuns la o întrebare cu privire la modul în care a reușit să atragă un astfel de caine nervos).
5. Notă Ivan Arnoldovich, mezeluri și supa gustare numai nedorezanny bolșevici proprietari. Mai mult sau mai puțin om care se respecta opereaza gustări calde. (Profesorul F.F.Preobrazhensky)
Bormental: Um ... De ce alții nu.
7. Scuză-mă, - a spus omul cu încredere - precum și fără document? Asta e - Îmi cer scuze. Știi, un om fără documente este strict interzis să existe. (Pelete)
9. - Asta e tot ce vă place într-o paradă, - a spus el, - servetel - pentru a lega - aici, da, „Îmi pare rău,“ da „vă rugăm să-Merci“, și astfel încât într-adevăr - nu este. se torturarea ca sub regimul țarist.
- Și ce este „cu adevărat“? - Lasă-mă să întrebe.
Bile pe ea nu a răspuns Filippu Filippovichu dar a ridicat paharul și a zis:
- Aș vrea ca toți!
- Și tu, de asemenea, - cu unele ironie a spus Bormental.
10. Explică-mi, te rog, de ce ai nevoie pentru a fabrica în mod artificial Spinoza, atunci când orice femeie poate da naștere, în orice moment. La urma urmei, ea a dat naștere în aceeași Madame Lomonosov Kholmogory a celebrului său. Omenirea însăși are grijă de acest lucru, și într-un mod evolutiv în fiecare an lucrat, separarea de masa tuturor murdăriile, creează zeci de genii restante, împodobind globul. (Profesorul F.F.Preobrazhensky)