1 aprilie sa născut Fransua Viyon

1 aprilie sa născut Fransua Viyon

„Literatura News“ felicită cititorii fericit și poetul Fransua Viyona hoț care a intrat în literatura mondială ca primul poet liric francez din Evul Mediu. Villon poem este foarte strâns asociat cu biografia sa complicat demn de un roman separat.

În anii studenției lui Villon luat legătura cu lumea interlopa de la Paris. În 1455 Villon ucis cu un cuțit într-un preot luptă. Înainte de moartea sa, preotul iertat ucigașul său, a pledat instigatorul luptei, cu toate acestea, Villon, a rămas în exil fără bani a fost implicat în mai multe jafuri. În noaptea de Crăciun, în fața colegiului de Navarra jaf, Villon a scris primul său poem majoră, „Micul Testament“. Temându-se de o revenire la capital, de cinci ani Villon bate Franța de la Canalul Mânecii până la Marea Mediterană. Pentru un timp Villon a fost la curtea Karla Orleanskogo, luând parte la un concurs de poezie, pentru care a scris poemul „De la moarte de sete peste pârâul“:

Murind de sete peste ruchem.Smeyus prin lacrimi și trudă, igraya.Kuda Oricare ar fi mers, peste tot este casa mea, exil mi - țara mea rodnaya.Ya știu totul, nu znayu.Mne din tot mai clar pe cel care solicită lebeditsu corb .I îndoiesc în mod explicit, cred chudu.Nagoy ca un vierme, luxuriant tot ce am acceptat toate gospod.Ya, expulzat otovsyudu.Ya zgârcit și risipitoare în vsom.Ya de așteptare și nimic ozhidayu.Ya săraci, și am kichus dobrom.Treschit sale îngheț - văd maya.Dolina a crescut lacrimi mi mai fericit raya.Zazhgut foc - și cutremur mă ia, am inima otogreet led.Zapomnyu doar gluma i dintr-o dată uita, în batjocură și care pochot.Ya toate acceptat, expulzat otovsyudu.Ne văd cine rătăcește de fereastră, dar stelele de pe cer este clar pe timp de noapte razlichayu.Ya vesel, iar eu dorm doar dnem.Ya pe teren pentru a benzii de rulare cu atenție, nu repere și ceață doveryayu.Gluhoy am auzit și poymot.Ya știu pelin amar mod.No cum să înțeleagă unde se află adevărul, în cazul în care moft? cât de multe adevăruri? Schet.Ya le-a pierdut toate otovsyudu.Ne a adoptat, condus știu că mult timp - ani oră il, Creek il mare Wade Din cer, voi merge în iad mă pobudu.Otchayane credință pridaot.Ya toate acceptat, expulzat din peste tot.

În vara lui 1460 Villon a fost închis Orleans, care a fost condamnat la moarte, de la care a fost salvat printr-o amnistie aleatoare. Toamna 1461 Villon întâlnit din nou în închisoare în Maine-Loire, în cazul în care, de asemenea, a fost lansat sub o amnistie. Până la sfârșitul lui 1461 Villon întors la Paris, unde a scris lui „Big Will“ și „Epitaph“.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru!

Doriți să primiți literatura de știri pe săptămână. recenzii de cărți noi și sfaturi pentru a citi? Apoi abona la newsletter-ul nostru gratuit.

După umplerea cu atenție urmați instrucțiunile pentru a activa abonamentul. Vă garantăm că pentru acest buletin informativ, nu va primi nici un spam, și poate dezabona oricând dacă vă decideți că nu doriți să primiți email-urile noastre.

articole similare