Profetul Muhammad pacea fie asupra lui, el a spus: „Oricine păstrează pentru meu Ummah patruzeci de hadis să spun în Ziua Judecății:“ Vino la paradis de la ceea ce poarta doriti „“
Trimisul lui Allah ﷺ a spus: „Poziția Cum uimitoare a credinciosului! Într-adevăr, totul în poziția lui este bună pentru el, și nimeni nu (nu dat), care, în plus față de a crede că, dacă ceva îi place, mulțumește (Allah), și devine pentru el o binecuvântare, dacă înțelege pe munte, el arată răbdare, și de asemenea devine o binecuvântare „(musulman) pentru el
„Cand Allah iubeste oamenii pe care El le trimite la încercare. În cazul în care arată mulțumire, atunci ei vor primi satisfacție. Cei care arată furie, dar furie merită. " O altă versiune a acestui hadis: „Adevărat, valoarea premiilor corespunde încercările și necazurile, și într-adevăr, dacă Dumnezeu îi iubește un popor, apoi le trimite la testul (probleme). Iar cel care arată mulțumire (înainte de test), care este, de asemenea, plăcerea lui Allah. Cel care este supărat, că - mânia lui Allah „(Al-Tirmidhi, Ibn Majah)
În hadith relatat de At-Tirmidhi, a declarat: „Știu că ceea ce a trecut, nu trebuia să se întâmple cu tine, și ce sa întâmplat cu tine, ar trebui să nu fi fost evitate. Și știu că nu există nici o victorie fără răbdare, își găsește nici o ușurare pierdere fără dificultate ".
Transmiteți de la Abu Saida Al-Khudri și Abu Huraira, poate să fie mulțumit de ei Allah, ca Profetul ﷺ a spus: „Orice musulman a lovit, dacă oboseala, boala, anxietate, tristețe, necaz, durere sau chiar înțepa spini, cu siguranță Allah l-am iert pentru că ceva din păcatele lor „(Al-Bukhari). Într-o altă versiune a acestui hadis spune: „Oricare ar fi tristețe, anxietate sau probleme nu suferă credinciosul, este sigur de a deveni răscumpărarea păcatelor sale, chiar dacă este doar un intepaturi de spini“ (Al-Bukhari)
De la Abu Hurayrah, poate fi mulțumit Allah „, anhu, a relatat ca Profetul ﷺ a spus:«Nu înceta să apuce de testare a credinciosului, și crezând în corpurile lor, proprietatea lor, urmașii lor, atâta timp cât îndeplinesc Domnul lor curățit de păcat» (Ahmad, Bukhari, Tirmidhi). Într-o altă versiune a acestui hadis spune: „musulman sau un musulman va fi întotdeauna testate boli, proprietate, copii, până când ating Allah curat, fără păcat“ (Ahmad)
De la Anas ibn Maalik, Allah să fie mulțumit „anhu, a relatat că Trimisul lui Allah ﷺ a spus:„Când Allah dorește bun pentru sclavul său, El pedepsește-l deja în această lume. Dacă El vrea rău pentru sclavul său, apoi amână pedeapsa până în Ziua Judecății „(Tirmidhi, Ibn Majah)
De la Abu Hurayrah, Allah să fie mulțumit „, anhu este transmis:«Odată ce un beduin a venit și Profetul ﷺ l-au întrebat:»Ai fost bolnav febră vreodată«beduin a întrebat:»? Și ce este graba«Profetul ﷺ a spus:»Jar între piele și carne. " El a răspuns: „Nu“. Mesagerul lui Allah ﷺ a spus: „V-ați simțit vreodată o durere de cap?“ Beduinii a întrebat: „? Și ce este o durere de cap“ Profetul ﷺ a spus: „Puterea care creează o presiune în cap, bate potul“ Beduin din nou, a răspuns: „Nu“. Când a plecat, Profetul ﷺ a spus: „Oricine vrea să vadă omul din locuitorii Focului, lasă-l să se uite la ea (acest beduin)“ (Bukhari)
Transferat de la Anas ibn Maalik, poate fi mulțumit lui Allah anhu, că într-o zi Profetul ﷺ a trecut de o femeie care a plâns la mormânt, și a spus: «frica de Allah și arată răbdare», la care ea a răspuns, fără să știe el, „Pleacă de aici, pentru că nu au experimentat astfel de probleme. " Când i sa spus că a fost Profetul ﷺ a venit la el și-a cerut scuze pentru că nu a recunoscut el. Profetul ﷺ a spus: „Răbdarea umană este recunoscută în momentul descoperirii necazuri“ (Al-Bukhari)
Umm Salamah, Allah să fie mulțumit de ea Allah, el a spus: „Am auzit pe Mesagerul lui Allah ﷺ a spus:“ Dacă oricare dintre robii lui Allah vor suferi nenorocire, iar el va spune: „Cu adevărat, noi aparținem lui Allah și la El este întoarcerea noastră! O, Allah, recompensa-mă în mizeria mea și dă-mi ceva mai bun în schimb!“, Atunci Cel Atotputernic va fi cu siguranță răsplătiți-l în primejdie și dă-i ceva mai bun în schimb. Și când Abu Salamah a murit, am spus ceva care mi-a spus să-i spun Mesagerul lui Allah ﷺ, și Allah a înlocuit-o cu mine pe cei care au fost mai bine pentru mine decât el - Mesagerul lui Allah „alaihi wa sallam„(Muslim)
„Nici măcar o singură persoană a fost dat ceva mai bun și mai extinse decât răbdare“ (Muslim)
„Când cineva înțelege problema, și el se ascunde, fără să se plângă, atunci Allah este de acord să-l ierte păcatele sale“ ( „Kanzul Umma», №6696)
Narat de la Abu Hurayrah, poate Allah sa fie multumit „anhu ca Mesagerul lui Allah ﷺ a spus:„Dacă cineva dintre voi uita la persoana căreia i sa acordat mai multă bogăție și care a fost înzestrat cu un aspect mai atractiv, să ne uităm la unele dintre cele de mai jos el (în acest sens). " Sau, într-o altă versiune: „Uită-te la cele de mai jos, și nu te uita la cele de mai sus. Acest lucru va ajuta să nu minimalizeze cele harul lui Allah, pe care El a făcut bine cu tine „(Al-Bukhari, Muslim)
Atta ibn Abi Rabah, să fie mulțumit de el, el a spus: „L-am întrebat Ibn Abbas:“. Eu vă arăt o femeie a oamenilor din Paradis „am spus,“ Arată-mi " El a spus: „Această femeie (Ummah Zafar, da, Allah să fie mulțumit de ea) a venit la Profet ﷺ și a spus că suferă de epilepsie, și ia cerut să facă Dua pentru recuperarea ei. Profetul ﷺ a zis ei: „Dacă vrei - răbdare și vei avea Paradis, sau, dacă doriți, voi cere lui Allah pentru sănătatea ta.“ Ea a spus să fie pacient, dar a cerut duo-ul, deci nu este prevăzută goale, atunci când există un atac, și a făcut Dua „(Al-Bukhari, Muslim)
Narat de la Abu Hurayrah, Allah să fie mulțumit „anhu că Trimisul lui Allah ﷺ a spus:«Allah Atotputernicul spune:»Nu este în mine orice altă recompensă, cu excepția Paradisului pentru sclavul meu crede, dacă vă voi duce poporului, pe care îi iubea, și el va tolera pierderea cu blândețe, în speranța pentru o recompensă a lui Allah „(al-Bukhari)
Într-o zi Mesagerul lui Allah ﷺ a spus Jibril, pacea fie asupra lui: „Ce-a fost durere pentru Yusuf Yakub?“ Jibril a răspuns: „A fost egal cu durerea de șaptezeci de mame care au pierdut fiii!“ „Atunci ce a fost răsplata pentru ea?“ - a întrebat profetul ﷺ "egal recompensa sută căzut în cauza lui Allah, pentru că el nu a făcut-o clipă nu a pierdut speranța în Dumnezeu„"(Tabari, XIII, 61; Suyuti, al-Durrul Mansour, IV, 570, Yusuf, 86).
Transferat de la cuvintele lui Anas Ibn Malika, Allah să fie mulțumit „anhu, că a auzit Profetul ﷺ el a spus:«Allah a spus:»Dacă ai pus nostru testez servitorul meu (prin lipsindu-l de) doi dintre favoritul lui, și el va fi pacient, compensația de mine va servi cer. " Prin „doi favorit“ se referă la ochi. O altă versiune a acestui hadis: „Dacă voi experimenta servitorul meu, prin ochii lui (ia viziunea) și se va arăta răbdare, o voi înlocui la acest paradis“ (Al-Bukhari)
Abdullah ibn Mas'ood, poate fi mulțumit Allah „, anhu, el a spus:«Într-o zi m-am dus la profetul ﷺ, care suferă de o febră severă, și au zis:»Ce ai febră mare,«Și am spus:»Asta pentru că a însemnat ? atribuire dublu „El a spus,“ Da, și orice musulman care va experimenta suferință, Allah eliberați cu siguranță de la (sarcina) de păcatele sale la fel ca și copacul este eliberat din frunzele sale „(al-Bukhari). O altă versiune a acestui hadis:
Spune Abdullah ibn Mas'ood, poate Allah sa fie multumit „anhu:„O dată m-am dus pentru a vedea profetul ﷺ, care era bolnav de malarie. I-am spus: „O, Mesager al lui Allah, Aceasta este o boală gravă, un test dificil!“ La care el a răspuns: „Da, mă simt că cei doi se confruntă.“ „Atunci, sigur, și recompensa pentru că obțineți o dublă?“ - l-am întrebat. "Da, este Allah iartă păcatele unui musulman pentru tot ceea ce el este în curs: .. Pentru un spin care străpuns piciorul, și pentru ispite mai mari și păcate îl împroșcau ca frunzele dintr-un copac„(Al-Bukhari, Muslim, )
„Când un musulman este printre oameni si este pacient (pacientul se referă la problemele pe care îl provoacă acestor oameni), este mai bine musulman, care nu se numără printre oameni (evită oameni) și nu prezintă răbdare (pentru acțiunile lor)“ (Al-Tirmidhi)
Aisha, Allah să fie mulțumit de ea Allah spune că, uneori, a luat o lună, iar focul nu este aprins în casa Profetului ﷺ. „Am supraviețuit doar datele datorate și apă“ (Bukhari)
„Când Dumnezeu trimite o pedeapsă pentru unii oameni, aceasta afectează toate sunt cei care sunt printre (aceste persoane), iar apoi acestea vor fi înviați (și judeca) după faptele lor“ (Al-Bukhari)
„Nu judeca, nici mustrare lui Allah că El te-a rânduit“ (Ahmad, Al-Bayhaqi)
Acesta a fost relatat de la Anas ibn Maalik, Allah să fie mulțumit „anhu că Trimisul lui Allah ﷺ a spus:« Cel care nu arată mulțumire în legătură cu deciziile lui Allah și, în același timp, cred în predestinarea lui Allah, lasă celălalt caută un domn în afară de Allah»
Profetul ﷺ a spus: „O oameni, nu doresc întâlnirea cu inamicul, și cere lui Allah pentru prosperitate și eliberare, dar dacă le cunosc, să fie pacient și știu că Paradisul este sub umbra săbiilor tale!“ (Al-Bukhari, Muslim, )
„Într-adevăr, este posibil ca persoana care are un statut de mare înaintea lui Dumnezeu, el nu a ajuns la acțiunile lor. Și Allah nu încetează să-l experiență, astfel că este neplăcut, atâta timp cât acesta ajunge la această poziție înaltă „(Abu Ya'lya, Ibn Hibban). O altă versiune a acestui hadis:
„Când Allah determină poziția lui rob, pe care nu se poate ajunge la propriile afaceri, Allah îl testează nimic în corpul său, sau copiii, sau a proprietății sale. Apoi acordați-i răbdare până atunci, până când atinge poziția înaltă pe care Allah le-a rânduit-o, Allah „(Ahmad, Abu Dawud)
A spus Suleiman ibn „Abdullah, Allah să fie mulțumit“, anhu: „Din moment ce profeții sunt cei care vor fi răsplătite mai mult decât altele, acestea sunt mai expuse la restul testelor și necazuri așa cum a venit în hadith Sa'd, Allah poate fi mulțumit„anhu, că Profetul ﷺ a întrebat: „cine sunt cei mai expuși la testele“ Trimisul lui Allah ﷺ a spus: „Proorocii, atunci cei care au fost cel mai aproape de el (iman lui), atunci cei care au fost mai aproape de cele ale celor drepți. Și un om este testat în conformitate cu gradul lor de religie (credință). Dacă el a fost statornic în religie, și a crescut testarea acestuia. În cazul în care religia a avut o slăbiciune, este testat în conformitate cu gradul de religia lor. Și nu se opresc să înțeleagă robul deprivare și mizerie, atâta timp cât ei nu-l lase să meargă pe terenul liber de păcatele lor „(At-Tirmidhi, Ibn Majah, Ibn Hibban)
Trimisul lui Allah ﷺ a spus: „Cel pe care Allah dorește bun, înțelege că oricare dintre aceste (boala)“ (Al-Bukhari)
Imam Ahmad conduce hadith lui Ibn Mahmoud Lyabida da anhu, că Profetul ﷺ a spus: „Dacă Allah simte dragostea pentru oameni, de aceea el a trimis încercările sale (necazuri). Cineva care va avea răbdare și răbdare pentru ea, care nu arată răbdare, iar răbdarea nu este „(Ahmad, Al-Bayhaqi) pentru el
Musulmanii nu ar trebui să dorească dificultate sau cere lui Allah despre încercările și bolile, în scopul de a obține marea răsplată pe care o dă Dumnezeu răbdare. Într-un hadis autentic a raportat că Mesagerul lui Allah ﷺ a spus: „Cine mănâncă și vă mulțumim pentru că Allah recompensa merge la cel care postește și exercită răbdare“ (Ahmad, Ibn Majah)
Abu Bakr, poate fi mulțumit Allah „, anhu, a spus:«Pentru mine este de preferat să fie în bunăstarea și mulțumesc lui Dumnezeu pentru ea, decât să fie supuse testării și suferinței»(«Fathul Bari»6/179)
Profetul Muhammad ﷺ a spus: "Cea mai bună manifestare a credinței (iman) este răbdarea (rezistenta, rezistenta) si generozitate (iertare)" (Ad-Dail, Al-Bukhari)
Trimisul lui Allah ﷺ a spus: „Răbdare (calm pentru a depăși dificultățile fără a se plânge, dar cu speranța Domnului) - o lumină strălucitoare“ (Ahmad, musulman, at-Tirmidhi)
Profetul Muhammad ﷺ a spus: „Din materialul de costuri pentru fapte de avere nu este în scădere, dar în creștere; în cazul în care persoana va asupri, dar să fie pacient (nu răspunde la rău cu rău), atunci cu siguranta Allah va amplifica și mai mult; și dacă o persoană va descoperi petițiile ușă (cerșetorie), atunci cu siguranta Allah va deschide o ușă de sărăcie pentru el (atâta timp cât nu se schimbă-te) „(Ahmad, la-Tirmidhi)
Az-Zubayr ibn „Adi, lasă-l să fie mulțumit de el, el a spus:„(La ora), am ajuns la Anas bin Malik, Allah poate fi mulțumit“anhu, și sa plâns el că a trebuit să îndure de la Al-Hajjaj (, la acea) a spus: „să fie pacient, indiferent de timpul pe care-l doriți sau după ce vin în mod necesar un timp în care va exista încă mai rău (și va continua) până când până când întâlnirea cu Domnul tău. (Cuvintele) Am auzit pe Mesagerul lui Allah 'alaihi wa sallam' „(Al-Bukhari)
Profetul Muhammad ﷺ a spus: „Credinciosul puternic este mai bine cu Allah, și noi Îl iubim mai mult decât slab. Cu toate că fiecare dintre ele este bun. Fii foarte conștient în ceea ce este bun pentru tine. Cere Dumnezeu pentru ajutor și nu arată slăbiciune! Dacă vom veni peste tine ceva, atunci nu spune: „Dacă am făcut acest lucru, într-adevăr, ar fi diferit.“ Acest „dacă“ creează o portiță de scăpare pentru trucuri de Satana. Spune în schimb: „Așa că am determinat Atotputernic, realizarea ei doresc“ (Muslim, hadith lui Abu Hurayrah, Allah sa fie multumit de el)
După ce profetul ﷺ a venit să viziteze o persoană grav bolnavă, și a văzut că el era foarte sărac, a întrebat: „Nu manevrați rugăciunile, nu-i ceri de la Domnul vostru?“ Pacientul a spus: „Da, eu spun:“ O, Allah, dacă vei avea Viața de Apoi este mai bine pentru mine să grăbească pedeapsa în această lume. " Profetul ﷺ a spus: „Sfinte Dumnezeule! Într-adevăr, nu-l poate lua! De ce nu spui:?! „O, Allah, dă-ne bine în această lume, iar cealaltă în lume și să ne protejeze de chinul de Foc“ „Apoi sa întors la Dumnezeu în rugăciune și El la vindecat“ (Muslim)
Trimisul lui Allah ﷺ a spus: „Nu acționa în legătură cu sever lui! Într-adevăr, cei care au trăit înainte de a distrus ceea ce au arătat severitate față de ei înșiși. Și puteți găsi restul de ei în celule și mănăstiri „(Al-Bukhari)
Este raportat că Ibn „Umar, poate Allah sa fie multumit“ anhu, a apelat la Allah cu această rugăciune: „O, Allah! Dacă mi-ai scris despre numărul de accidente, apoi șterge-l și scrie-mă de fericit! „اللهم إن كنت كتبتني شقيا فامحني واكتبني سعيدا / Allahumma Institutul Kunta katabtani shakiyyan famhuni uaktubni sa'idan / (Ahmad)
De la „Umar, poate fi mulțumit Allah“, anhu, a raportat că Mesagerul lui Allah ﷺ a spus: „Oricine vede care suferă de orice boală, și spune:
„Laudă lui Allah, care mi-a dat din ceea ce te-a lovit, și dă-mi preferința peste mulți dintre cei pe care El a creat“
الحمد لله الذي عافاني مماابتلك به, وفضلني على كثير ممن خلق تفضيلا
Alhamdu Do-Llyahi llyazi 'AFAN mimmabtalyaka Behe faddalyani wa' ala kasirin mimman halyaka tafdylyan - că boala nu va avea de suferit „(At-Tirmidhi, Ibn Majah)