3: 1Smotrite ce iubesc pe Tatăl ne-a dat, ca să ne numim copii ai lui Dumnezeu. Lumea nu ne cunoaște, pentru că l-au cunoscut.
John cere creștinilor să atragă atenția asupra faptului că dragostea lui Dumnezeu pentru ei - imense, pentru că El ne-a permis să fie chemat copiii săi și să devină o chestiune de fapt. Dar este ușor să fie numit, atât de greu să fie un copil al lui Dumnezeu, de fapt.
Dar Dumnezeu crede că noi nu suntem atât de lipsit de valoare, o dată încredințată nouă în pământ pentru a reprezenta. Prin urmare, lumea nu acceptă Dumnezeul creștin pentru ei - un concept necunoscut, bine, copiii săi - „turma“ prea ciudat să le ia lor lumești
Și e bine așa. Mai precis - în caz afirmativ, dacă nu ne-mi place lumea, atunci există o șansă să credem că - Dumnezeu. Deși nu neapărat: există excepții de la regula, cum ar fi persoană cu o voință slabă și lipsită de voință - și lumea nu sunt interesante.
Dacă lumea este ca ne-plăcerea lor ia - așa că este neinteresante. Și aici - excepțiile de la regula nu poate fi.
3: 2Vozlyublennye! noi suntem copiii lui Dumnezeu acum; dar nu încă ce vom fi. Dar știm că atunci când el apare vom fi ca El, pentru că Îl vom vedea așa cum este.
Deși avem acum, în imperfecțiunile lumii, putem spera este să spunem că suntem - copii ai lui Dumnezeu, dar ceea ce am devenit copii ai lui Dumnezeu pe deplin - dar nu pot înțelege, nu ne este revelat sentimentul adevărat al copiilor lui Dumnezeu.
Cum, de exemplu, nu putem ști sentimentul de chirurg în timpul operației, în cazul în care ei înșiși - a lucrat ca agent de vânzări, și sentimente de copii ai lui Dumnezeu, fiind păcătoși - dar pot experimenta numai în măsura în care putem face dreptate.
Uns, de exemplu, chiar și în acest secol vor fi recunoscute ca copii ai lui Dumnezeu, prin urmare, poate încă în trupul muritor să se simtă fiii și fiicele Tatălui ceresc, strigând la El „Abba, Tată!“ -Riml. 8: 14,15. Restul - la sfârșitul 1000 de ani va deveni fii ai Tatălui vostru -Otkr.21 7.
putem toți acum știu exact, cel puțin, este aceasta: atunci când ne Să ne simțim pentru adoptare, apoi să fie capabil să finalizeze ca Tatăl să știu lui, deoarece devin ca el în jurul valorii și a vedea (înțelegere), și în cele din urmă, esența ei (nu pe elementul optic viziunea lui Dumnezeu suntem, și de cunoașterea naturii Sale prin a deveni perfect drept, de fapt).
3: 3Și fiecare om care are nădejdea aceasta în El, se curățește după cum El este curat.
Oricine are această speranță - să devină într-o zi la fel ca tatăl său, fără îndoială, va încerca să fie curățate de pieliță păcatului pe pământ, pentru că vrea să devină ca El, și El - curat.
Verbul „a curăța“ aici - în timpul prezent. Acest lucru înseamnă că orice persoană care aspiră să devină un Hristos se curățește în fiecare zi și întotdeauna de toți „murdăria“, că lumea și diavolul încearcă să „lipi“ la veșmintele spirituale acte creștine. De exemplu, purtând o haină albă de pe acum, să-l poarte, nu de curățare, cel puțin o săptămână. Ce va deveni? Nu este greu de imaginat: este departe de culoarea albă.
Și un creștin ar trebui să aibă grijă de este de a nu ocazional „podstiryvat“ acțiunile lor, dar nu întotdeauna ceea ce trebuie.
3: 4Vsyaky comite păcatul, de asemenea, comite fărădelege; și păcatul este fărădelege.
Păcatul - este legea fără, încălcarea legii lui Dumnezeu, acționează fără legile Lui. Deci, cineva care face ceea ce este păcătos - nelegiuit în ochii lui Dumnezeu.
3: 5,6I știi că el a fost arătat ca să ia păcatele noastre, și în El nu este păcat.
6 Oricine rămâne în El continuă pacatui; Oricine păcătuiește, nu la văzut, nici nu-l cunosc.
Aici Ioan tot vorbește despre Dumnezeu și informează despre apariția lui Dumnezeu pe pământ - prin Hristos. Dumnezeu a împlinit planul Său pentru a anula păcatele cu ajutorul lui Hristos pentru fărădelegile noastre „anihila“ (ne ia prin ispășirea), sau altfel - ca și cum am putea fi numiți copiii Tatălui, dacă în El - nu există nici un păcat, iar noi - ar fi nedrepți în ochii lui?
Deci, dacă ne prefacem să rămânem în Tatăl (să fie cu El ca de fapt) - că nu păcătuiască. Și dacă păcatul - atunci ce suntem noi, atunci asemănarea Lui? Nu: dacă păcatul, atunci nu-l cunosc, nu-l înțeleg.
3: 7,8Deti! nimeni să nu vă înșele. Cine trăiește în neprihănire, este neprihănit, cum El însuși este neprihănit.
8 Cine păcătuiește este de la diavolul, căci diavolul a păcătuit. În acest scop, a apărut Fiul lui Dumnezeu, pentru a distruge
Nu asculta nimeni, apărarea păcatului: singurul drept care face ceea ce este drept, care încearcă să fie neprihănit ca Dumnezeu este drept. Dar cine îndrăznește să păcătuiască în mod deliberat - adică de diavolul, pentru că păcatul planificat - tipic al diavolului de la început (lumea umană).
Cu toate acestea, este Fiul lui Dumnezeu, au apărut să distrugă lucrările diavolului - să rupă cursul obișnuit și modul de viață, în cazul în care diavolul domină voința tuturor și „sfaturi“ tot pământul, astfel că toți au păcătuit sub presiunea presei sale. Isus a trebuit de fapt să arate că nu toți i se închine că sunt copii ai lui Dumnezeu pe pământ.
3: 9vsyaky care sunt născuți din Dumnezeu - cum să înțeleagă nașterea lui Dumnezeu, dacă suntem născuți din părinți umani?
Ca aceasta: cine este Cuvântul lui Dumnezeu în mod conștient renăscut la o viață nouă, face un angajament față de Dumnezeu - nu vrea să trăiască fizic conștient în păcat și de bună voie păcatul, este neplăcut pentru el, păcat - a respins născut din Dumnezeu și dorința de a păcatului - acolo nu trăiește nu sunt planificate. Pentru sămânța lui Dumnezeu (Duhul lui Dumnezeu, Cuvântul lui Dumnezeu, înțelegerea lui Dumnezeu) - rămâne în ea și să nu dau un păcat să iubească, așa cum este scris:
Ea nu comite păcat, pentru că sămânța Lui rămâne în el; și nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu.
Și dacă unele plăcute sau bine - nu pot fi achiziționate în acest secol căi drepte, născut din Dumnezeu nu va încălca principiile lui Dumnezeu, în scopul de a obține toate acestea.
3: 10Deti Dumnezeu și copiii diavolului: Oricine nu trăiește în neprihănire, nu este Dumnezeu, nici cel ce nu iubește pe fratele său.
Copiii lui Dumnezeu și copiii diavolului - foarte diferite. oricine trăiește în păcat și care ca acest tip de viață - nu poate fi de la Dumnezeu. De asemenea, el nu iubește pe fratele său - nu este de la Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire.
3: 11,12Ibo este mesajul pe care l-ați auzit de la început, că ne iubim unii pe alții,
12 Nu cum a fost Cain, [care] a fost de cel rău, și a ucis pe fratele său. Și pentru ce la ucis? Pentru că faptele lui erau rele, iar ale fratelui său neprihănit.
Pentru copiii lui Dumnezeu tind să se iubească unii pe alții, și ceea ce este predicat pretutindeni inițial. Nu urmați exemplul lui Cain, care este atât de „iubit“ fratele său, l-au ucis din gelozie la faptul că Abel a fost capabil să facă fapte bune, și Cain face bine - nu ca ea, îi plăcea să facă rău: mai degrabă decât să repare și să devină mai bine, el a ales să scape de cineva mai bun decât el, am decis problema mea - felul său propriu, nu a lui Dumnezeu.
După cum Cain - copiii lui Dumnezeu nu ajung. La urma urmei, dacă suntem - copii ai lui Dumnezeu într-un potențial mijloc - suntem frați și surori unul de altul, pentru că avem un singur Tată.
Isus a spus că noi am iubit chiar dușmani. Este posibil să se iubească la fel de frații și dușmani? Iubirea dintre frați încă diferite de iubirea de dușmanii: iubirea dușmanilor, se bazează mai mult pe mintea și pe speranța că acestea pot o zi au potențialul de a găsi o cale spre Dumnezeu, să-l iubească și să caute. Pentru ca inamicii noi, deși prietenia nu conduce, dar noi nu vrem răul și blestemele capetele lor nu colectează.
O iubire de frați, cu excepția mintea - și chiar în sentimente calde cu o singură minte am construit, pentru că ei au găsit și a căzut în dragoste cu Tatăl nostru la fel ca și noi, și în același mod ca și noi - caută să trăiască în conformitate cu principiile sale, de a supune și pacifica ei înșiși sub ele . Cu frații au multe în comun, există acea divizare, adică, ceea ce este fericit, de la acest - și apar sentimente calde.
3: Marvel 13-15Ne, frații mei, dacă vă urăște lumea.
14 Noi știm că am trecut de la moarte la viață, pentru că iubim pe frați; El nu iubește pe fratele său rămâne în moarte.
Nu fi surprins dacă oamenii din lume - creștini ură, ura pentru atei mortale - este norma. Știm că dacă ne iubim frații și ura noastră există în noi - atunci ne-am recuperat de la moartea statului atee - am devenit vii. Numai cei morți spiritual nu poate iubi. Cine sunt în viață spiritual - el este capabil de a iubi.
Și urî nimeni nu la toate, nu este necesar, chiar și dușmani, pentru Dumnezeu - în modul de așteptările lor este, în cazul în care nu există nici un loc pentru ura:
Domnul nu întârzie [] făgăduinței, ca cred unii; ci este îndelung răbdător față de noi, nu dorește ca vreunul să piară. ci toți să vină la pocăință - 2Pet.3: 9
Și dacă inamicul nu trebuie să ne urăsc, într-adevăr place căile lui Dumnezeu și căile Lui sunt copii care, după cum ne sacrifică mult pentru plăcerea lui - și chiar mai mult:
15 Oricine urăște pe fratele său este un ucigaș; și știți că nici un ucigaș n-are viața veșnică rămânând în el.
3: 16-18Lyubov aceasta știm, că a dat viața pentru noi: și noi trebuie să ne dăm viața pentru frați.
Am fost învățați știința iubirii pe care Hristos o are pentru iubirea dintre noi a fost de acord să accepte martiriul. Și avem aceeași atitudine de a trăi.
Cu toate acestea, sufletul să creadă - este foarte gravă și, în principiu, mulți spun că sunt gata să creadă, și, uneori, este adevărat. Dar cele mai multe dintre toate sufletele să creadă - nu cere de la noi, și este nevoie de mult mai puțin și, în același timp - mult mai mult, pentru că graba de a degajării fratele sân sa închis - un feat-o singură dată, a făcut multe într-o explozie de patriotism chiar gata. Dar nu jignesc în mod constant colegi credincioși, nu otravă, și nu pentru a complica viața lor, să asculte și să se îngropa în problemele lor, a le ajuta de fapt fizic, moral și financiar în fiecare zi și pe tot parcursul vieții sale - o astfel de feat putini sunt capabili.
Acum, ia în considerare: viața în Hristos sacrificiu pentru noi, și noi, de exemplu, fratele său în nevoie de ajutor nu doresc să calculeze cât de mult din costurile noastre va dura. Ce ne iubim pe Dumnezeu, chiar dacă materialul - să se sacrifice pentru frații nu doresc? Acesta este motivul pentru care - nu numai în cuvinte ca ai nevoie de frumos despre dragoste argumentand, dar, de asemenea, o chestiune de a ajuta frații în nevoile lor.
17A cine are bogățiile lumii acesteia, și vede pe fratele său în nevoie, închide încă inima lui împotriva lui - cum locuiește dragostea lui Dumnezeu?
El nu locuiește. Principalul lucru este să nu uităm că frumoase și corecte predicile din biserici / ansambluri, precum și studiul Bibliei în sine - nu este un scop în sine. Scopul toate acestea - să învețe să facă bine. care învăța din predicile și Scriptura.
Aici este un exemplu de frumos nevoie eșec - în congregația creștină:
frate - șeful reuniunii, un artizan, un maestru în propriul său, inundata cu munca. Pentru el vine de la fratele sat îndepărtat, care nu au unde să fugă și nimic pentru a hrăni familiile lor - cere elevilor să învețe aceeași profesie și apoi câștiga existența pe cont propriu. Disclaimer suna frumos și politicos: „Nu te pot lua un elev, pentru că atunci am pierd bucuria mea“ ... si nu mai spun ....
Total: 18 copii mei! să nu ne iubim în cuvânt sau în limba, ci cu fapta și cu adevărul
Cuvintele frumoase nu sunt un substitut pentru fapte bune, și nici un verbiaj despre dragostea creștină nu este un substitut necesită un anumit sacrificiu, fapte bune în legătură cu o persoană nevoiașă (Barkley)
3: 19,20I prin aceasta știm că suntem din adevăr, și ne vom liniști inimile înaintea Lui;
20 Căci, dacă ne osândește inima noastră, [cu cât mai mult de Dumnezeu], pentru că Dumnezeu este mai mare decât inimile noastre și cunoaște toate lucrurile.
Acest text Unii traducători traduc astfel încât (ISM, inclusiv), care comentatori explică faptul că, spun ei, nu vă faceți griji că ne osândește inima noastră, Dumnezeu iartă toate și nu ne condamnă, iar în acest lucru poate fi sigur, căci Dumnezeu este mai mare decât inimile noastre.
Traducerea lumii Centrul astfel încât să știm că din adevăr. și chiar și atunci când inimile noastre ne condamnă, putem avea încă pace înainte de Bogomibo lui Dumnezeu este mai mare decât inimile noastre și știe totul.
ISM: Deci uzna'em că suntem din adevăr. și eu sunt sigur că inima lui în aprobarea lui. Ce-ar inimile noastre nu ne condamnă, pentru că Dumnezeu este mai mare decât inimile noastre și știe totul.
Kassian Prin aceasta știm că suntem - adevăr, și liniști inimile înaintea Lui, ceea ce nu ne-ar condamna inima; căci Dumnezeu este mai mare decât inima noastră și cunoaște toate lucrurile.
Kuznetsova PB: Acesta este modul în care știm că suntem din adevăr și liniști conștiința înaintea Lui, atunci când ea ne acuză, pentru că Dumnezeu este mai mare decât conștiința noastră și cunoaște toate lucrurile.
Cu toate acestea, contextul de la 19 la 22 de texte inclusive dezvăluie o imagine diferită cu contrast IF: există două versiuni ale inimii creștine - ea, fie va condamna noi (20) sau nu (21)
Deci, în legătură cu calitatea de membru al adevărului (ceea ce, de fapt, a scris Ioan) - este un semn sigur pentru a ne testa ca copii ai lui Dumnezeu și să-l deconteze: dacă avem inima noastră în ceva ce condamnă (de exemplu, au conștiință vinovată) acesta este un semn sigur că am făcut ceva nu și noi nu suntem mulțumiți de Dumnezeu, pentru că El este mai mare decât inima noastră, de aceea - mai mare decât inimile noastre și să vedem păcatul nostru.
Este o oportunitate de a fi ghidat de conștiință frămîntă ei înșiși - aceasta este o dovadă că suntem - copii ai lui Dumnezeu, ne aflăm în adevăr, iar adevărul este în noi, pentru că noi nu vrem să păcătuiască; conștiință instruită de reacție ajută adevărul să nu se abată de la calea adevărului - copiii lui Dumnezeu.
Această idee este exprimată mai precis versiunea King James, adaugand sensul „cu cât mai mult“ - „mult mai mult“:
Sinodul. 19.20 Și prin aceasta știm că suntem din adevăr, și ne vom liniști inimile înaintea Lui; Căci, dacă ne osândește inima noastră, [cu cât mai mult de Dumnezeu, cu atât mai mult], pentru că Dumnezeu este mai mare decât inimile noastre și cunoaște toate lucrurile.
Adică, chiar dacă inimile noastre mici ne condamna - este un semnal pentru ceea ce Dumnezeu observă că ceva MAI ALES este - este în neregulă cu noi. În cazul în care semnalele nu sunt inima de conștiință - nu ar exista nici noi și posibilitatea de a fi corectate.
3: 21,22Vozlyublennye! dacă inimile noastre nu ne condamnă, avem încredere în Dumnezeu,
22 Și orice vom cere, vom căpăta de la El, fiindcă păzim poruncile Lui și de a face ceea ce-i place.
Și dacă inima creștinului nu-l condamnă - atunci nu există nici o barieră în părtășie cu Dumnezeu, el poate fi sigur că Dumnezeu a fost mulțumit de el și aude un creștin poate cere binecuvântarea lui Dumnezeu, și să continue lucrarea pe care, în voința sa, și cere un ajutor în conformitate cu voia lui (nu orice cerere: Dumnezeu știe cel mai bine ce și când să ne dea, și să facem avem cu adevărat nevoie de ceea ce noi cerem de la el).
Această idee că Dumnezeu aude robilor Săi, a cărui inimă nu condamnă nelegiuirile - a spus David mai mult:
Dacă mă nelegiuite în inima mea, Domnul nu mă va auzi - Psalmul 65:18
Aceeași idee este confirmată de traducere King James 1In.3: 21.22, pe care le au în vedere.
Se pare că inima, condamnând creștină prin încălcarea poruncilor lui Dumnezeu, și să răspundă la denaturarea modului hristianina- acest lucru este conștiința, care îl ajută să nu se abată de la calea adevărată.
3: 23,24A este porunca Lui este să credem în Numele Fiului Său Isus Hristos și iubim unii pe alții așa cum El ne-a poruncit.
24 Și cel ce păzește poruncile Lui rămâne în El, și El în el. Și că el rămîne în noi, prin Duhul, pe care ne-a dat.
Și porunca lui este de a se asigura că suntem poporul ales al lui Dumnezeu au crezut în Hristos, amintiți-vă exemplul iubirii sale supremă pentru Dumnezeu și pentru omenire și ne-a iubit reciproc în practică. Spiritul iubirii - este important ca am primit de la Dumnezeu. Dacă dragostea este în El și să se supună. Dragoste și bunătate față de poporul distinge copiii lui Dumnezeu în această lume.