4 - Bunicule, spune-mi ceva trist

„(1) filate în frunze de dans toamna sălbatice ascunse sub rutier amestecat orice altceva care se încadrează frunze. (2) Good rătăcesc, înec în frunziș. (3) Bună recruta mâinile ei plin, forțat să cerc din nou și din nou duș cap, umeri ...

(4) - Bunicule, spune-mi ceva trist.

(5) - Toamna frunze.

(7) - stele de toamnă.

(8) - stele Sad toamna este?

(9) - pasăre de toamnă.

(10) - Bunicule, există un popor de toamna?

(11) Este mult plecat în lume bunicul meu, ci ca sarutul, dureau, - amintiți-vă că există. (12) Draga mea, bunicul meu înțelept, care trăiește în mine. (13) Este insula mea, continentul meu, Pământul meu.

(14) - Bunicule, există un al doilea vânt, iar al doilea este dragostea? (15) Spune-mi, bunicule, chiar am nevoie.

(16) - Dacă-mi spui prima stea - Înțeleg. (17) Acesta este începutul de numărare, este speranța cerului înstelat.

(18) - Bunicule, ei bine, în cazul în care sunt cerul înstelat? (19) Ești un răspuns direct, sau nu este?

(20) - Dacă spui: primul curs, am înțeles - vrei să mănânci, și speranță pentru a doua și a treia. (21) Dar atunci când spun, prima iubire - Nu înțeleg, ce este? (22) contul Start sau speranță pentru a doua și a treia?

(23) - Santa, trebuie să fie obținerea vechi, vreau să fiu fericit.

(24) - Silly te mai mult. (25) Înțelegerea nepoată. Mamă, mamă, nu le place să enumăr.

(26) - Santa, ea nu-i place de mine.

(27) - și vă place să vă trateze?

(28) - Slab, bunicul, într-adevăr rău.

(29) - Și ai încercat să zboare?

(30) - Santa, am medie, gri, ce fel de zboruri.

(31) - Explicați, nu înțeleg acest lucru.

(32) - bunicul, nu vă puteți imagina cât de dificil este să fie medie. (33) Simțiți-vă catelul în fața elefanți și de a înțelege - ei știu asta. (34) ei înșiși un câine la șoareci ia în considerare și știu că nu vor înțelege niciodată. (35) Mă urăsc pe mine, uneori, vreau să fiu un mouse - ele nu doare, ei sunt mici. (36) darts I bunicul.

(37) - Se observa?

(38) - Nu eu sunt pentru ea. (39) Viața mea - de așteptare pentru oase. (40) Uneori mă mângâi, și nu știu ce să fac: latre sau lins mana care accidente vasculare cerebrale si poate lovi.

(43) - Vânzarea pielea unui caine.

(44) - Și dacă vii pentru piele?

(45) - Cu banii cumperi o vioara.

(46) - De ce am nevoie de o vioara, bunicul lui?

(47) - va deveni un joc favorit.

(48) Nu am nici un sat acasă - am unde să merg, nu am casa tatălui său. (49) patria mea - bunicul meu, cuvintele, gândurile lui. (50) El ma învățat să iubesc, să vadă, să se gândească, a vrut să învețe să zboare, dar nu a făcut-o.

(51) Ne-am dus cu el printre pini și am privit cerul. (52) Bunicul a vorbit despre fiecare stea, și chiar bunicul meu a fost în dragoste cu luna. (53) El știa totul despre el.

(55) - Unii oameni de știință susțin că craterele lunare - rămășițe ale vulcani stinși, alții susțin - urme de meteoriți. (56) Sunt sigur cratere lunare - înghețate arata grozav. (57) Că ochii ochilor Pușkin și lui Blok aici, apoi - uite Bunin, și în fața ta - Maiakovski. Luna - un muzeu al iubirii umane. (58) Dar, pentru a ajunge la acest muzeu, este necesar de a iubi pentru a arde ca un meteorit, nebun cu dorința, ca un vulcan!

(59) - Nu mă, bunicul.

(60) - Ce nu funcționează?

(61) - Nu înțeleg deloc confuz. (62) Bunicule, care sunt ei - cad oameni? (63) Am putea avea o cădere?

(64) - Este imposibil să-mi pentru a rezolva toate întrebările pentru tine, sunt cei care raspund numai la el însuși.

(65) - Oh, bunicul meu, eu te invidiez.

(66) - Nu e așa de rău, mă întreb trăit.

(67) - bunicul, dar eu continui să fac asta?

(68) De a adormi, am auzit din nou vocea lui:

(69) - Nepotul, astfel încât să știi că bunicul tău era în viață! (70) în viață bunicul tău!

(71) m-am ridicat, a deschis fereastra și a strigat în stradă în timpul nopții:

(72) - Oamenii care trăiesc de bunicul meu! (73) inteligent mea, un fel, se încadrează bunicul! (74) Insula mea! (75) Țara Mea!

În cazul în care un student este încă dificil de a determina problema rădăcină, vă poate oferi ceva de genul această schemă de raționament:

Elevii curând devine clar că bunicul său creează sufletul și caracterul unui adolescent, și, prin urmare, accesul la problema de bază.

Analizând primul paragraf, elevii subliniază că toamna este în naratorul emoțiile pozitive: „Bun pentru a umbla“, „dactilografiere bun“ frunze ... Ii place, de asemenea, „dans de toamnă sălbatic“ și el încearcă să recreeze, „forțând filare din nou și din nou“ frunze de toamna .

• Acest paragraf - o retrospectivă sau un adevărat erou?

(- Mai degrabă, este acum: ajută naratorul să se întoarcă, pentru a recrea că, în toamna trecută, când a existat un bunic.

• De ce naratorul simt trist?

(Elevii sunt construirea unui lanț de relații:

a) Tristetea neimpartasita dragoste narator gri mediu

b) frunze de toamna, stele, păsări - îngrijire, la rece, la revedere; motiv singurătate)

• „Toamna“ oameni în înțelegerea complementului naratorului, consolida foarte „trist“? (Probabil, da. El continua o serie de metaforă)

(Poate că, de fapt, „Tomnatic“ Oameni triști „păsări de toamnă“, doar pentru că nu barter înțelepciunea de toamnă pe tineret ...)

• Ceea ce este interesant fragment dintr-o poveste despre dragoste?

Acesta trebuie să fie singura.

• După cum știți bunicul meu a crezut despre stele și speranță pentru cerul înstelat?

(Steaua - o victorie, succes, realizare)

• Ce este teza idee paradoxală: „Tată, eu trebuie să fie obținerea vechi, vreau să fiu fericit?“

(Grandson: Vreau să fiu fericit, bunicul - este fericit (pentru că el este vechi) doresc fericirea este fericirea)

• De ce este dorința naratorului pentru fericirea este asociată numai cu limită de vârstă?

- Deoarece tânăr pentru ea - timpul de suferință, iar rezultatele căutărilor. El „nu a înțeles nimic confuz.“ Un bunic înțelept, știe cum să iubească și știe toate răspunsurile, a trăit o viață interesantă. Bunicul fericit.

• Fie că auto corectă, având în vedere naratorul însuși (pr.26-37)?

(Ea nu-i place, el însuși nu-i place: mediu gri, da, naratorul este sinceră, auto-critică)

• Care spune bunicul zborurile în răspuns?

(Flying - vis, inspirat, succes, încrederea în sine)

• De ce nepot Consiliul de bunicul de zbor nu este acceptabil? (Schema buletin:

opoziție recepție, și, prin urmare:

a) un sentiment de singurătate;

b) senzația de obtuzitatea vieții (chiar și imagini vizuale de soareci, elefanți, câini - gri)

c) căutarea pentru auto-contradictorii „I“:

„Am dart bunicul“ (mouse-ul) - dorinta de a fi un mic, în umbră;

„Viața mea - așteptare pentru oase“ (câine) - speranța de token-uri aleatoare favorite, notițe soarta, neîncrederea oamenilor).

• Re-citit din nou fragmentul 51-55 și oferă:

(39) Viața mea - de așteptare pentru oase. (40) Uneori mă mângâi, și nu știu ce să fac: latre sau lins mana care accidente vasculare cerebrale si poate lovi.

(43) - Vânzarea pielea unui caine.

(44) - Și dacă vii pentru piele?

(45) - Cu banii cumperi o vioara.

(46) - De ce am nevoie de o vioara, bunicul lui?

(47) - va deveni un joc favorit.

• Ce sfat bunicul sensul alegoric lui?

1. Nu luați notițe, nu și amărât prosternăm - să mențină un sentiment de respect de sine.

2. Fa dragoste feat lepădării de sine și sacrificiu de sine.

• Cum nostalgia poveste motiv?

1. (Bunicul - casa tatălui lui, satul de origine, patria).

2. Absolvire: Este insula mea, continentul meu, pământul este al Meu (bază solidă, un refugiu sigur)

• Referindu-se la problemele. care nepotul nu a primit un răspuns:

(10) - Bunicule, există un popor de toamna? (62) Bunicule, care sunt ei - cad oameni?

De ce bunicul nu le-a dat un răspuns, așa cum, într-adevăr, și un număr de alții?

(El a crezut că nepotul său însuși trebuie să se gândească și să reflecte, să decidă asupra unor aspecte

• sensul vieții

• dragoste

• autodeterminare, etc.

• Referindu-se la sfârșitul poveștii:

(65) - Oh, bunicul meu, eu te invidiez.

(66) - Nu e așa de rău, mă întreb trăit.

(67) - bunicul, dar eu continui să fac asta?

(68) De a adormi, am auzit din nou vocea lui:

(69) - Nepotul, astfel încât să știi că bunicul tău era în viață! (70) în viață bunicul tău!

(71) m-am ridicat, a deschis fereastra și a strigat în stradă în timpul nopții:

(72) - Oamenii care trăiesc de bunicul meu! (73) inteligent mea, un fel, se încadrează bunicul! (74) Insula mea! (75) Țara Mea!

• 69-70 Care este sensul propunerilor? (În masa narator a problemelor nerezolvate, iar accesul de memorie, a spus regândirea bunicul lor să-l ajute să decidă dacă duplicatelor și cap la cap compozit întăresc această idee)

• Pe măsură ce naratorul deschide vizual lumea sa închis după ce-și dea seama? (Fereastră deschisă - o fereastră în lume, la oameni)

• În ceea ce completează ideea noastră de această pereche de cuvinte. Darts - tipat?

(Povestitor a vrut să fie auzit și înțeles, vizibile).

• „Inteligent mea, un fel, se încadrează bunicul!“ - strigă naratorul. În consecință, el a găsit răspunsul la întrebările lor despre oameni „cad“. Cum se poate interpreta această metaforă?

(Wise, familiarizat cu toate, cine știe totul, „^ El ma învățat să iubesc, să vadă, să se gândească, a vrut să învețe să zboare, dar nu a avut timp“).

(Toamna, probabil, este timpul de răspuns. Ca om, cu ani de înțelepciune vine).

• Există vreo garanție că nepotul învăța să zboare?

(Desigur. Rădăcinile îi va da învechite puterea și să devină un înaripat)

Lumea interioară a eroului portretizat în proces, ca, în continuă schimbare flux constant al psihicului, și ar fi oportun să se menționeze că, așa cum a spus el despre Leo Tolstoy, „“ Pentru a trăi sincer, ar trebui să fie rupt, confuz, lupta, fac greșeli, și începe arunca, și din nou, și din nou începe să arunce, și întotdeauna lupta și să piardă. Un calm - micimea mentală ".

Ultimul gând poate fi ilustrată prin exemplul povestea lui Anton Chekhov „mea“, a spus ea. "

Ea are un iubit-o bunic. Cine este ea!
Se pare că, atunci când anektod vorbesc sau ceva amuzant, și apoi dispare. Ce este?

articole similare