95 sau 92 benzina? Aceste diferențe pot fi numit un clasic pentru toți automobiliștii. Astăzi, pe scurt și într-un limbaj simplu pentru a răspunde la această întrebare.
Mai devreme, în această „competiție de cea mai buna benzina“ a fost, de asemenea, o benzină de 80 de cifră octanică, dar a trecut treptat de pe piață, ca motoarele moderne au un raport de compresie mai mare și din această cauză au nevoie de un combustibil cu cifră octanică ridicată.
Aceasta se datorează faptului că gradul de comprimare, într-o măsură mai mare și depinde utilizarea de benzină. Cu cât mai mare rata de compresie - cu atât mai mare cifra octanică a benzinei utilizat.
Nu uitați, ca și mai înainte, în scopul de a utiliza combustibil cu cifră octanică inferioară (76 minute sau 80 de minute), proprietarii de automobile au stabilit garnitură suplimentară cap cilindru, reducând astfel raportul de compresie.
Dar timpul și tehnologia nu este încă în picioare, motoarele au devenit mai puternice, cost-eficiente și mai puțin toxice. La mașinile sport nu mai sunt suficiente chiar si cifra octanică 98-benzină cu cifra octanică. Prin urmare, se aplică aditivilor chimici la combustibil (aditivul) pentru a mări cifra octanică.
Ceea ce este mai bun - 95 sau 92 benzina?
Această întrebare este mult mai simplu decât pare tuturor.
Eu folosesc doar 95-benzină cu cifra octanică! De ce? Pentru că este scris în mașina mea despre instrucțiunile de utilizare
95 sau 92 de benzină
Știu că o mulțime de șoferi cu „spume la gură“ arată că 95-benzină cu cifra octanică nu există, că există un aditiv și altele asemenea. Ei bine, ce se întâmplă dacă există un aditiv? Aditivii este practic peste tot, inclusiv în uleiul de motor, dar într-un fel nu se sperie pe nimeni. Aditivii buni - sunt compuși chimici care sunt proiectate pentru a ajuta motorul. Nimic din acest teribil absolut nu. Sunt mai mult decât încrezător că disputa va pierde în curând relevanța acestuia, deoarece, în opinia mea 92-lea benzină de așteptare pentru soarta benzină 80-octan. Și acest lucru se va întâmpla în viitorul apropiat. Aici îndrăznesc freca.
De asemenea, există o percepție că benzina 95-lea de multe ori contrafacute. Desigur contrafăcut. Dar, de asemenea fals și benzină 92-octan. Oamenii nu curățați mâinile o mulțime, așa că totul fals - de la benzină și țigări se încheie. Prin urmare, renunta la benzina cu cifra octanică de Bo lshim din faptul că cineva forja ceva, cred că nu este foarte rezonabil. Trebuie doar pentru a umple masina ta la statiile de benzina testate.
O altă concepție greșită se datorează senzorului de detonație. șoferii neexperimentați cred că senzorul de detonare va corecta calendarul de aprindere, bate motor și combustibil cu cifră octanică inferioară utilizată nu este teribil.
Knock Sensor Lacetti
Dar este, de asemenea, o concepție greșită foarte mare. Knock senzor implicat în motor nu sunt gestionați întotdeauna. În prezent, el intră în funcțiune numai după 90 km / h! Mai multe despre acest lucru poate fi găsit în articolul despre senzorul de detonație.
De asemenea, este în valoare de vedere că în cazul în care senzorul de detonație raportează detonarea, apoi mai multe explozii de detonare în sine sa întâmplat deja! Și apoi calculatorul modifică setările! Și cât de periculos motor de detonare cred că nu este nevoie de a explica. Am văzut cu mișcare alternativă ucis detonare constantă. Acesta este, probabil, cel mai mare dușman al motoarelor.
Raidul asupra lumânărilor prin utilizarea de benzină 95-octan
Da, acest fapt deține. Dar asta în timp ce nu merge nicăieri. Deși există să nu utilizeze mai multe compoziții chimice moderne pentru a mări cifra octanică, acest lucru va trebui să se împace. Întotdeauna să plătească pentru tot, iar acest fapt nu este o excepție.
Mai bine la fiecare șapte mii de kilometri înlocui lumânările. decât să strice bătaia motorului. Aceasta este părerea mea.
La un consum de benzină mai puțin?
Această problemă nu va fi considerat chiar, din moment ce nu vede punctul absolut. În cazul în care motorul este benzină cu cifra octanică nu mai mică decât 95th, utilizarea 92-de dragul de a salva aproximativ 50 de cenți - este pur și simplu absurd.
Ce benzina folositi? 95 sau 92 de benzină
Puteți lua parte la vot în coloana din dreapta. Un sondaj arată că orice benzină dă prioritate majorității proprietarilor de automobile, 92 mii sau 95 mii.
La momentul scrierii acestui articol, un ușor avantaj pe partea de benzină 95-octan.
Alegerea este a ta, desigur, dar nu uitați că detonarea ucide motorul.
P.S. Trebuie remarcat faptul că nu trebuie să generalizăm acest sfat pentru toate motoarele. Acesta este motorul! Deoarece producătorii de motoare și producătorii de mașini - sunt două lucruri diferite. Unul și același motor poate fi folosit în diferite modele de autoturisme. Și noi trebuie, în primul rând. uita-te la caracteristicile motorului, nu marca de masina! De exemplu, în mașină de picioare motorul meu soția, care este recomandat să utilizați benzină fără plumb cu cifra octanică nu mai mic de 91.
Iar cei care vor să ajungă la adevăr și pentru a înțelege de ce unele vehicule din același model recomandat de combustibil nu este mai mic de 91, iar pe de altă parte nu mai puțin de 95 - care a citit acest articol puțin util și trage concluzii
Aveți grijă și noroc pe drum.
De subiect:
Stopuri Lacetti hatchback Lacetti stație de vagon și [...]
reparații de sprijin propriile lor mâini, nu este greu, dar [...]
Dacă nu știi cum să eliminați bara de protecție spate Lacetti [...]
Ce se întâmplă dacă tic nervos Lacetti? Din acest [...]
Înlocuirea arborelui cotit senzorului Lacetti nu este o procedură complicată, [...]
Să considerăm o procedură, cum ar fi înlocuirea lagărului [...]
În cazul în care motorul dvs. Chevrolet Lacetti sunt [...]
Înlocuirea unui lichid de răcire pe Lacetti - un important [...]