4 motive pentru care am purta o eșarfă
Hijab mea - apărarea mea
Nu am avut niciodată scris nimic personal despre hijab, așa mi se părea că, și așa mai departe acest subiect este scris foarte mult.
Uneori mă gândesc cât de multă atenție este acordată unui aspect mic al vieții femeilor musulmane în detrimentul cunoașterii islamice mai importante și practică. Datorită faptului că vălul este un simbol vizual al femeilor musulmane, multe non-musulmani fac acest lucru prea mult zgomot, exprimându-și opinia nefondate sau a cere o mulțime de întrebări în încercarea de a înțelege sensul său. Și atât de multe femei musulmane și chiar musulmanii pentru a răspunde la aceste întrebări, nu am văzut nevoia de a-și exprima propria mea opinie cu privire la aceasta.
Recent, am întrebat o mulțime de întrebări cu privire la sensul hijabului, chiar și femeile musulmane care nu doresc să poarte hijab, și non-musulmani, care stiu femeile musulmane care nu poartă hijab. Și în acest articol vreau să răspund la aceste întrebări bazate exclusiv pe înțelegerea lor, experiența și opinia.
Cea mai frecventă întrebare pe care am auzit în ultimii 7 ani, de când am devenit musulman: „De ce porți“
Sub acest lucru, desigur, a însemnat o batistă. Motivul pentru care am început să poarte hijab, este foarte simplu: am crezut, și cred că acesta este prescris de Islam. Când am devenit musulman, am locuit în oraș, care găzduiește un număr mare de musulmani, dintre care majoritatea au fost îmbrăcați în mod tradițional. Prin urmare, purtarea hijab pentru mine nu a existat nici o dificultate. Era normal, în cazul în care am trăit, am știut că tradiția cere.
Versurile din Coran și hadith ale Profetului Muhammed (pacea fie asupra lui), precum și normele soțiilor de comportament ale Profetului și însoțitorii săi, în mod clar că acoperirea întregului corp și cap practicat cu bucurie primul musulman.
Ca unele femei, uneori am avut dificultăți care acoperă problema, dar niciodată din cauza faptului că nu am crezut că este o necesitate. A fost o vreme în viața mea când nu am purtat din cauza muncii, în care a fost interzisă orice învelitoare a capului. Dar m-am simțit întotdeauna vinovat că nu-l poarte, și a știut că a trebuit să-l poarte.
În plus față de răspunsul simplu că eu sunt musulman și cred că batista și capacul prescris de Islam, cei mai mulți oameni doresc să afle mai multe detalii despre ce-l purta, și, în general, ceea ce este sensul și scopul acoperirii, în special în cazul în care acestea cunosc alte femei musulmane, nu sunt acoperite.
Nu pot spune de ce nu sunt acoperite de unele femei musulmane, și ceea ce este atitudinea și opinia lor cu privire la această chestiune. Nu-i condamn, pentru că nu cunosc situația lor. Eu pot răspunde doar pentru mine, ceea ce cred, și obiectivele și beneficiile hijab mele.
1. Umilința. Acoperirea, nu va demonstra cifrele sale, meritele sale sau, dimpotrivă, dezavantajele. Oamenii pot judeca doar prin ceea ce spun și fac, pe cât de bine fac treaba sau cum comunic cu alții, și nu în funcție de cum arăt.
2. Astfel, frumusețea mea este păstrată numai pentru soțul meu, și el știe că el nu mă împărtășesc cu nimeni altcineva. Datorită capacului său, nu am primit o mulțime de atenție din partea altor oameni care ar face pe soțul meu se simt inconfortabil sau ar putea fi lipsit de respect față de mine.
3. Sunt vizual diferit de celălalt - de modul în care am îmbrăcat, putem spune că eu sunt musulman. Cei mai mulți oameni să respecte femeile musulmane. Ei văd că eu nu sunt genul de femeie care poate merge fluier și flirt, așa că nu vor fi de acord să se întâlnească cu ei într-un bar sau club. Bărbații mă respectă pentru că ei știu că nu pot obține ceea ce ei sunt. Am observat că bărbații sunt mai buni cu mine, ei deschid ușa pentru mine, da drumul.
4. hijab-mi aduce aminte de sarcinile mele. Probabilitatea ca voi fi o persoană mai bună, mult mai mult atunci când am fost într-o eșarfă decât fără ea, ca esarfa este o amintire constantă a ceea ce comportament este necesar de mine. Când m-am purta o esarfa, mai puțin probabil, că mi-am pierdut cumpătul, voi fi mai bun și plin de compasiune în situații dificile.
În experiența mea, hijab este util pentru mine. Nu numai în condiții de siguranță și confortabil pe care am urmat baza de prescriptie a lui Dumnezeu și pentru a primi plăcerea Lui, dar, de asemenea, pentru a obține confortul în viața lor, din cauza acoperirii lor.
Contrar a ceea ce cred mulți oameni, nu am fost forțat să-l poarte, am ales-o chiar și atunci când nu am fost căsătorit, nu este un obstacol sau un inconvenient pentru mine, și în nici un fel atingere posibilitățile și abilitățile mele.
Hijab nu a stat în calea realizării succesului, mai degrabă, dimpotrivă, mi-a oferit cu un confort in interactiunea cu oamenii.