10 secrete de modul de a face tot ceea ce o mama mare, educație alfabet

Mulți copii se ridică la multitasking. Și în zilele de 24 de ore. Cum se obține toate? secrete simple pentru a vă ajuta să gestionați timpul în mod înțelept înconjurat de copii de vârste diferite

Secretul 1. Prioritizarea. Este important să se facă totul pentru a doua zi - lucra cu toți copiii, pregăti micul dejun-prânz-cină, curat întregul apartament (casă), cămăși scrobite și șireturile peregladit? Ceea ce este mai important - polepit cu baia de copil sau de spălare? Că nu a existat nici un efect al Burnout asupra sarcinilor domestice, nevroze și perturbarea copiilor, este important să se stabilească priorități. Și, de asemenea, este o idee bună să aloce o anumită afacerile interne de timp. Multi copii fiecare femeie știe că pentru a ieși, poți la nesfârșit, senzație protagonistul filmului „Groundhog Day.“ Înconjurat de copii, in special prescolarii, ordine perfecta nu se va întâmpla. Cu aceasta trebuie doar să-l accepte, pentru că acolo ai mama vitrega, care necesită înainte de zori pentru a aduce curățenia perfectă.

2. Efectuarea afacerile cele mai secrete cu un copil. Acest ajutor mama, și dezvoltarea copiilor. Mai ales dacă includ unele ingeniozitate și transforma îndatoririle casnice de zi cu zi în joc. De exemplu, încărcați mașina de spălat vase, împreună, de numărare cât de multe farfurii, furculițe, linguri se întoarce. Copiii iubesc afacerile și adulții se luptă să devină participanți activi în acest proces, și de multe ori adulții nu dau contrar să intervină, considerând că se vor face mai rapid și mai sigur. Dar de afaceri în comun - aceasta este economia de timp în sala de clasă cu copilul, pentru că el își petrece timpul cu tine și nu este plictiseala inactiv inconstant, resenting mama mereu ocupat.

3. Lista secretă de rezolvat pentru mama și registrul de sarcini pentru copii. Nu este necesar să se înțeleagă imediat pentru toate cazurile. În ajunul listei de cazuri de mâine, iar acestea sunt efectuate conform listei. Lista poate fi împărțită la rândul lor, în sub-grupuri „de afaceri urgente“, „de afaceri, care necesită un pic de timp“, „cazul în care este de dorit să se facă“, etc. Deoarece munca copilului se face aceeași listă de activități pentru săptămâna, și atunci nu va uita, ceea ce facem astăzi și mâine. Același lucru este valabil și pentru gătit. Meniul ar trebui să ia în considerare pentru o săptămână și scrie, ajută pentru a face cumpărături pe săptămână, astfel încât rupt brusc magazin pentru a găsi că lipsește ceva.

Copiii mai mari ar trebui să fie un registru de sarcini, care arată într-o zi, care este responsabil pentru ordinea și curățenia.

4. Folosiți regula secretă de 20 de minute. Esența acestei reguli este mișcarea zilnică a țintei în trepte mici de 20 de minute. Nu a ajuns până la cartea? Aș dori să fac un hobby, dar nu se poate? Dacă dedice 20 de minute în fiecare zi, la orice lecție, rezultatul va fi vizibil. Nu imediat, desigur, dar e mai bine decât a pune pe termen nelimitat, care în cele din urmă va fi uitat rutier. Aceeași regulă se aplică și la responsabilitățile casnice: este mai bine să-și petreacă 20 de minute pe curățarea „pe partea de sus“ decât o zi întreagă o dată pe săptămână de curățare ia primăvară, copiii lipsindu-petrec acel timp prețios cu părinții lor.

Secretul 5. spune „nu“ devoratoare de timp

Orice afacere se poate face mult mai repede dacă ai elimina tot ceea ce interferează cu concentrare. De exemplu, este posibil în acest moment pentru a opri Internet.

Secretul 6. Copiii organizate și auto-organizare

Autoorganizarea poate începe cu un studiu al sistemelor de management al timpului sunt complet noi și a dezvoltat mai multe secole în urmă. De exemplu, sistemul Benjamin Franklin este că economisește nu numai timp, dar, de asemenea, să învețe să construiască planuri care nu contrazic valorile în viață. Pentru calea către țintă a fost mai ușor și mai rapid, sarcina principală este împărțită în mai mici, sub-sarcini, și ei, la rândul lor, împărțit în mai multe sarcini mai mici.

În ceea ce privește copiii, este necesar să se antreneze organizarea: după mersul pe jos o dată pentru a elimina lucrurile lor în loc, a mâncat - curat, etc.

7. Folosiți timpul secret al tranziției

O perioadă de tranziție - această situație neprevăzută, pentru că tot planul - este imposibil. În așteptare, în linie, a scăpat orice caz, și altele. În acest caz, trebuie să fie dispuși să facă, pe care o puteți începe imediat (de exemplu, cazul „lista pasivă a cazurilor“).

9. Secretul de a face mai multe lucruri în același timp,

Multitasking - una dintre cele mai bune moduri de a ține pasul cu toate principalul lucru care a fost în continuare de afaceri, comise fără ezitare pe mașină.

10. Secretul consideră că toate eforturile nu vor merge în zadar. Și chiar cred! Potrivit unuia dintre mama mulți copii „, principala mea secreta - credința mea. Eu cred că Domnul, care mi-a dat atât de mulți copii, asigurați-vă că să-mi dea destulă putere, cunoștințe și resurse pentru a le oferi tot ce este necesar pentru fiecare zi, inclusiv îngrijirea și afecțiunea. Pot vedea în mod clar că ziua a început cu o rugăciune, trece mult mai productivă zi, care a început cu o grabă. "

articole similare