Biserica Sf citește Evanghelia după Matei. Capitolul 7, art. 21 - 23
21. Nu oricine-Mi zice: „Doamne! Doamne, „va intra în Împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu din ceruri.
22. Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne! Doamne! Nu-i numele am proorocit noi în Ta? și în numele tău am scos draci? și în numele tău am făcut multe lucrări minunate?
23. Și atunci voi declara ei, n-ai știut; se îndepărteze de la Mine, voi toți care lucrați fărădelege.
Tot astăzi Evanghelia scurtă lectură pentru mântuirea noastră. Inima creștinismului este că Dumnezeu a venit în lume, oferă o persoană posibilitatea unei comuniune reală, vie cu Dumnezeu, nu filosofării abstract sau mister de neînțeles, atunci când o persoană efectuează unele ritualuri, și de așteptare pentru momentul în care este un fel de recompensă pentru munca lor, atunci când el în cele din urmă Asta se vindeca. Creștinismul spune că oamenii pot veni într-o stare de Împărăția lui Dumnezeu aici și acum, pentru că Dumnezeu a venit în lume și a devenit un om. Centrul creștinismului este persoana Domnului nostru Isus Hristos. Nu este munca noastră, nici un exploit, nici un mesaj, nici o rugăciune, și anume Dumnezeu Însuși. venirea Lui El corectează care a distrus pe Adam în paradis. Dumnezeu a creat omul, astfel încât el să rămână în comuniune cu El. Scopul principal al existenței omului - Îndumnezeirea, atunci când harul lui Dumnezeu este îndumnezeit natura umană. Dar acest lucru nu este posibil fără o decizie umană liberă. Adam a fost un fiind perfect reglate și sa stabilit în condiții perfecte, pentru a se ajunge la acest obiectiv, care este de a sublinia încă o dată, a cerut voința sa liberă. libertate externă este întotdeauna controlată de Providența Divină: Dumnezeu a creat lumea în toate construiește după cum este necesar, dar libertatea internă, libertatea de alegere a spiritului uman - lucru de neatins pentru oricine, aceasta este una dintre manifestările chipului lui Dumnezeu în om. Știm cu toții că Adam Pal, prin voința sa, sau mai degrabă, voința diavolului, a refuzat să Dumnezeu și ascultare de El, iar povestea a devenit ceea ce acum vedem.
Dumnezeu devine om să-l repare toate, face posibilă exemplul Său pentru a învăța cum să trăiască și să acționeze. Pentru a fi salvat, o persoană trebuie să creadă în Hristos ca Dumnezeu-om. Fără ea mântuirea este imposibilă, este imposibil să vină la Dumnezeu, Domnul este legătura dintre divinitate și umanitate.
Astăzi am citit că credința nu este de ajuns: „Nu oricine-Mi zice:„Doamne! Doamne, „va intra în Împărăția cerurilor. „Dacă acceptăm pe Hristos ca Mântuitor și ca Creatorul acestei lumi, pentru că lumea aceasta se întâmplă prin voința lui Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Cuvântul, și cu ajutorul lui Dumnezeu Duhul Sfânt. Chiar dacă avem credința dreaptă și atitudinea dreptul lui, acest lucru nu este suficient și, așa cum spune Domnul, nu toată lumea va intra în Împărăția cerurilor.
Cuvintele intra în Împărăția cerurilor trebuie să fie înțeles corect: acest lucru nu este atât de mult un loc ca o stare internă a unei persoane. Experiența arată că condițiile de mediu ar putea contribui la asigurarea unui pick bun, dar dacă această opțiune nu se întâmplă în, și nu de ajutor. Cel mai elocvent exemplu: Adam a fost în paradis, dar nu a putut rămâne acolo, pentru că nu a fost în măsură să cultive un paradis în sine, el a refuzat la Dumnezeu și ca rezultat din total.
Dacă sarcina noastră - să vină la starea lui Adam, înainte de cădere, pentru a restabili imaginea lui Dumnezeu, și apoi intră în starea de îndumnezeire și a intra în Împărăția cerurilor, credința nu este de ajuns - ai nevoie de ceva care ei o viață va face. Ce este asta?
Domnul spune: „face voia Tatălui meu din ceruri.“ Ce este voia Sa arătat în mod deschis și clar pentru noi în Evanghelie. Cea mai importantă condiție pentru a fi cu Dumnezeu - trebuie să ne străduim pentru ea. Probabil una dintre cele mai importante porunci ale Noului Testament - „Luați, mâncați, acesta este trupul meu. Bea din ea, toate: acesta este sângele meu din Noul Testament „- sacramentul Trupul și Sângele lui Hristos, împlinirea poruncilor Lui. Nu pentru că acesta este un principiu divin al „Vreau să fie așa, și tu, un om este obligat să se supună“, dar poruncile lui Dumnezeu - aceasta este cea mai mare clemență față de oameni. Domnul ne arată ce să facă și ce să nu pentru a fi într-o stare de paradis și fericit. Aceasta arată că o persoană creează și colectează și ce se descompune și face pacientul. Într-adevăr, ce bine este să spun că eu cred în Dumnezeu, sper să se întâlnească și să fie cu el, și în tot acest timp a distruge însuși păcatele. Puteți spune cu siguranță că, pentru a trăi fără păcat nu funcționează, dar este un lucru atunci când o persoană se pocăiește de ele și corectate, și cu totul altul, atunci când a justificat păcatul în sine și a făcut legea vieții sale, „toți au păcătuit, și am păcătuit ca altele. " Domnul spune că, în acest caz, nu va fi nici bun. Hristos a spus că este imposibil să fie salvat fără Biserică, și a promis lui Petru că este pe mărturisirea stâncă a lui Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu va fi stabilită Biserica, și porțile iadului nu o vor birui. (Cf. Matei. 16:18). Pavel a subliniat că biserica - trupul lui Hristos. St Kiprian Karfagensky a spus: „Această biserică nu este mama, Dumnezeu nu este Tatăl.“ În cazul în care, după acest om spune că Biserica nu este necesară, aceasta este o încălcare a voinței Tatălui Ceresc și apoi nici un sens să declare credința lor, așa cum va fi condamnarea ta: tot ceea ce știa și nu a vrut să facă.
„Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne! Doamne! Nu-i numele am proorocit noi în Ta? și în numele tău am scos draci? și a făcut multe minuni în „Într-o zi în numele tău - este Ziua Judecății. Cum este posibil, ca un dușman al lui Dumnezeu face minuni? Biserica Sf subliniază faptul că primele secole ale creștinismului sunt atât de multe exemple de miracole: voia lui Dumnezeu a fost că numele lui Hristos răspândit foarte repede, astfel miracole, deoarece unele fenomene supranaturale au fost yavlyaemy destul de des ca o confirmare a predicii. Mesajul Evangheliei sa răspândit rapid, și chiar și oamenii care trăiesc într-o nedemnă ar scoate demonul, chemând numele lui Hristos. Dar aici Domnul spune că, prin ele însele nu salva o persoană minuni. Dacă inima ta este mort, dar spiritul este în robia diavolului, care este utilizarea afacerilor tale externe? Așa cum a spus Hristos fariseilor: „Tu Fariseu orb! curăță întâi ceea ce este în interiorul paharului și a blidului, care era curat și le arată „(Mat. 23:26). Fiecare dintre noi poate spune suficient pentru tine de a fi creștin în viața exterioară - este necesar de a trăi o viață sfântă, prin voia lui Dumnezeu, în caz contrar rezultatul va fi că Domnul va spune: „Nu te-am cunoscut ca propria Lui, a fost niciodată în inima ta, pentru că tu nu a fost eliberat pentru mine, ca Dumnezeul tău, și a rămas închisă. Plecați de la mine, voi care lucrați fărădelege. "
Reamintesc noi toți de necesitatea de a citi scripturile în fiecare zi, timp de cel puțin una sau două capitole. Binecuvântarea Domnului să fie peste noi toți.
Priest Anatoly Kulikov
Transcrierea: Julia Podzolova