4 modalitate sigura de a ridica un copil ca spirit puternic

Este foarte dificil să explici copilului cum să trateze în mod corespunzător copiii în curte, care tachineaza profesorii de la școală, care poate fi numise „prost“ la rude care certat pentru nici un motiv. Nu mai puțin dificil de a forma o atitudine corectă față de astfel de „nedrept“ și un copil adult. Este dificil, dar este real. Și cel mai important lucru aici - capacitatea copilului de a se uite la o situație dificilă într-un mod diferit.

Vă mulțumim profesorilor lor.

Noi iertăm și da drumul.

Esența acestei tehnici, precum și pentru a preveni problema de soluționare în subconștientul copilului, transformat în timp într-un complex, frica sau boală. Mai potrivite pentru un adolescenți mai conștient. Lăsați copilul va aminti cele mai mici detalii ale unei situații neplăcute, și sentimentele lor la acel moment. Și apoi să-l să-și spună: „Îmi pare rău! Eu iert! Dă-i drumul! „- Îmi pare rău m-am supărat pe tine, te iert pentru comportamentul tău, da drumul tuturor gandurilor negative despre tine. Aceste trei cuvinte trebuie să fie repetate în mod conștient, atâta timp cât sarcina grea a emoțiilor negative nu vor cădea din suflet.

Creați o legare asociativă plăcută.

Această metodă funcționează pe baza experienței de „câine lui Pavlov“. Noțiuni de bază o veste bună, un cadou, o notă bună la școală, sau de a deveni un martor al ceva bun, în timp ce se confruntă cu bucurie, fericire, luminozitate, trebuie să-mi spun, cum ar fi: „Ei bine, bine, bine, bine, bine, bine -g“. care leagă ferm sunetul emoțiilor pozitive, lasa copilul rosteste mintea lui din nou, dar într-o situație neplăcută, care este foarte mult să-l rănească. În mod surprinzător, a devenit mai ușoară! Principalul lucru pe care legarea a fost stabilă, puternică și bazată pe puternice emoții pozitive.

Joaca dificultăți.

Poate că una dintre tehnicile cele mai eficiente și mai simple. Explicați-i copilului că „școală“, „curte“, „acasă“ - un joc în care o persoană joacă. Aceasta este structura lumii. De aceea, certuri, lupte, cuvinte și acțiuni dureroase - este doar o parte a jocului, metodele de caractere „rele“, și „bun“ are propriile sale moduri de a juca, ei câștigă de obicei.

După cum puteți vedea, subconștientul nostru este destul de ușor să trișeze, știind cum funcționează. Deci, nu-ți fie frică să experimenteze, utilizați diverse metode pentru a nu permite dificultățile de a gestiona viata copilului tau.

articole similare